Jump to content

espenh

Aktiv medlem
 • Posts

  68
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by espenh

 1. Jeg har gått denne noen ganger. Jeg synes randoski passet bra på denne turen.
 2. Mange gode råd her! En ting som har hjulpet meg er å bruke en god del tid på å se på bilder. Finn ut hva det er som gjør et bilde bra? Det er mye inspirasjon å hente her: [Hidden Content] og her [Hidden Content] Som i alt annet, så trengs det trening, ta mange bilder, eksperimenter og finn ut hva som fungerer!
 3. Hei, Jeg tok et bilde av Bjørndalstindene og Melderskin i går fra Lyderhorn, ikke akkurat nærmt så ta dette med en klype salt. Den nordvendte siden ser rimelig bar ut. Ranglingen foregår så vidt jeg husker i hovedsak i sydsiden av eggen, jeg tipper det er rimelig bart der, men den siden har jeg ikke sett på 4 uker, da var den veldig hvit. Jeg kan legge ut bilde hvis du vil, men det var ikke et veldig godt bilde.
 4. Det er ikke Sportsnett som betaler for dette, Thermarest har livstidsgaranti (med noen begrensninger) på underlagene sine: [Hidden Content] Så denne rettighetene får du uansett hvor du handler. Jeg har selv reklamert på et 4 år gammelt underlag hos Oslo Sportslager med hell.
 5. Her er et bilde fra idag, tatt fra andre siden av Hardangerfjorden. Fjellene fra venstre: Gygrastolen,Hestbottpynten (tror jeg), Juklavasskruna, Bjørndalstinder,Laurdalstind, Omnetind og Melderskin. MYYYYE snø i fjellet
 6. Det er en uke siden jeg var der nå. I Blådalen var det skiføre fra 500-600 avhengig av hvilken side man var på. Malmangernuten har vært så og si snøfri en god stund. Jeg har sett bilder fra folk som går til fots på Melderskin, der er det mye snø. Geitadalastind og Ulvanosa er fortsatt veldig hvite, truger eller ski er sannsynligvis og anbefale. Kanskje ikke så lett og se på avstand, men det er 2 bilder fra Blådalen forrige helg i instagram feed-en min: [Hidden Content]
 7. Det begynner å bli 2 år siden jeg gikk den. Den gang var det ingen merking, bortsett fra helt i starten. Det vi synes var vanskeligst var å finne starten, men når det var gjort så var det ingen problemer. Ikke veldig god sti oppover den gangen, men helt greit og ingen vanskeligheter og snakke om.
 8. Fikk ikke brukt skiene denne helgen pga heller skralt vær, men fikk et ganske godt inntrykk av snømengdene. De er enorme for årstiden Så ut som det kom en god dose nysnø i helgen. Snøgrensen i de ikke solvendte sidene ligger omlag på tregrensen, ca 650-700. Var inne i Blådalen, der er det dessverre ikke brøytet, det går å kjøre til hyttegrenden på staffivatnet/jamtelandsvatn. Derfra er det mye snøklatter i vegen, så ut som en del av og på med ski. Noen bilder. 1) Fra Malmangernutn mot Bjørndalen, kom ned i Bjørndalen i slutten av april i fjor, da var det mindre snø 2) Geitadalstind og Ulvanosa i Uskedalen 3) Melderskin og Juklavasskruna fra fergen. 4) Gygrastolen Ser ut som om skisesongen varer en stund til
 9. Hei, Jeg tok dette bilde 20.mai, fjellet er Gygrastolen. Snøgrensen den gang ser ut til å ha vært rund 600m. Mulig jeg finner ut mer i helgen om forholdene. Skal oppdatere hvis jeg kan.
 10. Jeg har hatt brudd i stålkanten på 3 par Ingstad, trodde det var min litt røffe bruk. Men fikk bekreftet at det har vært problemer med produksjonen noen år. Stålkanten røk midt på skien på begge skiene samtidig, tror det var 3 turen. Har hørt at de skal ha vært skjøtet på akkurat dette punktet. Siste paret jeg fikk har gammel logo, så *kanskje* det er håp denne gangen...
 11. espenh

  Osa-Finse

  Hei, Ikke akkurat hva du spør om kanskje, men vi gikk Finse-Sima i mai for noen år siden. Vil tro det blir en lang dag hvis det skal gåes på en dag Det ligger et gps plott og bilder her Espen
 12. Tusen takk! Mitt forslag til nytt tema er: Kulde
 13. Fra romjulen 2014. Tatt fra Høgsvora på Sunnmøre, usikker på navnene på disse fjellene.
 14. Lykke til! Isklatring er vel ikke det jeg ville brukt disse skoene til, de er kalde. Det finnes flere tykkere trango sko som er mer velegnet til det.
 15. Hei, Jeg har ikke prøvd nyeste modell av denne skoen, kun vanlig La Sportiva Trango, ser for meg ut som det er kun det ytre som er endret. Trango er en super støvel bratt tinderangling og klatring, sålen som er brukt (Vibram Mulaz) har super friksjon. Støvelen funker bra med stegjern, men den er ikke veldig varm. Jeg har slitt ut 5-6 par av denne skoen, liker de godt! Skulle jeg si noe negativt så er det at tuppen blir fort slitt, det samme med sålen, det har sannsynligvis noe med at jeg bruker de hardt og mye Jeg er ikke veldig glad i Trango skoene når det skal gåes mye nedover, får ondt i tærne så jeg har gått over til noe lettere, bruker nå [Hidden Content] De bruker jeg til alt mulig, de er myke med super friksjon og tynn såle så det er en helt annen type sko. Lykke til med valget Espen
 16. Vanligvis er dette et veldig snørikt område, så sannsynligvis vil det være rikelig med snø i januar/februar hvis vi får en noenlunde normal vinter. Hytten åpnet nå i Juni så hvor populær den blir om vinteren gjenstår og se. Det er neppe kvistet så tidlig så jeg ville ikke bekymret meg for mye over at det er for mye folk. En del av bildene fra Ut.no er fra åpningsdagen, da var det veldig mange folk der. Jeg var der rundt 20.november, da var det i hvert fall ikke mange folk der.
 17. Gullhorgabu i Bergsdalen er enklere enn Vending. Militærvegen burde være velegnet til pulk. Usikker på om vannet er trygt, men det nærmer seg forhåpentligvis.
 18. Ja det er Demmevasshytten bak Hardangerjøkulen. Fantastisk fin hytte.
 19. Takk for tilbakemeldingene! Det ble veldig mye oppstyr rundt dette bildet
 20. Etter å ha sett på bildene i avstemmingstråden så virker det for meg som om flere av bildene har farger som er litt unaturlige. Typisk noe man opplever hvis bilde har feil fargeprofil, type Adobe RBG, de bildene jeg sjekket har sRGB profil så jeg antar det ikke er forklaringen. Har disse bildene vært gjennom en form for konvertering før de blir lagt ut?
 21. Min erfaring er at Ingstad og 109 stort sett knekker bak hælen.
 22. At du ikke forstår det betyr ikke at det ikke går an. Mine ski har blitt brukt veldig mye, fra tidlig i sesongen med lite snø. I tillegg er jeg tung og bruker T4 en god del. Da får skiene bank. Som regel begynner det med knekk av stålkant som sprer seg til såleknekk. Jeg har trappet ned bruken av Ingstad pga at de går litt for lett i stykker, bruker heller Storetind eller superlett rando utstyr.
 23. Om Ingstad den blir for stiv kommer sikkert an på den som står oppå, jeg opplever ikke det som et problem med mine 100+ kg
 24. Om Ingstad knekker lett så knekker 109 enda lettere, har knekket 3 par 109, min oppfatning er at det er litt dårligere kvalitet på fischer skiene.
 25. Jeg har hatt en del par av begge modellene. Synes de er veldig like, fischer-en er litt mykere og enklere og svinge. Av den grunn knekker den lettere. Åsnes skien tåler ørlite grann mer, men ingen av dem tåler veldig mye. Jeg bruker ca 1.par i året og liker Ingstad best, kortfeller kan jo være greit å ha, men de har elendig glid så ikke så viktig.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy