Jump to content

Mikael Angel Oh

Aktiv medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

About Mikael Angel Oh

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mikael Angel Oh's Achievements

 1. Jeg kjøpte Gamme ifjor vår/sommer som min første fjellski så jeg har ikke noe å sammenligne med men jeg synes dem er fantastiske! Kan bruke dem som klassisk, skøyte, telemark og alpinski. Gå inn å se på 360 video-tråden i ski og vinter så ser du eksempel på klassisk og en tur ned en hard og isete Wyllerløypa i Oslo. Siden Gammene er såpass stive så kan man stå på ordentlig nedover! Det er og forskjell på kortfell og kortfell. Jeg bruker avkortede 30mm mohairfeller istedenfor smøring og har brukbar gli og veldig godt feste i sporet nåt jeg går klassisk. Skal korte av dem enda mer for å få bedre gli. Har ikke gådd klassisk siden jeg var barn så har mye å utvikle når det gjelder teknikk men det gjør det bare enda mer gøy.
 2. Wim Hof-inspirert kuldeterapi. Jeg bader i fjorden og, men det er noe spesielt med å gå på ski i Baywatch Mode. Den gofølelsen man har når man kommer hjem etter en skitur kan man ta ganger 3, minst, når man har vært ute med minimalt med klær. Masse endorfiner, men også dypere ting. Det er mye å lære av kulda. Er så vant nå så det føles naturlig og jeg er som regel ikke kald i det hele tatt. Hvis det er ordentlig kaldt eller jeg skal på langtur så velger jeg å ta på meg klær men ellers foretrekker jeg følelsen av å være i kontakt med elementene.
 3. Hola muchachos! Kjøpte meg 360-kamera og stødig hands free mount og filmet litt når jeg var ute med Gammene i lørdags. Glemte å rengjøre linsene, og kameraet rører på seg litt mye når jeg går klassisk men dette var første gang jeg brukte alt. Mye å sette seg inn i. Nedover Wyller funket det sykt bra!
 4. Værmeldingen endret litt så nå er det bare sol på lørdag men istedenfor -10 så er det -20. Blir litt vel kaldt trur jeg så sparer togbiljettene til seinere og nyter nysnøen og sola i Oslo isteden. Er forøvrig meldt cirka 1,2m snø på Finse neste uke...
 5. Hei! Noen som har lyst å telte å gå (topp)turer på Finse nå i helgen? Det kom mye snø i starten av uka, litt mer på fredag, og så sol å lite vind på lørdag og -10. Overskyet men ellers ganske likt på søndag. Frister veldig, og skipartneren min sviktet så skulle være hyggelig med fler folk. Jeg har ikke alt av skredutstyret mitt i Norge nå så det blir å holde seg på moderat helling isåfall. Kall pudder er digg uansett Booka flexbiljetter fra Oslo så er klar å dra hvis lysten faller på, eller så kan jeg spare dem til seinere i vinter.
 6. Da fikk jeg endelig prøvd en ordentlig klassisktur med dette utstyret, og det fungerte mye bedre enn forventet! Brukte 30mm mohair kortfeller avklippet ved hælen. Siden det var plussgrader idag så dro jeg ut i Baywatch Mode, som er røde shorts, lue, hansker, og ikke noe annet. Var så mange som hadde spørsmål på Frognerseteren når jeg skulle starte så jeg glemte å slå på trackingen. Måtte gå inn på turplanleggeren og sjekke Ble cirka 9km med litt over 200m klatring, og så avsluttet jeg med å stramme støvlene og kjøre aktivt ned Wyllerløypa, som er en svart bakke som er 40 grader på det bratteste. At den kombinasjonen er mulig med samme utstyr er så utrulig kult! Det var veldig glatt i sporet idag så jeg sto å staket når det var nedover, gjorde en form av diagonalgang på flata med hjelp av mye staver for å holde momentum forover siden det var for glatt for ordentlig feste, og diagonalgang utenfor sporet når det gikk oppover. Der hadde jeg spikerfeste uansett om jeg gikk aktivt eller bare ruslet opp. 90% av tiden gikk jeg aktivt og hadde ganske god fart oppover. Siden jeg ikke har gådd klassisk siden jeg var 10 år gammel så har jeg ikke noe ordentlig teknikk men det kommer bare bli bedre og bedre for hver gang jeg drar ut nå. Ganske fornøyd med hvordan det føltest idag allerede. Hodt ganske god fart og var raskere enn den fleste andre, selv om jeg hadde merkbart dårligere gli. Føles som det skal være mulig å gå aktivt og samtidig ganske økonomisk når jeg får inn balansen og rytmen litt bedre. Veldig motivert for å utvikle dette videre.
 7. Vi har veldig forskjellig tankemåte rundt dette merker jeg. Med UL-tenk så er det å spare mer enn 50% av vekten på noe helt eksepsjonelt, og hvis noe er lettere så behandler man det mer varsomt bare. Man behandler jo oppblåsbare liggunderlag varsomt og, så det er ikke langt å strekke seg. Siden du har det oppblåsbare oppå så belastes det jo jevnt og så jeg skjønner ikke at det skullr bli noe problemer, eller noen grunn til at det skulle bli søppel av det. Du velger jo selvfølgelig selv hva du bruker, men jeg ville forklare en annen synvinkel på det hvis noen leser og har lignende planer.
 8. Jeg sov på bare urbergen i lavvu på påsken når vi fortsatt hadde snø. Kunne definitivt vært varmere men det funket. Den er som du beskriver, men hva spiller det for rolle? Den veier mindre enn halvparten av bamsen og må da være mye varmere enn de z-greiene dine, og koster nesten ingenting. What's there to lose? Vi prøver å holde pakkvekten nede, ikke sant?
 9. Mitt neoair xtherm har jo 6,9 i R-verdi så jeg gjør det ikke så mye for varmen sin skyld, mer peace of mind og bittelitt ekstra varme. Da vil jeg ha noe som er så lett som mulig. Noe jeg synes du skal prøve er Urberg Hiking mat. 185x50, bamsetykkelse, men veier bare 302 gram. Og koster 79 kroner (!) Blir ganske mye volym men veldig veldig lett. [Hidden Content]
 10. Jeg ser frem emot å utforske mer klassisk teknikk nå som det begynner å komme snø endelig. Siden jeg bare har skøyta i voksen alder så er det veldig mange løyper i Nordmarka som jeg ikke har hatt adgang til, så blir fint å begynne å utforske dem nå. Både kortere turer og overnattingsturer. De aller aller fleste går jo mest å rusler rundt med fjellski føles det som og det er ganske langt fra "aktiv" diagonalgang men jeg har lyst å prøve å utvikle meg på det, selv om utstyret veier dobbelt så mye som vanlig klassiskutstyr. Ikke sikkert det er verdt det energimessig å gå sånn men jeg vil i alle fall prøve å se hvor god økonomi jeg kan få på teknikken etterhvert. Det er en fin motpol mot det jeg gjør i slalombakken med dette samme utstyret og gjør at alt føles enda mer spesielt.
 11. Ikke ta alt jeg skriver som den ultimate sannheten dog. Selv om jeg gikk fra 0 til hundre med en gang så har jeg jo fortsatt under 10 dager erfaring med dette oppsettet, og før det visste jeg ingenting om fjellaki. 30mm mohair kortfeller avklippet ved hælen gjør at jeg har ganske god gli og sålenge jeg bruker veldig god tyngdeoverføring så har jeg godt feste og. Men jeg har bare testet det en par ganger og jeg har ikke gått klassisk siden jeg var 10 år gammel, så den delen har jeg minst koll på. Kanskje man får like god, eller bedre gli og feste med kortere 45mm mohair feller? Jeg vet ikke. Kan være lurt å søke om noen har skrevet om det før eller starte en ny diskusjon om det.
 12. Utrulig fint å se litt natursnø! På Norefjell var det nesten ingen snø i terrenget, skikkelig trist. Bivaksekken blir jo som ett minitelt egentlig så det er ikke så ille. Jeg kjenner han som lager dem og han lagde dem fordi han ikke fant noe annet som funket bra nok til jobben sin som search and rescue kar på høyfjellet. Den større versjonen jeg har, Uber Bivy, ble lagd for å få plass med 2 voksne i en nødsituasjon på fjellet hvor han finner en person men ikke klarer få ner dem. Jeg lukker aldri åpningen helt uten lar noen cm være åpen for å få bedre lufting. Vedlegger bilder av den mindre med bare myggnetting, og helt lukket. Ordentlig bra greier! Jeg skal også kjøpe ett lett skumunderlag for å ha som ekstra varme å backup hvis noe skulle skje med det oppblåsbare og noe jeg har tenkt på er hvor mye rolle det spiller om skumunderlaget er langt nok for å dekke hele det oppblåsbare liggeunderlaget? Hvis man lurer seg selv gjennom å ha ett veldig kort skumunderlag? Jeg fant ett ultratynt skumenderlag som er 150x50 og bare veier 76g. Finnes også i en versjon som er 195cm langt for rett over 100g. For min del føles det lett verdt de få ekstra grammene, men lurer på om det skulle være varmere for deg og hvis du hadde ett lengre skumenderlag?
 13. Ser ut som du fikk til en bra pakkliste for dine behov! Å dra på skitur med overnattingsutstyr kan ta seg form i så mange forskjellige scenarioer at det er vanskelig å si bu eller bæ når man ikke har all info. Hvis du skal forlate teltet og ha en basecamp så blir jo det noe helt annet enn å ha alt på ryggen hele tiden, og da blir grunnlagen for beslutningene annorledes. Det bilden jeg hadde i hodet var en a-b tur med alt med deg hele tiden og betoning på minst mulig invirkning på skikjøringa. Da bruker jeg en av mine bivakksekker. Den minste heter Pico Bivy, veier 540g og i den får jeg akkurat plass med et Neoair Xtherm L som er 196cm langt og med R-verdi på 6,9 men bare veier 570g. Denne bivakksekken tåler alt av storm og har bue over hodet så man kan ligge å lese eller spise. Den passer best til turer hvor man prøver å gjøre mest mulig eller gå så langt som mulig til man blir trøtt, kaster den ned på bakken, kryper inn, og sover. Så neste dag fortsetter turen uten at man egentlig merker overnattingsutstyret i sekken. Har også en feathered friends vireo ul dunpose som veir rundt 500g og er lagd for å kombineres med varm jakke. Har vært veganer noen år nå så prøver egentlig å komme meg vekk fra dun. Trur jeg skal bestille en syntetisk quilt med -6 i komf temp og ha den som base. Den blir rundt 900g. Bruke en 250g thermolite liner innerst som burde gi ganske mange ekstra grader når den brukes riktig (snøres så det bare blir åpning for fjeset) , pluss varm syntetjakke eller min gamle 700g dunjakke om det er ordentlig kaldt. Jeg klarer meg med å spise en gang per dag, på slutten av dagen, og på en slik tur tar jeg med nøtti frutti. Trenger ikke så mye vann heller og kan smelte mer gjennom å legge snø i flaske med vann så trenger ikke noe kjøkken. Jeg har også en Helium 55 men har ikke brukt den så mye. Hvis jeg får plass med tingene i den så bruker jeg heller en Talon 33. Da kan jeg innimellom glemme at jeg har sekk på ryggen, men med heliumen så er hoftebeltet så tjukt og stivt at man aldrig kommer unna følelsen av å bære på stor sekk, selv om den ikke veier mye. Jeg har lyst på å gå en variant av høgruta med fjellskiene der jeg ikke går opp på alle toppene og da blir det med dette overnattingsutstyret og gjort unna på en helg. Ikke fokusert på å følge noen strikte ruter uten bare røre meg lett og raskt gjennom den delen av Jotunheimen som høgruta er i. Trur det blir mange lignende helgeturer i vinter.
 14. Jepp, det er et standard fellefeste på alle Åsnes ski med den muligheten, unntatt combat nato, trur jeg. Den fellen er vel ment å sitte der hele tiden så festet og fellene er annorledes. Ellers er det bare å bruke hvilken bredde du vill sålenge skien er brei nok. Gamme er 54 i midjen så 45mm er det breieste som passer uten tilpassing. Har man virkelig lyst på enda mer feste så kan man sikkert bruke en breiere og tilpasse den så man får den helt ut til stålkantene. Og vil man ha bedre gli så kan man bruke den 30mm breie og klippe den av ved hælen.
 15. Idag brukte jeg skiene som slalomski. Dro til Norefjell og kjøpte heiskort. Kjørte i 4,5 timer non stop i systemet og det ble 22 turer og nesten 5000 høydemeter nedover. Bare kunstsnø i prinsipp så ikke verdens beste forhold men på de fleste stedene var det ok. Hadde litt for lite klær på meg og var kald hele dagen så det gjorde at det ikke ble helt euforisk men sykt gøy var det uansett!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy