Gå til innhold
isis

Tips til telt

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er på jakt etter et nytt telt som passer for 2 hunder og 2 mennesker. Hundene skal sove i ytterteltet, men vi vil jo også ha plass til tur utstyret der også. Vi har derfor tenkt at kuppeltelt kan være tingen, men vi har ingen stor kunnskap om disse teltene. Så tenkte å spørre om noen av dere kunne dele deres kunnskap og eventuelt komme med forslag til noen telt. Alt av forslag uansett type mottas med takk!:)

Endret av isis

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kuppeltelt har som regel mindre fortelt enn tunneltelt i campversjon. Dog finnes det kuppeltelt med påbygg ala dette Skjult lenke - logg inn for å se den med slike. Har andre telt fra den produsenten. Kommer jo an på hvordan hunder det er da. Er det "veskehunder" får man jo plass til de og bagasje i ganske små fortelt. Er det store hunder er det verre. Så kommer det an bruksområde for teltet, om det bare er til sommerbruk i marka eller om det skal brukes helårs og på høyfjellet.
Min første tanke til telt her, basert på at det er litt størrelse på hundene, er tunneltet med camp fortelt. F.eks Helsport Fjellheimen 3 camp, Helsport Fjellheimen 3 SL camp, HIlleberg Nallo 3 GT, Hilleberg Kaitum 3(her erkanskje ikke GT nødvendig da det bør ha nok plass til noe utstyr inne og at det har 2 fortelt).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dersom du er på jakt etter et helårstelt så kan kanskje dette fungere:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg ville sett etter noe lettere dersom det er til 3-sesongs bruk. To innganger ville jeg uansett hatt, for å slippe å måtte trå over hunder og utstyr.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.