Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal snart på en hytte-til-hytte-tur i Rondane, og planen er å ta med tørket økologisk vegansk mat. Holder på med å dehydrere alt-i-ett-retter nå. Spørsmålet er, må jeg ha kokemuligheter for å rehydrere maten, eller går det fint med varmt vann? I tilfelle varm vann hvor lang tid må jeg regne med at det tar før jeg kan spise?

 

Noen som ellers kan skrive om erfaringer med egentørket mat på tur, og hva som da er blitt tatt med? Hvordan har dere pakket den tørkede maten? Hva spiser dere den av? Osv. Tips og råd tas mot med takk.

 

Annonse
Skrevet

Jeg har prøvd å tørke mat, men har ikke klart å få den tilbake i noe som kan kalles spiselig stand. Har t.o.m latt maten ligge i bløt hele dagen uten at det hjalp. Hadde jeg vært deg hadde jeg prøvd meg fram hjemme for å finne ut hva som skal til for å få bløtet opp maten igjen. Vet det er mange som tørker selv så det må jo være mulig. Med mindre andre syns maten smaker fortreffelig når jeg syns den er seig, hard, tørr og ekkel :P Er mange tråder om dehydrering av mat på forumet så om du leter litt så vil du nok finne mange svar :)

Skrevet

Jeg tørker mye mat til turbruk, hovedsakelig middager og snacks. Jeg foretrekker stort sett å tørke de ulike ingrediensene separat i tillegg til at jeg tørker sauser ( tomatsaus, sursøt osv). Blander passende ingredienser til en middag i ziplock-poser, har middagen i kokende vann. Avhengig av årstid og hvor sulten jeg er lar jeg enten maten trekke en stund og koker opp hot kort når jeg skal spise, eller jeg koker alt til det er klart. Avhenger av innhold og størrelse på biter, men 10 min holder lenge.

Viktigste tips er å skjære tynne og jevnstore biter på tvers av fingrene hvis det er relevant. Mang grønnsaker blir best hvis de forvelles, det gjelder vel særlig rotgrønnsaker.

Av snacks tørker jeg ymse frukt. Epleskiver, mango, melon og ananas har jeg med akkurat nå. Liker også å lage smoothie av f eks jordbær og banan og tørke sånn at det fortsatt er litt mykt. Ruller det til en pølse og skjærer skiver. Nam!

  • Liker 2
Skrevet

Viktigste tips er å skjære tynne og jevnstore biter på tvers av fingrene hvis det er relevant.

!

Tapatalk og autokorrekt et skumle greier. Det er nok bedre å skjære på tvers av fibrene enn å kutte av seg fingrene...

Tørking av smoothie er enkelt: lag en tykk smoothie. Jeg pleier for eksempel å helle av 'juicen' fra frosne bær og tilsetter aldri ekstra væske. Hell ut over silikonmatte eller tilsvarende og fodel det så tykkelsen blir jevn. Det bør være noen mm, jeg gjetter på 3-5mm. Inn i tørker/ovn. Når overflaten er tørr, kan du løsne hele flaket fra silikonmatta og legg den med den tørre siden ned på en rist for å korte ned prosessen.

  • Liker 3
Skrevet

Tapatalk og autokorrekt et skumle greier. Det er nok bedre å skjære på tvers av fibrene enn å kutte av seg fingrene...

 

 

Veldig glad du rettet opp i dette. Jeg lot heldigvis være å prøve da jeg sto der med kjøttkniven og forsto at den ikke ville klare å skjære gjennom bena i fingrene. Flaks jeg ikke hadde tilgang til baufila akkurat da :P

 

Skal få tak i en sånn siliconmatte og prøve å tørke smoothie, til helga kanskje, det burde jeg, men nå blir det først en tur til Sølen ;)

  • Liker 2
Skrevet

Jeg har gått til innkjøp av dehydrator grunnet det at jeg er litt lei maten til Drytech. Så dette blir den første turen med "egenprodusert" mat. Så en tråd om dette hadde vært topp! post-10049-1405448113,0336_thumb.jpg

  • Liker 1
Skrevet

Er det meningen at banan og eple skal bli helt crispy ved tørking? Syns det tar lang tid, jeg, siden de fortsatt er litt myke.

Skrevet

Når eple har mista den friske konsistensen, og bare er seigt tvers gjennom, er det tørt nok. Får du det tørrare enn det, er det ikkje godt lenger.

  • Liker 1
Skrevet

Er det meningen at banan og eple skal bli helt crispy ved tørking? Syns det tar lang tid, jeg, siden de fortsatt er litt myke.

Husk det at mye av det du kjøper i butikken blir kokt i sukker før den tørker det for å frem den crispy konsistensen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.