Jump to content
IGNORED

Tips til tur/snøforhold i Stabbursdalen, Varangerhalvøya og Pasvik


JWilliam
 Share

Recommended Posts

Jeg og en kompis planlegger å være et halvår ute på tur rundt omkring Troms og Finnmark. Vi starter i Alta, og skal gå derfra til Nordkapp via Stabbursdalen. Deretter hurtigruta til Vardø, derfra planlegger vi å gå gjennom Varangerhalvøya nasjonalpark til Vadsø. Fra Vadsø skal vi til Kirkenes, også gå til Pasvik nasjonalpark og bli her en stund, før vi går tilbake til Kirkenes og tar buss til Enare. Fra Enare vurderer vi å gå til Karasjok, men er usikre på snøforholdene. 

Vi lurer på om det er noen som vet hvordan snøforholdene er på disse stedene, og generelt om noen har tips til disse stedene:

Stabbursdalen i februar (denne etappen tror vi skal gå bra, men har ikke vært her selv)

Varangerhalvøya i slutten av februar (denne etappen vet vi lite om).

Fra Kirkenes til Pasvik og Pasvik generelt. (igjen aldri vært her, eller møtt noen som har gått her) 

Og skogen mellom Enare i Finland og Karasjok. (denne etappen er vi ganske skeptisk til, av tidligere erfaring er det ikke særlig gøy å gå i tettskog med pulk og hund. 

Videre skal vi gå fra Karasjok til Kautokeino, via nettverket av fjellstuer, og fra Kautokeino mot finskegrensa i Kilpisjavri. Og deretter hytte til hytte helt ned til Narvik om snøforholdene tillater det, men mest sannsynlig rekker vi bare til Altevann. Etter skiføre er borte skal vi til Harstad og Senja for å gå noen turer der, før vi tar ferje tilbake til Tromsø. Disse områdene er vi kjente med, men tar gjerne tips her og om dere har det!

Rødt på kartet er områder vi planlegger å gå, grønt er kollektivtransport. Utenom at vi må ta buss over til Finland, og at vi tar kollektiv fra Vadsø til Kirkenes framfor å gå er kartet nøyaktig til ruta vi skal ta. Mye å spørre om, men håper noen har noe som helst av tips :) 

Hidden Content

Edited by JWilliam
Link to comment
Share on other sites

Jeg kan komme med det mest åpenbare svaret: 

 

Jeg har bodd lenge nok i Finnmark til at jeg vet det er vanskelig å si noe om snøforholdene i februar allerede i november. 

Mitt "normalturområde" vinterstid ligger ganske tett på øvre del av Stabbursdalen. Også her kan det variere stort. I åpne områder kan det være fast og fint etter vind, mens det i mer trekledde områder kan være energislukende pulversnø. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy