Gå til innhold
rayun

Vokse sykkelkjede, oppdatering

Anbefalte innlegg

Nå er det ganske nøyaktig 1 år siden jeg konverterte til vokset kjede på tursykkelen og tenkte derfor jeg skulle si litt om erfaringen min så langt.

Bare for å ha sagt det, jeg har ikke rullet langt nok til å felle en endelig dom, men så langt er jeg fornøyd med resultatet. Det jeg ikke er like fornøyd med er voksblandingen jeg lager for å ettersmøre kjedet underveis. Etter å ha prøvd flere forskjellige blandingsforhold har jeg ennå ikke funnet rett konsistens. Vist andelen voks skal være tilstrekkelig til å danne en fin voksfilm føler jeg at den blir for tykk til å greie å trenge inn i kjedets deler. Som sagt, ikke noe vitenskap her, bare en følelse jeg har. Derfor er ettersmøring lagt på hylla inntil videre

Så, tilbake til kjedet som nå har rullet 617km.

IMG_1287.thumb.JPG.599111bb40b7b650948da25c8d82b7ce.JPG

Det ble plukket opp av voksbadet og montert på sykkelen og så rullet det ca 250km før det ble tørket av og revokset i voksbad.

I dag ser kjedet slik ut etter nye 367km.

IMG_1285.thumb.JPG.08ee3287abb549d3a8a8816c3276703f.JPG

Det er noe møkk å se, men det er neimen ikke mye og jeg er faktisk overrasket over at det ruller så bra uten ulyd av noe slag.

IMG_1286.thumb.JPG.1a527f3bf71e63ac4599f673a9032ca4.JPG

Tannhjul på kransen er også tilnærmet rene etter samme antall kilometer. Det er nesten mer pollen enn møkk.

IMG_1279.thumb.JPG.d2faef720afcfa5cbebd6d3984d3c6cf.JPG

Kassetten ble tørrbørstet samtidig som kjedet ble revokset ved 250km og ser altså slik ut etter 367km.

Utover dette har kjedet ikke fått noe vedlikehold annet enn å bli spylt av med hageslange et par ganger + at jeg etter hver tur tørker av kjedet med en tørr fille.

Som en avslutning på dagen i dag og siden det nærmer seg turstart ble hele drivlinjen rengjort. Kjedet fikk først 10-15min i bensinbad før det fikk 10-15min i voksbad.

Krankdrev og kassett + løpehjul ble tørrbørstet og tilslutt spylt med hageslangen og så ble nyvokset kjede montert tilbake. 

Prøver vel egentlig å si at jeg er fornøyd med voks og med tanke på at drivlinja er såpass mye renere kommer jeg nok til å fortsette med voksing av sykkelkjedet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for oppdatering.  Om man unngår at for mye skitt legger seg på så skulle det betyr at slitasjen og blir mindre. Har du målt lengdeforskjell på kjedet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med mindre det skjer en revolusjon på området kommer ikke jeg til å bruke noe annet enn Skjult lenke - logg inn for å se den. (Voks). Må påføres jevnlig men det rengjør også. Les bruksanvisning, det er ikke olje og brukes ikke som oljesvineriet. 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, PTG skrev:

Takk for oppdatering.  Om man unngår at for mye skitt legger seg på så skulle det betyr at slitasjen og blir mindre. Har du målt lengdeforskjell på kjedet?

Ja jeg opplever vel at kjedet ikke drar til seg så mye skitt etter at jeg begynte å vokse det. Møkka fester seg i liten grad ser det ut som.

Jeg har ikke målt slitasjen i cm på kjedet, noe jeg kanskje burde ha gjort. Jeg brukte derimot kjedemåleren i går og den er ikke kommet til 0,5% ennå og da har det rullet totalt ca 1900km. 

Er også usikker på holdbarheten på dette kjedet som er et KMC x9. Har aldri hatt KMC før, men sammenlignet med Shimano hadde jeg blitt skuffet vist det ikke holder lengre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.