Gå til innhold
  • Bli medlem

4-5 dagers telttur/hytte til hytte i Setesdal


hanoroi

Anbefalte innlegg

Hei! Vi er en vennegjeng på 4 voksne i 30 åra som ønsker å utforske Setesdal området til fots for en 4-5 dagers tur i begynnelsen av August 😊. Vi er relativt spreke alle sammen og ønsker oss en tur der vi forflytter oss fra dag til dag med overnatting i telt eller på dnt hytte. Gjerne i et område med gode fiskevann og fine teltmuligheter. Vi er nokså ferske i gamet når det gjelder friluftsliv men er sporty og ivrige folk på leting etter vårt nye tureventyr etter fjorårets magiske tur på Senja 🙌. . Så, har noen her inne vært på tur i området med telt eller besøkt noen av hyttene? Og har gode tips til hvor vi kan/bør legge turen? Alle tanker og innspill tas imot med stor iver og engasjement 😃 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Annonse

Hei! Tilbragte 4-5 dager i Setesdalområdet i fjor sommer mot slutten av juli. Vi kjørte til Store Bjørnevatn og parkerte like nedenfor Bjørnevasshytta (DNT). Der er det en gruslomme langs veien med god plass til parkering. Vi fulgte bilveien vestover noen hundre meter og gikk opp i fjellet langs merket tursti. Litt vått og myrete i starten, men terrenget ble bedre og bedre for hver høydemeter. Vi sov i telt og besøkte ingen hytter, men man kan blant annet komme seg videre til Berdalsbu (ca. 10-15km, selvbetjent ser det ut som) - derfra finnes det sikkert flere alternativer.

Nydelig område når du kommer deg opp i høyden, men starten på turen kan være krevende. 300 høydemeter på 3 kilometer, tung tur hvis man har med mye utstyr. Vi startet litt sent og gikk bare 4-5km første dag og satte opp camp i området rundt Kleivsvatn. Veldig fint med beitende sauer og geiter i fjellene på begge sider av "dalen". Hadde dessverre ikke med fiskestang og kan ikke si noe om fisket, men det er flere store og små vann innover der som man sikkert kan researche.

Du finner mye info ved å klikke deg rundt fra Bjørnevasshytta på ut.no: https://ut.no/hytte/101104

God tur!

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.