Jump to content
IGNORED

Veivalg Finse - Simadalen på fjellski


Mikael Angel Oh
 Share

Recommended Posts

Hei!

Søkte, men fant ikke noe spesifikkt om dette.

Skal til Finse i helgen og vurderer å ta turen ner til Simadalen på søndag. Er ikke kjent der enda så lurer på om noen har tips om veivalg?
Kvistet rute opp Hardangerjøkulen er jo en god start men etter det har jeg ikke noe detaljinfo.

Er det trygt å gå uten breutstyr? Alt mitt breutstyr er i Finland så kommer ikke ha med meg noesomhelst nå. Pleide å ha sånn 100 skidager per vinter i Chamonix med randonneeutstyr men det ble for ekstremt og for mange døde venner etterhvert så har hatt pause fra vinterfjellet noen år til jeg plutselig kjøpte fjellski nå og skal gjøre comeback og holde meg til tryggere terreng.

 

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips!

Er ikke kjent enda så vet ikke hvor de stedene du nevner er og har ikke hatt tid til å researche det enda. Sitter på toget til Finse nå så jeg får utforske når jeg kommer frem!

Var jo  bare forrige helg som jeg plutselig bestemte meg for å se på fjellski og gjøre comeback i vinterfjellet. Gikk fra å vite ingenting om fjellski til å suge opp utrulig mye infirmasjon på en par dager, bestille utstyr, og så stresse rund med å få levert og hentet alt i tide for å dra til Finse.

Fikk testet utstyret i skibakken på Tryvann i Oslo og det var mye lettere enn jeg trudde. Fant ordentlige kjøresko fra Fischer, en ny modell som heter BCX Transnordic og gir ekstremt god støtte, så jeg følte meg veldig komfortabel med en gang. Alpinsving og hoppsving gikk veldig greit og jeg klarte å linke noen slags telemarksvinger selv om jeg aldrig har prøvd det før. Skal bli utrulig gøy å lære ordentlig telemarkteknikk i helga nå, men siden det føltes så lett med alpinsving og så føler jeg meg komfortabel å kjøre ned nesten hvasomhelst så skal prøve finne meg en noenlunde trygg vei til Simadalen og ta turen til fjorden på søndag.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy