Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Ønsker tips til fototur ikke teltur


Anbefalte innlegg

hei lurte på og ta med meg min nevø på 11 på fototur i vinter, tankene har gått til svaldbard, men der er det vel store begrensinger på hvor en kan bevege seg uten guide, gjerne til ett sted med god mulighet for nordlys, og vi snakker her en langhelg. finnes det noen som har ferdigspikra opplegg på nordlys f eks.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er faktisk vesentlig større sjanse for nordlys i Troms/Finnmark enn på Svalbard. Det har med hvor nordlysovalen normalt ligger..

kho.jpg

Normalt ligger ovalen mye mer i Finnmark enn over Svalbard. 


I Troms å Finnmark er det MYE turmuligheter å ta av og det bør kunne velges noe som matcher kvalifikasjoner og ønsker godt....

Tromsø er vel utgangspunktet hvor det er flest "guide-opplegg" for nordlys. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 hours ago, Trond Arvid Hagen said:

hei lurte på og ta med meg min nevø på 11 på fototur i vinter, tankene har gått til svaldbard, men der er det vel store begrensinger på hvor en kan bevege seg uten guide, gjerne til ett sted med god mulighet for nordlys, og vi snakker her en langhelg. finnes det noen som har ferdigspikra opplegg på nordlys f eks.

Som Espen sier er det mange  (et titalls?) nordlysguidebedrifter i Tromsø. Men det er ofte større sjans for å se nordlys i indre deler av Troms og Finnmark enn ved kysten, det er gjerne mer oppholdsvær. Mange drar til Riksgränsen eller Abisko noen få mil fra Narvik, flotte turområder der, og også organiserte nordlysturer. Indre Finnmark er sikkert også godt egnet, men bildene kan kanskje bli litt lite dramatiske siden landskapet er flatt og ensformig. Rent fotografisk synes jeg nordlysbilder med fjell, fjord og hav ofte blir de beste. Men bevares, jeg har sett masse flotte nordlysbilder fra Finnmarksvidda og de endeløse skogene i nord-Finland.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av tomkalsjo
   Hei,
   har tenkt å gå tur i sommer (Hvis Corona-krisen er over...) i Raggsteinsdalen og opp mot Ynglesnuten / Ynglesvatnet.
   Noen som har gått fra Kyrkjedørsvatni opp retning Ynglesnuten til man møter DNT -stien retning Geiteryggshytta ? Hvis ja , noen tips på veivalg?
   Tips på hvor det er lettest å komme seg opp til toppen av Ynglesnuten?
   mvh
   Tomas
  • Av tomkalsjo
   Har tenkt å gå noen turer på nordsiden av Hallingskarvet i slutten av Juli. Har tenkt å bruke Raggsteinsdalen som "base".
   Er det noen som har noen forslag på "fotogene" turer i dette området?
   Har noen f.eks gått fra Raggsteinsdalen til Storekvelvi langs skarvet?
   mvh
   Tomas
  • Av Mariusha
   Hei
   Det må være flere av dere som liker å ta bilder når dere er ute å går, hvordan pakker dere kameraet i en eller trang sekk?
   har selv speilreflekskamera som jeg tenkte å pakke med på tur, men usikker på hvordan jeg skal sikre dette i sekken , både mot støt og vann
  • Gjest Mareng
   Av Gjest Mareng
   Jeg er på utkikk etter ett lite kompakt kamera som passer fint i lommen, og er raskt å ta frem for å knipse noen bilder.
   Det må være lite (vanlig "digitalkamera" størrelse f.eks.) det må tåle vann/regn, støt/slag og gjerne litt kulde. Om det er lett å slå på og knipse bilde med hansker er det også fint.
   Jeg er ingen god eller kresen fotograf, men det må være grei bildekvalitet og det må tåle å ligge i en svett lomme, bli tatt fram i regn og tåle å slenge rundt i sekken.
   Noen gode forslag til en ok pris? 😊
  • Av jotho
   Hei,
   Mitt første innlegg her. Håper noen som er kjent i disse områdene kan gi meg noen tips. Jeg er ikke særlig fjellvant (turer på byfjellene i Bergen kvalifiserer vel ikke til fjellvant), så jeg er på utkikk etter en en relativt lett tur, og har funnet disse to alternativene som jeg tror kan være greie turer. Har ikke bil, så er avhengig av buss/tog fra Bergen. Formålet med turen er foto, så jeg ønsker nydelig natur og muligheten til å slå opp telt slik at jeg blant annet får fanget området i kveldslys og morgenlys.

   Har svært lyst å gå fra Østerbø til Vassbygdi, men etter å ha lest litt forskjellige steder, virker det som at det er utfordrende å finne teltplasser etter Østerbø. Stemmer dette? 
   Jeg vurderer også å gå fra Hallingskeid til Flåm, langs Rallarvegen. Her virker det som at det er lettere å finne teltplasser underveis. Det er sikkert andre stier å gå langs enn Rallarvegen i dette området, men som lite fjellvant tenker jeg det er enklest å følge denne veien, eller?
   Målet mitt er 2-3 overnattinger i telt. Jeg liker å ta meg god tid når det er foto som er formålet med en tur  Førstevalget er vel Østerbø - Vassbygdi, men det avhenger litt av at det er greie steder å slå opp telt underveis.

   Takker for all eventuell hjelp!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.