Gå til innhold
Eastvoll

Devold Tinden spacer vest - erfaringer?

Anbefalte innlegg

Er det noen som har erfaring med Devold Tinden spacer vesten? Er veldig usikker på størrelsen jeg bør ha, ifølge guiden til Devold er jeg Large høydemessig, ellers Medium. Tenker å bruke vesten som mellomlag til både turer og trening. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har Tinden Spacer-jakke med hette. Vanligvis bruker jeg S eller XS men jeg gikk for M i denne. Dels fordi S opplevdes noe kort i ryggen, men også i armene, som medførte at håndleddsvarmerne dro i tomlene (noe som ikke er aktuelt for deg). Passformen er dog litt vid, men kan strammes inn nede. 
 

Håper dette var til noe hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Henrik
    Produkt
    Aclima Woolnet levert av Aclima
    Veil. kr. 649 og 599 for over- og underdel.
    Brynje Wool Thermo levert av Brynje
    Veil. kr. 799 og 599 for over- og underdel.
    Devold Wool Mesh levert av Devold
    Veil. kr. 599 og 499 for over- og underdel.
    Testpersoner
    @Mørkeblå
    @Þróndeimr
    @Henrik
    Testkriterier
   Passform Komfort Temperaturregulering Fukttransport Slitestyrke Vekt Pris Testforhold
   Produktene er testet i temperaturer fra +3 C° til -25 C° på toppturer, ski og overnattingsturer på vinterstid. Tilsammen har all nettingen som har vært gjenstand for testing tilsammen hatt ca. 70-80 bruksdøgn. Bruken av nettingen innenfor et testdøgn har vart i alt fra to timer til et helt døgn.
   Vurdering
   Formålet med sammenligningstesten har vært å undersøke i hvilken grad nettingene oppfyller de ulike testkriteriene som er satt, sett i lys av produsentenes beskrivelser av produktene.
   Passform og komfort
   Nettingen fra Aclima, Brynje og Devold har alle relativt høy hals, men halsen til Devolds netting er noe kortere enn halsen til de to førstnevnte. Dette innebærer at det ikke er like enkelt å legge halsen til Devolds netting dobbelt slik at halsen kan bli ekstra isolert. Dette innebærer at behovet for en buff eller hals kan bli større sammenlignet med Aclimas og Brynjes netting, spesielt når det trekker kjølig.
   Viktig med god glidelås
   Nettingen fra alle tre merkene kommer også med glidelås og skiller seg fra hverandre. Devolds glidelås rekker godt ned på brystet, noe som gir mulighet for ekstra god lufting ved behov. Her kunne glidelåsen til Aclima strekt seg lengre ned på brystet ettersom det ekstra stoffet som er lagt rundt hals og skuldre gjør stoffet blir relativt kompakt hvor luftingsmulighetene er noe redusert. Brynjes glidelås rekker omtrent like langt ned på brystet som Aclima sin, men mengden tettvevd stoff som ligger rundt hals og skuldre er mindre og luftingen rundt halsen oppleves bedre. Dette gjør Brynjes glidelås har bedre luftingsmuligheter enn det Aclima har. Dette er også grunnen til at vi ikke har gjort noen særlige bemerkninger på Brynjes glidelås når det gjelder lufting.
   Ettersom nettingen fra Aclima, Brynje og Devold har glidelås er det også viktig at glidelåsen ikke fester seg til eventuelt skjegg og andre klesplagg. Glidelåsene fra samtlige merker har påsydd ekstra stoff for å forhindre nettopp dette, men det er kun Devold og Aclima som har tilstrekkelig god hakebeskytter som er plassert øverst på glidelåsen. For Brynjes netting innebærer det at skjegg kan hekte seg i glidelåsen, noe som naturligvis er ubehagelig når skjegg blir nappet ut.
   Elastisk netting
   Nettingen fra merkene har alle ulik elastisitet. Devold sin Wool Mesh har ikke noe såkalt 'dødt stoff'. Med dødt stoff siktes det til her at stoffet ikke lengre er responsivt når det tøyes og trekkes i stoffet. Derimot har Aclima og Brynje mer dødt stoff, men ikke i absolutt forstand. Aclimas netting har påsydde ribbefelt som strekker seg fra armhulen og ned til hofta og er i 100% ull. Disse ribbefeltene er svært elastiske og hjelper til med å bedre passformen. Selve maskene til Aclimas netting er elastisk i den grad de trekkes i den ene eller andre retningen. Det virker som at det er maskene som setter begrensningen for hvor langt det er mulig å tøye maskene. Det virker som at nettingen ikke er responsiv i større grad enn hva maskene tillater. Dette innebærer at stoffet i maskene ikke er responsive i seg selv, slik som Devolds netting er. Brynjes netting er noe på vei en hybrid mellom Devolds og Aclimas netting når det kommer til elastisitet. Maskene til Brynjes Wool Thermo sørger for at nettingen har god passform, men stoffet i nettingen er også noe elastisk sammenlignet med Aclimas Woolnet.
   Når det gjelder passformen for disse tre nettingene må man også se i lys av noen av faktorene til komforten på nettingen som er bedre beskrevet lengre ned. En av faktorene for komforten er de ulike nettingenes pålagte puter eller tettvevd stoff.
   Beskyttelse og forsterkning på skuldre, albuer og knær
   Aclima har påsydd tettvevd stoff på skuldre, albuer og knær for å redusere ubehag når nettingen står i press mellom hud og en annen ekstern påvirkning. Dette kan eksempelvis være en sekk som legger press på skuldrene eller at man av en eller annen grunn står på alle fire i et telt for eksempel. Der hvor det er påsydd ekstra stoff hos Aclima har vi ingenting å bemerke når det gjelder overdelen. Når det kommer til underdelen er det ekstra stoffet som er lagt på knærne ikke helt godt plassert, men tanken har vært god. Puta eller stoffet starter omtrent øverst på kneskåla, og rekker et godt stykke ned på leggen. Det at stoffet rekker såpass langt ned på leggen har gode grunner for seg dersom man sitter på kne. Tanken er nok at nettingen skal stramme seg og bli heist opp langs beinet slik at hele kneskåla blir dekket når man eksempelvis sitter på kne. Mange kjenner nok til at fotenden i ei vanlig bukse blir hevet dersom man sammenligner en sittestilling med å være i oppreist posisjon. Men på grunn av elastisiteten til Aclimas netting skjer det ingenting. Det blir ingen fullgod omslutning av kneskåla slik at nettingen blir heist opp. Puta blir værende nede på leggen og virker noe pløsete, men det er likevel viktig å påpeke at den er funksjonabel.
   Brynje har lagt på slike puter eller ekstra stoff på skuldre og knær, men ikke albuer. Det at det ikke er lagt noe ekstra stoff på albuene har vi ikke bemerket noe problem knyttet til dette. Vi har ikke opplevd at huden er blitt irritert eller at det har vært ubehagelig å legge press på nettingen. Dessuten har putene eller stoffet til kneskålene bedre passform sammenlignet med Aclimas puter eller stoff på knærne.
   Fra Aclima og Brynje har ikke Devold egne puter eller ekstra stoff på utsatte plasser som skuldre, albuer og knær. Hva gjelder skuldrene oppleves det ingen ubehag når det blir lagt press på disse. Derimot kan huden bli noe irritert og sår på albuer og knær når nettingen står i press mellom hud og et eksternt element.
   Hva gjelder komforten henger den som allerede nevnt sammen med passformen. Det oppleves ingen kløe ved bruk av de forskjellige nettingene. Dette kan riktignok være individuelt, spesielt dersom noen har allergi. Felles for alle nettingtypene er at alle benytter seg av merinoull, men det er kun Devolds Wool Mesh som består av 100% merinoull. Aclima og Brynje benytter blant annet polyamid og elestane for bedre slitestyrke.
   Aclima fremhever at plaggene skal ha gått gjennom Total Easy Care (TEC) for å sørge for at nettingen er kløfri og at de ikke krymper ved vask. Vi har testet Aclimas over- og underdel i størrelsen Medium. Det kan tenkes at denne fremdeles er noe stor i størrelsen sammenlignet med Devold (Medium) og Brynje (Large). Slik sett burde det heller vært slik at nettingen krympet noe ved vask, og at den deretter kan utvide seg når den tas i bruk. For @Henrik og @Þróndeimr var Aclimas Woolnet fremdeles noe pløsete til tross for vask på ullprogram. Devolds Wool Mesh og Brynjes Wool Thermo satt derimot som et skudd på oss. Det kan tenkes at denne nettingen vil passe bedre for mennesker som har mer kroppsmasse enn oss.
   På innsiden av leggen har Devolds Wool Mesh en annen vev enn nettingen ellers. Dette er for at det ikke skal oppstå ubehag der hvor hud og støvler presser mot nettingen. Dette har ikke Brynje i sin netting, og man kan oppleve at hår på leggen blir avrevet. En slik problematikk har vi ikke merket oss ved Aclimas Woolnet.
   Temperaturregulering, fukttransport og vekt
   Temperaturreguleringen henger nært sammen med plaggets evne til å transportere fuktighet. Er man våt og befinner seg i kalde omgivelser leder fuktigheten varme fortere enn dersom plagget er tørt. Samtidig må plagget være godt egnet for å holde på varmen. Devold opplyser ikke noe spesifikt i hvilket aktivitetsnivå plagget er egnet for. Aclima viser til at deres Woolnet er egnet til bruksområde fra middels til høy aktivitet. Brynje fremhever at plagget sikrer god isolasjon ved lav aktivitet og sørger for at overskuddsvarmen transporteres ved høy aktivitet. Dette må ses i lys av hvilke temperaturer man befinner seg i og hvilke individuelle forskjeller hver enkelt person har. Noen personer utvikler mye varme og svette mens andre utvikler ikke like mye varme og svette, og er derfor avhengig av at varmen beholdes i plagget så langt det lar seg gjøre.Veven fra nettingen til Devold skiller seg i sørst grad fra Aclimas og Brynjes netting. Maskene til nettingen fra Devold har større tetthet sammenlignet med de to andre.
   Det er Brynjes Wool Thermo som har de største maskene og har de beste fukttransportegenskapene ved at fuktigheten transporteres raskest. Likevel om nettingen er tørr gjør størrelsen på maskene det vanskelig å holde særlig godt på varmen sammenlignet med nettingen fra Aclima og Devold ved lavere aktivitet. Nettingen fra Brynje har også mindre tettvevd stoff sammenlignet med Aclima og Devold. Dette innebærer at Brynjes netting også har lavest vekt i testen. I kjøligere temperaturer kan denne nettingen virke noe kald, og nettingen er nok primært egnet for personer med et høyt aktivitetsnivå og/eller for personer som produserer rikelig med varme på vinterstid.
   Aclimas Woolnet har derimot mer tettvevd stoff rundt skuldre og hals samt en påsydd ribbstrikk fra armhulen og ned. Maskene i denne nettingen er de nest største i testen og gir relativt god og grei fukttransport, men som nevnt ovenfor burde glidelåsen vært lengre ned slik at det er enklere å slippe ut overskuddsvarme ved behov.
   Devolds Wool Mesh opplever vi som en veldig tilpasningsdyktig netting i varmere, men også kjøligere temperaturer. I lav aktivitet holder nettingen godt på varmen, noe som også kan gjenspeiles i at maskene til Devolds netting også er de mest tettvevde. Den bruker noe lengre tid å transportere vekk fuktighet sammenlignet med Aclimas og Brynjes netting, men den holder likevel godt på varmen. Dette kan nok skyldes flere faktorer, men det at nettingen fra Devold er i 100% ull og at maskene har den største tettheten blant nettingene antar vi har de største innvirkningene på evnen til fukttransport. I høyere aktivitet tar nettingen godt vare på varmen og det er derfor en stor fordel at glidelåsen går så langt ned på brystet som den gjør slik at man i noen grad kan tilpasse temperatur- og fukttransporten noe.
   Slitestyrke
   I løpet av månedene vi har testet netting fra Aclima, Brynje og Devold har vi ikke hatt anledning til å sjekket slitestyrken på plaggene i den grad vi skulle ønske. For dette trenger vi mer tid. Denne testen vil derfor være en foreløpig test for det som gjelder slitestyrken. Vi i vil undersøke slitestyrken som knytter seg til produktets passform, sømmer og annet.
   Det eneste vi kan si noe spesielt om per i dag er at Devolds Wool Mesh har antydninger til å nuppe noe.
   Avsluttende bemerkninger
   Vi som har testet netting fra Aclima, Brynje og Devold er alle lange og slanke menn. Det er derfor viktig å ta dette i betraktning når testen leses. Eksempelvis kan personer med større kroppsmasse ha bedre passform til Aclimas Woolnet enn den gjorde for oss. Eller det kan være at man ikke har et behov for å stå på alle fire i et telt som skaper irritasjon og ubehag ved bruk av Devolds Wool Mesh, eller at du ikke har like spisse knær og albuer som oss. For Brynjes Wool Thermo kan det være at denne nettingen passer godt til personer som produserer mye kroppsvarme sammenlignet med oss.
   Konklusjon
   De ulike nettingene fra Aclima, Brynje og Devold har alle ulike og forskjellige positive og negative egenskaper, og vi trekker ingen entydig konklusjon for den beste nettingen. Dette må avgjøres individuelt og konkret ettersom de ulike egenskapene hos de ulike merkene er så forskjellige fra hverandre. Når man skal finne en netting bør denne velges ut fra hvilket formål man har tenkt at plagget skal oppfylle.
   Aclimas mest positive egenskaper er temperatur og fuktreguleringen til tross for at glidelåsen burde gått lengre ned på brystet. Videre isolerer den spesielt godt i halsen hvor stoffet kan legges dobbelt. Videre er den også behagelig å ha på seg. På den negative siden kommer den dårligst ut når det gjelder dens passform, og er også den tyngste i testen. Alt i alt kommer Aclimas over- og underdel midt på treet hva gjelder veiledene pris på kr. 1.248.
   Brynjes mest positive egenskaper er den lette vekten og gode passform. Når det kommer til temperatur- og fuktregulering som henger tett sammen, er vurderingen todelt. For personer med høyt aktivitets- og/eller varmeutvikling er den svært effektiv og funksjonell. Evnen til å holde på varme i kjølige miljøer er derimot begrenset. Det som også trekker ned er at over- og underdelen har den høyeste veiledende totalpris på kr. 1.398.
   Devolds mest positive side er evnen til å regulere temperaturen, samt passform, komfort og pris. Den totale veiledende prisen på Devolds over -og underdel er den rimeligste til kr. 1.098. På den negative siden mangler det ekstra stoff på albuer og knær, slik at huden kan bli sår og irritert.
   Dette skjedde med produktene etter endt test
   Testen er ikke over enda, ettersom vi ønsker å se nærmere på nettingenes slitestyrke. Siden nettingen er undertøy kan heller ikke denne selges på nytt, og det er av praktiske årsaker i forbindelse med postgang enklest om hver av testerne beholder dette noe som er gjort i samråd med Aclima, Brynje og Devold.
   Les mer om de enkelte merkene og modellene vi har testet
   Aclima Woolnet
   Fjellforumekt overdel:        261 g (Medium)
   Fjellforumvekt underdel:    187 g (Medium)
   Totalvekt:                           448 g
   Veil. pris overdel:               kr.    649
   Veil. pris underdel:             kr.    599
   Totalpris:                            kr. 1.248
   Les testen her
   Brynje Wool Thermo
   Fjellforumvekt overdel:          183 g (Large)
   Fjellforumvekt underdel:        149 g (Large)
   Totalvekt:                               332 g
   Veil. pris overdel:                   kr.    799
   Veil. pris underdel:                 kr.    599
   Totalpris:                                kr. 1.398
   Les testen her
   Devold Wool Mesh
   Fjellforumvekt overdel:       249 g (Medium)
   Fjellforumvekt underdel:     173 g (Medium)
   Totalvekt:                            422 g
   Veil. pris overdel:                kr.    599
   Veil. pris underdel:              kr.    499
   Totalpris:                             kr. 1.098
   Les testen her  
  • Av Þróndeimr
    Produkt
    Devold Wool mesh man
    zip neck og long johns
    Levert av Devold
    Veiledende pris kr. 599 og kr. 499 for over-  og underdel.
    Fakta fra leverandør
    100% merinoull
    Fiber: 18,7 mikron
    Vekt: 190 g/m²

    Fakta fra Fjellforum
    249 gram (Overdel Medium)
    173 gram (Underdel Medium)
    Testpersoner
    @Mørkeblå
    @Þróndeimr
    @Henrik
    Testkriterier
   Passform Komfort Temperaturregulering Fukttransport Slitestyrke Vekt Pris Beskrivelse av produktet
   Nettingen på over-og underdelen er tettvevd. Overdelen har krage med glidelås. Underdelen er har en annen vev på innsiden av leggene som har en annen vev enn resten av nettingen. Veven er også annerledes i underlivet.
   Testforhold
   Testen av produktene har foregått vinteren 2016 i temperaturer mellom + 3 C° til - 25 C° av tre personer. Produktet er testet på toppturer, og lengre overnattingsturer vinterstid med pulk og randonee i alt fra rikelig med sol, overskyet vær til snøvær med sterk vind.
   Vurdering
   Formålet med testen har vært å undersøke hvordan produktene oppfyller kriteriene som er satt. I tillegg undersøker vi om ullundertøyet også oppfyller egenskapene Devold beskriver. Devold fremhever at Wool mesh undertøyet har gode fukttransporterende egenskaper som har en ventilerende og isolerende funksjon. Videre fremheves elastisiteten i produktet.
   Plagget har god passform og det er ikke oppdaget at plaggene krymper ved vasking på ullprogram. Glidelåsen på overdelen strekker seg langt ned på brystet noe som gir mulighet for god lufting når man eksempelvis har en hals eller annet plagg i halsen som dekker øvre del av halsen. Halsen er noe kort, slik at det ikke er mulig å brette den dobbelt. En buff eller hals kan derfor være nyttig å benytte i tillegg. Vi har også opplevd litt forskjeller på om glidelåsen fester seg til skjegget. På innsiden av glidelåsen er det festet et smalt bånd for å forhindre at glidelåsen skal feste seg til skjegg eller annet. Når glidelåsen dras helt opp kan det være at skjegget fester seg i skjegget, og er ikke særlig behagelig, men dette har vi delte oppfatninger om.
   Ved bruk oppleves ingen kløe fra nettingen. Den er også god å ha på seg, og som Devold skriver i sin beskrivelse er også plagget elastisk. Det er ikke noe stoff som er dødt. Med det mener vi at stoffet er elastisk uansett hvor mye man trekker i nettingen.
   Nettingen er også veldig tilpasningsdyktig til varmere og kaldere temperaturer. Dette innebærer at likevel om det er relativt varme temperaturer så blir det ikke ubehagelig varmt. Det samme gjelder når det er relativt kjølig, blir man heller ikke kald uten videre. Slik sett tilpasser nettingen seg godt etter kropp og temperaturer. Nettingen er også tettvevd og egner den seg til bruk sammen med andre uten å vise for mye kropp. I høy aktivitet transporterer den bort fukt svært godt, og gjør at man holder varmen. Til tross for høy aktivitet med tilhørende utvikling av svette har det heller ikke vært noe problem å gå krype ned i soveposen etter en liten stund.
   Overdelen og underdelen har ingen puter eller ekstra beskyttelse på albuer eller knær for å forhindre irritert hud. Dette har vist seg å være en svakhet, spesielt når man krabber på alle fire i et telt. Da kan albuene og knærne bli såre. Nettingen har heller ingen puter eller beskyttelse over skuldrene, men dette oppleves ikke problematisk. Ved bruk av høye topptursko eller randoneesko har heller ikke underdelen gitt irritasjon eller avrevne hår, slik man kan oppleve på noen typer undertøy.
   For å teste slitestyrken på nettingen har ikke tiden vært tilstrekkelig foreløpig, men vi ønsker å teste produktene over lengre tid enn akkurat vintersesongen for å se på nettingens slitestyrke. Etter noe bruk og over den tiden vi har hatt nettingen til test, har den likevel antydninger til å nuppe.
   Konklusjon
   Jevnt over kommer nettingen godt ut i testen, men har noen forbedringspotensialer, spesielt med å få beskyttelse på albuer og knær. Derimot er passformen god og temperaturregulering og fukttransporten er god. Nettingundertøyet passer således godt i et lavt aktivitetsnivå som i et høyt.
   Dette skjedde med produktene etter endt testTesten er ikke over enda, ettersom vi ønsker å se nærmere på nettingenes slitestyrke. Siden nettingen er undertøy kan heller ikke denne selges på nytt, og det er av praktiske årsaker i forbindelse med postgang enklest om hver av testerne beholder dette etter fullendt testing. Dette er gjort i samråd med Devold.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.