Jump to content

Hjelp til å finne sommer og vinter sovepose


Dortase

Recommended Posts

Jeg trenger nye soveposer men jeg sliter med å finne noe som passer meg. Jeg telter / hengekøye sommer og vinter. Så jeg innser nok at jeg sikkert trenger 2 poser. Vanskelig å finne en jeg kan bruke året rundt. Som jeg gjør med min Helsport Alta nå. Må dårlig resultat.

Har som sagt en Helsort Alta. Men den er for trang til meg. Får ikke beveget meg i den, så sliter med å sove. De 4 siste turene har jeg nesten ikke sovet, da jeg ikke får til å snu meg i den. Jeg låner også en 20år gammel -20 vinterpose av fiber. Som er så stor og tung at det ikke er noe å bære rundt på.

Jeg er 183 og 84 Kg. Jeg ønsker en sommer og en vinter pose av dun som er romslig med glidelås på høyre side. Er det under -15 så holder jeg meg inne.

Budsjett, ikke satt noe spesifikk, men ønsker noe folkelig til en familiefar. Jeg har det ikke travelt med å kjøpe så jeg kan godt vente på gode tilbud eller kjøpe brukt.

 

Jeg har sett på Warmpeace Viking. Men i lang variant får en bare med venstre glidelås.

Edited by Dortase
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Første som slo meg på vinterpose er WM Kodiak GWS. Vindtett stoff, greit i køya. temp -18c. De posene er ganske romslige. Men folkelig pris er det ikke, hvertfall ikke ny.
Spørs hvor varm/kald du vil ha sommerposen. Men fra samme merke Alpinlite eller Terralite som er litt videre poser og tåler et par minus samtidig som de ikke veier for mye. Men de er heller ikke billige.  

Jeg har også slitt noe med å sove i sovepose. SOmmern er greit da jeg kan bruke en -2 pose og så kan jeg som regel splitte øvre del å bruke den som dyne.
Men når det er ned mot null etc ble det verre siden jeg liker sove mye på mage. Jeg kosta på meg en slik, nesten.https://sierradesigns.com/backcountry-bed-700-20-degree/
MIn er eldre modell i 800 dun. Gjorde det langt enklere å sove natta gjennom enn å våkne med dovne armer som jeg ofte gjorde i vanlig pose.
Frister litt med den lettere versjon av den til sommerbruk.
Dog lages ikke dette som skikkelig vinterpose, muli design ikke passer til det. Så jeg har en vid -30 pose der men er sjelden ute når det er veldig kaldt.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy