Vidar56 Skrevet 24. mars 2014 Skrevet 24. mars 2014 Ingenting er vel bedre enn et måltid med selvfisket fisk i fjellet. Men, hvordan kan en best ta vare på resten av den fisken en får, når man er på fjellet flere dager. Ønsker jo at den skal ha best mulig kvalitet ved hjemkomst. Noen som har erfaringer og råd de kan gi om dette? Siter
Veidemannsblod Skrevet 24. mars 2014 Skrevet 24. mars 2014 Jeg fisker mye året rundt, og bruker følgende metoder for å ta vare på fisk over tid: Rens og rengjør fisken godt på forhånd! 1. Bruk kun blankposer (nyprodusert plast, àla store brødposer). Aldri handleposer, som er laget av sisterangs resirkulert plastikk, fullt av giftstoffer. 2. Salter så fisken i buken før jeg pakker den så lufttett som mulig (pleier også å skjære av hode og spord) 3. Graver fisken så ned i gammelsnø der det er mulig i høyfjellet. 4. Er det ikke gammelsnø, lager jeg minivarder av stein, som jeg så tetter igjen med torv/mose. Veldig effektivt kjøleskap. 5. Går også an å grave ned under myrtorv. Du kan også filetere fisken i fjellet, før du salter den og bærer ned. Enda enklere mtp transport/volum/vektbesparelse. Siter
jenspetter Skrevet 24. mars 2014 Skrevet 24. mars 2014 Hei Det er mange måter å preservere fisk på. Har prøvd flere og vil anbefale å lettsalte fisken og grave den ned i myr. Helst i tett bøtte eller solid plastpose. Ellers kan den saltes hardt og da holder den en stund. Alt avhenger av temperaturen. Bør legges i vann med litt eddik i noen timer når du kommer fram til sivilsasjonen Finner du en snøfonn eller "kilde" i nærheten fungerer det også som kjøleskap. mvh Jens Petter P.S Ser at Nordhauk var før meg med å svare Siter
Vidar56 Skrevet 24. mars 2014 Forfatter Skrevet 24. mars 2014 Hei og mange takk for svar. Det e noe lignende som eg har hørt fra andre, men en har fortalt at han har møtt noen med en liten, finmasket "not" som de så har levende fisk i til de e klar for hjemtur. Men, det fordrer jo at en ikke beveger seg for mye fra vann til vann og gjerne har en base for fisketuren. Høres noe slikt ut som en god ide? Har noen hørt om noe slikt eller vet hvor slik "not" kan skaffes fra? mvh Vidar Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.