Jump to content

Mission Critical Designs CAT


Mathern

Recommended Posts

Hei! 

Har tittet på dette teltet en stund. Det er dog noen punkter ved det som gjør meg litt usikker, blant annet vekt, lite omtale o.l. 

Er det noen her med synspunkter på dette teltet, eventuelt som har erfaring med det? Teltets bruksområde er relativt snevert, men passer meg relativt godt. 

Finnes det lignende telt fra andre produsenter?

Takker for svar! :) 

 

Edited by Mathern
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Bruksformålet er omtrent slik du beskrev dens egenskaper :) Ikke den med snikskytter da...

Teltegenskapene er nok ikke store, men for å skaffe seg ly raskt, dens lille signatur o.l er akkurat det jeg er ute etter. 

Vanlig telt har jeg heldigvis :D 

  

Edited by Mathern
Link to comment
Share on other sites

Morsomt at den ser ut som en spiralloff, men ellers kan jeg ikke skjønne hva man skal med en slik? Den er like tung som et tremannstelt og like trang som en bivvybag. Jeg klarer ikke å se av videoen eller bildene om det er bygd inn noen slags værbeskyttet ventilasjon, men hvis ikke kommer det til å bli en forferdelig blaut loff i løpet av natta. Og blaut loff er sørgelige greier. "Stengene" går også tilsynelatende rundt hele loffen, dvs at man må ligge på dem. 

Mulig jeg bare er for lite tactical av meg til å forstå at dette er et supert produkt, men for meg ser det tilnærmet ubrukelig ut. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Diverse 1-persons-ly hos Prisjakt: https://www.prisjakt.no/category.php?b=s309282989

Salig blanding av gapahuker, bivybags, bivybags med en stang eller to, vanlige telt, selvstående telt og et pop up telt. Pop up teltet er et typisk festivaltelt, der tyngde og pakkvolum ikke spiller så stor rolle - derfor er nok det blant de tyngste og mest volumiøse av produktene der. Mine preferanser mtp friluftsliv tilsier at jeg heller bruker noen få minutter ekstra når jeg skal sette opp ly, enn å drasse i timevis på ekstra vekt og volum for å få sekundrask oppsetting - så for meg er pop up-konseptet litt uforståelig.

Og rask oppsetting er så vidt jeg kan se eneste skikkelige fordel med CAT? Eller er det noe jeg ikke har skjønt? Som enmannstelt er det feks mye trangere enn det selvstående Hilleberg Unna, samtidig som det vel er både tyngre og mer volumiøst i oppakningen. Og Unna er jo ikke veldig tregt å få satt opp, har jeg skjønt - selv om det nok ikke kan slå de få sekundene som trengs med CAT.

Selv har jeg en Borah Snowyside eVent bivy: http://borahgear.com/eventbivy.html. Den er også en trang løsning, men er til gjengjeld veldig grei å drasse på. Den veier 1/6 av CAT og ser ut som den sammenpakket også er omtrent 1/6 av volumet. "Oppsettet" består av å ta den ut av pakksekken og legge den ned på bakken :) Har du en grein eller en stav i nærheten, kan du heise opp stoffet over hodet ditt, sånn at det blir litt mer som et microtelt. Stapp inn liggeunderlag, sovepose etc, og så kan man sove. Klestørk, innomduks matlaging etc som man kanskje kan få til i et telt blir nok veldig vanskelig, desverre :( (Kan jo sette opp en tarp for det, men det tar nok fort 5 minutter...)

Har en mistanke om at det er et eller annet ved behovet som jeg ikke har skjønt når CAT er en aktuell løsning...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy