Jump to content
IGNORED

Fortapt i en jungel 2.0: liggeunderlag og sovepose


 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg tenker det er på tide å få mitt eget sovesystem og ikke låne "dårlig" utstyr som ikke passer helt til mitt bruk fra familie. Jeg har gjort en del research så jeg tror egentlig jeg har bestemt meg, men tenkte å høre om noen har noen umiddelbare innvendinger. Noen har kanskje sett telt-posten min med lik tittel der jeg beskrev at jeg ville bruke det både på vestlandet og forhåpentligvis på PCT neste år. Jeg tenker altså at jeg må ha noe som kan brukes store deler av året (midt på vinteren er ikke nødvendig, har lite erfaring fra ski) og jeg håper å gjøre det så lett/lite som mulig. Natt til i dag sov jeg i telt i Bergen med en sovepose merket som Tcomf -4,6 mens det var 0 grader ute (føltes som -3 ifølge YR). Dette var på grensen til kaldt, eller iallefall ikke godt og varmt. I tillegg følte jeg at jeg måtte bøye tærne når jeg lå under "hetten" (som var nesten ikke-eksisterende). Denne soveposen er merket som 182cm og jeg er 177 så synes egentlig det var litt rart. Hvilken lengde bør jeg se etter?

 

Jeg har bestemt meg for dun til soveposen og tror jeg vil ha to liggeunderlag. Skumunderlaget er mest beskyttelse for det opplåsbare underlaget, men tenker at skum dobler som sitteunderlag også. Sovesystemet jeg har sett på er da:

https://www.helsport.no/rago-superlight-winter

https://www.fjellsport.no/therm-a-rest-z-lite-sol-regular.html?q=Therm-a-Rest

https://www.fjellsport.no/therm-a-rest-neoair-xtherm-regular.html?q=therm-a-rest neoair xtherm

 

Ville dette vært et bra oppsett for mitt bruk? Noen innvendinger eller erfaringer med disse?

Link to comment
Share on other sites

Synes dette ser ut som en bra pakke, men du bør gå for soveposen som ligger på outlet-siden - akkurat samme pose men en del billigere

https://www.helsport.no/rago-superlight-winter-standard-demo

Og hvis du vil ha et litt varmere skumunderlag, så kan du vurdere bamse - men therm-a-rest x2 bør uansett holde deg varm, synes jeg. 

https://www.fjellsport.no/mammut-bamse-extreme.html?q=bamse

Edited by varmtvann
Link to comment
Share on other sites

Wihoo, kjekt å høre! Det var egentlig planen å kjøpe vareprøve ja - ser jeg har linket feil. Det liggeunderlaget du linker til, tenker du som erstatter for mitt skum og i tillegg til xtherm? Altså at jeg fortsatt bruker to? Ser det er litt billigere og varmere, men thermarest sitt er litt lettere.

Link to comment
Share on other sites

Ja, tenkte to. Men xtherm er jo varm, så bør holde med det lettere skumunderlaget. Da sparer du vekt. Og selv synes jeg det er veldig praktisk med trekkspillunderlag. Eneste er at det er litt kaldere hvis du vil bruke det alene, for eksempel rundt bålet. Men da kan du jo bare legge det dobbelt eller kanskje til og med trippelt.

Link to comment
Share on other sites

Mtp 'trekkspill underlaget' så kan jeg varmt (pun intended) anbefale Robens sitt, de selger det blandt annet på Outnorth, men de er ikke på lager der akkurat nå. Har også en sølv side, er circa samme dimensjoner som Therm-A-Rest sitt, derav også 2cm tykkelse, men koster 119 for vanlig og 139 for W versjonen. :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for hjelpen dere! Da har jeg bestilt de liggeunderlagene jeg nevnte i starten. Ett spørsmål til: på soveposen er det oppgitt personlengde på 185cm. Vil det si at innsiden av soveposen er 185 eller at den passer fint til en person på 185? Jeg vil da virkelig tro det er sistnevnte, men det skader ikke å spørre. Den jeg har nå kan virke som den er 180cm på innsiden, altså er det ikke plass til at føttene mine faller ned når jeg er 178.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy