Gå til innhold
Stefan Stangvik

helsport reinsfjell superlight 2

Anbefalte innlegg

Jeg har Reinsfjell Superlight 2, men benytter det ved kajakk turer og soloturer utenom vinter. Til det bruket er teltet fint, går fint med 2 personer også siden det er yttertelt i hver ende. 

Om teltet fungerer på høyfjellet i mars mener jeg avhenger av været som måtte komme. Er det påskestemning så funker vel det meste, men man kan aldri vite med høyfjellet, og det kan raskt slå om. Dessuten er det veldig individuelt hva folk syns er forsvarlig og ikke. 

For å være på den sikre siden, så bør du vurdere nøye hva du gjør med tanke på at det er en ukestur på høyfjellet. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 timer siden, Stefan Stangvik skrev:

Hei. er det noen som har testet helsport reinsfjell superlight 2 på vinter? 

Vurderer å bruke dette på en ukestur på høyfjellet nå i mars.

Eg tenkjer at kor vidt det er forsvarleg heng saman med resten av sikkerheitskjeda di. Korleis ser pakklista elles ut, og kva er alternativa dine om teltet skulle ryke med/ikkje tole påkjenningane dersom veret endrar seg til eit forrykande uver?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, Stefan Stangvik skrev:

Hei. er det noen som har testet helsport reinsfjell superlight 2 på vinter? 

Vurderer å bruke dette på en ukestur på høyfjellet nå i mars.

Foruten at 3-sesongtelt gjerne oppleves som litt små og trange for vinterbruk, så er det minst et par utfordringer ved bruk av slike telt om vinteren.

Først at teltduken ikke dekker skikkelig ned til bakken. Føyka kan da komme inn mellom dukene eller du må spa snø inn mot innerteltduken for å tette, som reduserer gulvarealet og kan være klønete å holde på med i seg selv.

Det andre er at ventilasjonsbehovet er større om vinteren enn ellers og fuktighet som ikke kan luftes ut legger seg på alle overflater i teltet. Blant annet soveposer vil trekke mer fuktighet når vetilasjonsmulighetene er dårlige, rimfall fra taket osv. Dette er lite gunstig når turen varer lengre enn en helg.

Superlightteltene er i større grad enn andre 3-sesongtelt utsatt for overnevnte problemstillinger. Ventilasjonen i Reinsfjell Superlighet er veldig begrenset og tilsynelatende uten mulighet til gjennomlufting basert på ventiler. Til og med i xtremutgaven kan ventilasjonen oppleves som utilstrekkelig:

Men som nevnt ellers her, så avhenger det meste på fjellet av værforholdene, du kan sikkert få en fin uke i Reinsfjell Superlight. Styrken på duken og stengene ville jeg ikke vært så bekymret for, men kommer mye våt nysnø rett ned kan det være greit å være obs. En levegg kan man også sette opp, lite snø iår så velg gjerne teltplass i et søkk hvor snøen samler seg. Jeg har selv brukt Fjellheimen superlight 4camp i stiv kuling med tungt vått snøfall og det gikk fint uten spesielle tiltak annet en levegg. Men ventilasjonen var ille dårlig, det var vann over alt i teltet da mildværet kom.

Dessuten kan jo sikkerhetskjeden som Tessatroll nevner bestå av feks en vindsekk for nødstilfelle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Teltet har også kun myggnetting i deler av innerteltet. Myggnetting er ikke snøtett, får du snøføyke inn mellom inner og ytterteltet, vil myggnettingen kunne gjøre at du får snøen videre inn i innerteltet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Kåre Kålrabi
   Så at XXL har noen Superlight på tilbud. Tok en telefon til Helsport og spurte om dette faktisk er de samme som de selv selger, som kjent så har XXL noen spesial utgaver av Helsport sine telt (les: tunge). Men ikke denne gang. Det var de samme. Så da var det ikke annet enn å rydde litt i teltgarderoben og hive meg på et sånn Reinsfjell Superlight 3 på XXL. Ned i vekt og opp i størrelse i forhold til Fonnfjell Pro som vi har dratt med på tur tidligere. Må si at det Fonnfjell telte er ganske digg. Spesielt om sommeren. Åpne opp hele siden på teltet, og er mygg/knott plagsom er det bare å lukke igjen med myggnetting døra.
   Men som sagt, kjekt med litt mer plass og ned i vekt som bonus.
   Får bare satse på at det blir fint vær å testet teltet til helga. Bank i bordet!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.