Jump to content
IGNORED

Ulrikseggen (Byfjellene i Bergen)


Gauken
 Share

Recommended Posts

Kan noen med erfaring si noe om Ulrikseggen? Jeg ser at den nesten årlig er med på "Byfjellstrimmen" til turlaget så den kan jo ikke være så vanskelig. Likevel leser jeg jo også nesten årlig om folk som trenger hjelp av Bergen Brannvesens klatregruppe, og da er det som oftest akkurat i det området de har gått seg fast.

Derfor lurer jeg på hvor lett det er å følge/finne stien.

Hidden Content

Her omtales det som "delvis røde bånd rundt trær" Er det en mer eller mindre tydelig sti eller må du gå litt på "gefühlen"?

 

Link to comment
Share on other sites

Ser den er med blant turene i "Byfjellstrimmen" i år også, går om 3 uker (16 juni) og er ansett å ha vanskelighetsgrad "Middels" 

Hidden Content

 

Kan dessverre ikke svare på spørsmålene ditt, har aldri gått den veien opp til Ulriken - men er det fint turvær om tre uker, ser jeg ikke bort fra at det kan bli første gang. Tenkte ellers å følge med på om det kom noen gode tips i tråden din, om jeg i stedet tar den solo :-)

Link to comment
Share on other sites

For noen år siden var dette bare et tråkk, men trafikken har økt så pass at det er blitt en forholdsvis tydelig sti. Den er ikke merket eller ryddet.

Den øvre halvdelen følger i hovedsak ryggen, mens den nedre går i flanken mot Isdalen. De som trenger redning går gjerne nedover i skumringen og holder for langt mot vest. Dermed havner de i et terreng som er krevende selv i dagslys.

 

Jeg anbefaler å gå oppover første gangen. Du følger grusveien rundt Svartediket til omtrent der stien opp Isdalen tar av. Her deler veien seg i to; en god grusvei ned til vannet og en dårlig traktorvei rett frem. Denne traktorveien følger du et par hundre meter til den gjør en sving. Her er det en stor stein på ene siden og en liten varde som markerer stien på andre siden.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Slo meg sammen med rundt tredve andre i det flotte turværet i dag :-) Når man går oppover er stien lett å se, og den sørger for at blodpumpa setter fart - ganske så bratt hist og pist. Vi gikk en annen rute ned (Korketrekkeren), så jeg vet ikke om det er lettere å miste stien på tur nedover - men tror at det bør være grei skuring så lenge det er lyst og klarvær.

Link to comment
Share on other sites

Det begynner å bli 2 år siden jeg gikk den. Den gang var det ingen merking, bortsett fra helt i starten. Det vi synes var vanskeligst var å finne starten, men når det var gjort så var det ingen problemer.

Ikke veldig god sti oppover den gangen, men helt greit og ingen vanskeligheter og snakke om.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tok turen opp Ulrikseggen for noen dager siden, etter ca. 8 år. Ingen merking i starten, så hold øyene åpne eller bruk GPS / Smartphone. Den første delen er myrete som f*en, men greit. Senere blir det litt kaotisk. På grunn av stormen tidlig 2015 ligger det ganske mange veltet treer som må bypasses. Det vil si at folk har tråkket nye stier, noen av de ganske luftige. En go del steder må begge håndene brukes. Jeg ville ikke anbefale å ta den nedover hvis man ikke leter bevisst etter scrambling og vanskeligheter. Men jeg liker den turen godt, supert når man kommer seg opp til Rusta, da blir det windy!

Jeg har også tatt Isdalen og Hardbakkedalen nylig og ser ut som mindre og mindre folk bruker de, stiene forsvinner helt på enkelte steder.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy