Gå til innhold
 • Bli medlem

eivind018

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av eivind018

 1. Det høres ikke dumt ut, har egentlig lite kjennskap til rab bortsett fra dunjakker. Så har ikke tenkt på de. 3/4 glidelås går greit syns jeg
 2. Trenger ny turbuske til sommer/vår/høst. Buksa må være vanntett og forholdsvis lette å gå med, samt ha god lufting. Har sett litt på Norrøna Falketind Gore tex bukse, neste med denne er at jeg syns 4000 pluss er i overkant mye penger for en turbukse. Et annet alternativ jeg kun har sett på nett er Bergans Romsdal. Denne er prismessig grei, men har bare sett den på nett så vet ikke hvordan hvordan den er. Er det noen andre gode alternativer til en skallbukse til turbruk/vandring?
 3. Det er mulig jeg er i overkant engstelig, men selv tørr jeg ikke kjøre soveposer i vaskemaskin i frykt for å ødelegge vaskemaskinen, så jeg har levert de inn på renseri. kostet vel 300kr. Jeg ville hørt med sømhuset på Hosle om pris først, med mindre du er nogenlunde dreven til å sy selv. Man skal ikke koste på de soveposene alt for mye penger før det kanskje er rimeligere å kjøpe noen nye. Det er veldig ofte salg på soveposer.
 4. Personlig syns jeg Mountain Hardwear Lamina posene er veldig mye pose for pengene, vekten er ikke så værst og de er dessuten veldig ofte på tilbud.
 5. Har selv opplevd at glidelås har røket(eller delvis ødelagt) både på tur og hjemme, dog aldri i "kritiske" forhold. At produsentene velger det bort på enkelte modeller er greit nok. Men det jeg stusser over er at mange av jakkene i øvre sjikt også mangler det. For å ta et eksempel så mangler den nye modellen Norøna Recon, En jakke tenkt for høyfjellsjakt i krevende forhold. Såvidt jeg kan se har arcteryx kuttet det ut på samtlige jakker. At man må opp i nesten 10 000 kr for å få noe som i mine øyne er essensielt, syns jeg er håpløst. Jeg syns håpløsheten topper seg når jeg ser
 6. Ja den har det og, dessverre syns jeg den blir i overkant prismessig for en jakke. Med mindre man kommer over et salg. Men hva er årsaken til at så få, og kun de dyreste har dette? Er det en motegreie ? I så fall syns jeg de faller igjennom som seriøse produsenter av turbekledning
 7. Driver så smått å ser etter ny skalljakke. Men hva har skjedd med stormklaff foran glidelåsen. Selv syns jeg det er en stor fordel og ha dette hvis glidelåsen ødelegges. Men ser at bla arcteryx og Norrøna har kuttet dette helt ut, selv på de med kostbare og "ekstreme" jakkene. Hvorfor det ? I mine øyne ser jeg ingen grunn til å ikke ha det, uansett hvor god den glidelåsen er. Eneste "nye" jakka jeg har sett det på er Brynje sin skalljakke
 8. En bekjent anbefalte stubben til meg, med det resultat at jeg kjøpte den. Jeg var meget misfornøyd med den, så solgte den etter et par år. Den er ikke spesielt god å bære på ryggen, volumet syns jeg var for lite, og åpningen for trang. i mine øyne er stubben alt for dyr ift hva man faktisk får. De tradisjonelle stolsekkene er jeg ikke noe fan av, som regel ikke noe gode å gå lengre med, også blir det ofte litt mye bråk. Selv bruker jeg en vanlig sekk hvor jeg stapper en tripodstol oppi sekken, hvis jeg trenger det. Kjenner ganske mange som bruker Vorn sekken Deer 42 og de er stort sett
 9. Ja rygglengden er målt med appen. Lurte mest på om en sekk som størrelsesmessig har litt å gå på kan være en ulempe når man ikke er alt for høy. Selv om lengden på sekken er riktig
 10. Litt blandet, egentlig dekker vel 70l behovet. Men kan være kjekt med litt ekstra plass så lenge det ikke blir en ulempe.
 11. Blitt spurt om hva som er passende størrelse sekk for dame/jente. Som gutt på 180 syns jeg dette et vanskelig å svare på. Det er snakk om osprey xena den leveres i 70l og 85l. Er det noen ulempe for en person på 165 cm å ha 85l, gitt at rygglengden er riktig og vekten er innenfor et komfortabelt nivå?
 12. Randul Valle har en podkast episode om brensel til brennere
 13. Angående hodelykt til barn så syns jeg faktisk det er best med utskiftbare batterier, eventuelt de som kan kombineres. Det er fort gjort at det glemmes at det må lades, skrur seg på i sekken, samt at barna leker mer med lykta og bruker mer batteri. Angående kniv ville jeg som flere andre her gått for en av de mindre Strømeng knivene, ihvertfall til eldstemann. Det er klart det blir litt smakssak men da har man en flott kniv for livet .
 14. Er på jakt etter noen gode og solide gamasjer til helårsbruk, både med og uten ski. Stroppen under skoa må være solid og ikke bare en strikklisse som ryker.
 15. En keb (evt andre G1000 klær) vil aldri bli vanntette. Jeg har en kebbukse og en Drev jakke, begge brukes primært på jakt. Begge plaggene har jeg varmet inn 7-10 lag med voks med strykejern. Strechpartiene skal ikke vokses. Da syns jeg at plaggene holder regnet bra ute, når det er "normalt" skiftende vær (om det er noe som kan kalles det). Jakken er jeg godt fornøyd med, den holder regnet ute lenge. Buksa er mer så som så pga strech partiene
 16. Selv har jeg kunster det første programmet og ble litt i overkant mettet. Tv2 har også her lagt på en helt håpløs kommentatorstemme, som irriterte mer grønn. Det som irriterte meg aller mest er når Lasse Kjus innleder programmet med å Til de grader understreke hvor dårlig skytter han er. Han skal lage er TV program der de jakter i et område med noe av Norges høysete rypebestander. I tillegg disponerer de hunder i norgestoppen. Da skulle det egentlig være en forutsetning at han i forkant kunne tatt 10 turer på lerduebanen å lært seg å skyte. Fokuset på jakt v
 17. Når det kommer til budsjettelt syns jeg ofte at modellene som helsport lager for varehuskjeden er verdt en titt. Har sovet litt i et Helsport Nordmarka 3. Slo meg som mye for pengene. Riktignok har jeg ikke eid det selv, så holdbarhet og bruk over tid vet jeg lite om. Ser at Nordmarka 2 koster 1800 på xxl, og veier vel litt i underkant av 3kg. Hvis det ikke haster for mye så pleier det å være en del tilbud I butikkene i juni.
 18. Jeg hentet nettop en tyin winter på renseriet. Den er vel 17-18 år gammel. Dog har den blitt oppbevart løst. Etter en vask og tørk på renseri har den kommet seg betraktelig. Selv om den kanskje ikke er som ny, så var det verd 400kr. Så jeg vil anbefale det. Pass på å ikke putt den i din egen vaskemaskin.
 19. Dette blir jo litt off topic.. Så syns jeg temperaturangivelsen er dårlig hos helsport, jeg opplever de som kalde iforhold til den oppgitte temperaturen. Nå er det jo klart at opplevelse av kulde er subjektivt. Men sammenlignet med andre produsenter syns jeg helsport treffer dårlig.
 20. Åsnes nikkersen er veldig god til vinter og høstbruk. Mulig den blir litt tykk/tung på sommeren
 21. Har selv hatt tyin i mange år. Syns det er en pose som gir mye pose for pengene. Den er jo stor, men ikke for stor. Jeg ville også sett på Marmot Never summer. I fjor hadde fjellsport den på tilbud til 2000-2500 når det var Black Friday. Så ville ventet til da og sett.
 22. Ser litt på EVO 40/56 m/lokk, men finner egentlig veldig lite om de i Norge. Bortsett fra litt brukerinfo på kammeret, er det lite info å finne. Virker som at de ikke er så utbredt. Kunne godt tenke meg å se litt på de fysisk, men eneste jeg vet som selger de i Norge er gramjegeren. Finner ingen fysiske butikker som selger de.
 23. Jeg har sett litt på begge de selv, med tanke på kjøp. Har ingen erfaring med de. Men av andre helsport poser jeg har hatt tidligere, så syns jeg kanskje ikke at temperatur angivelsen stemmer helt med de jeg selv opplever, syns de oppleves kaldere enn det som er angitt. Det skal legges til at det har vært soveposer i prisklassen 1000-2000 kr.
 24. Man kjenner jo sin egen bruk best selv, Hvis du frem til nå har klart deg fint uten stormklaffer, uten å savne det. Så vil du vel fort det i fremtiden og. x-tream veier vel rundt 5kg med plugger. Personlig syns jeg det blir for mye når man skal gå med sekk. Selv har jeg med stormklaffer, men ser jo at ettersom at man blir eldre og antall familiemedlemmer øker. Så blir behovet for stormklaffer mindre og mindre, samtidig som at besparelse av vekt blir viktigere. Men det er jo veldig subjektivt da. Hvis du mot formodning plutselig savner stormklaffer så går det vel å få sydd på?
 25. Til nå har jeg kun erfaring med voksipose i barnevogna. Med to lag ull (tynt lag + ullgenser) sov, vår godt i -15-16. Nå vet jeg riktignok ikke den reelle temperaturen nedi vogna.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.