Jump to content

Anbefaling til sovepose


Recommended Posts

Jeg trenger anbefaling til sovepose til meg (kvinne), til min mann og vår datter på 10 år (hun er 157 cm lang) Vi er helt ferske på dette området. Soveposene skal brukes til korte turer vår, sommer og høst.

Pris: 1500-2000

Sesong: april-september/oktober

Til overnatting i telt/lavvo, hengekøye, svevetelt.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Til korte turer spiller ikke vekt så mye rolle. Dermed er syntetiske poser aktuelle. Prisgunstig, men litt tyngre. Jeg bruker samme type,  men pga allergi.

 

Posene som nevnes over er i så måte ofte prisgunstig alternativ og veldig gode poser. En del steder har periodevis kampanjer og da gjør dere gjerne et bra kjøp til hele familien. De har en rekke modeller og de kommer vel også i flere lengder slik at dere finner en som er ideell til hver enkelt. 

 

Kort fortalt er det lurt å ikke ha alt for lang pose da det blir mer volum du ikke ha nytte av, men likevel må varme opp.

For lang pose til barn kan kortes ned ved f.eks å stramme et belte rundt nedre del og dermed avkorte posen. Dette hjelper mot 2 ting. Nevnte volumutfordring og at barnet ikke forsvinner ned i posen.

Hvilket temperaturområde dere bør ha pose for er litt individuelt og også avhengig av hvor tidlig vår og sen høst dere ser for dere å være på tur. Som 3-sesongspose foretrekker jeg noe som går ned under 0 i Comfort. Det blir litt varmt på det varmeste om sommeren,  men da sover jeg gjerne med åpen pose eller posen omtrent som dyne. Dette avhenger som sagt av hvor kaldt dere tenker dere blir å bruke posene på høst og vår...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy