Gå til innhold
Gjest Srx (Ron)

Led lenser H14

Anbefalte innlegg

Gjest Srx (Ron)

Har brukt den nå i en uke på snekring.

Super og solid lykt. Synes imidlertid at den blir tung på hodet med batteripakka på.

Den virker veldig solid, gir mye lys.Til turer og arbeid i mørket er den suveren, men trolig vil H7 allikevell bli med på høstturer og ettervinteren når det kunn er behov for lys noen få timer om kvelden.

I kaldt vær er det ett stort pluss at batteripakka kan taes innenfor jakka, men ulempen er at du må innenfor jakka for å skru av lykta. Ledningen er såpass lang at du kan feste batteripakken i beltet.

Lett å justere lyskjeglen.

Liker at det er mange muligheter for innfesting, sykkelstyre, belte, bordlampe etc.

Føyd til et par måneder etterpå: Programvaren på lykta (blinkeprogrammet) havarerte etter 2-3 uker. Mulig at lykta fikk mye juling. (Mistet ett par ganger i betonggulv). Gikk til forhandler og fikk ny lykt dagen etterpå.

Bra service av Led lenser.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Srx (Ron)

2 år siden jeg skrev dette nå. Har fortsatt lykta, er fortsatt fornøyd med den. Hadde ikke tvilt på å kjøpe en ny en.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har hatt den lykta i over et år og er også fornøyd, men som jeg skrev i en annen tråd så sluker den noen batterier i løpet av et år. Det er den eneste ulempen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, men man kan justere lysmengden siden det er en dimmerfunksjon på den. Da holder den lenger og hadde den med meg i skauen 2 dager uten skifte av batteri. På full guffe så tømmes batteriene raskt det er jeg enig i

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har hatt den lykta i over et år og er også fornøyd, men som jeg skrev i en annen tråd så sluker den noen batterier i løpet av et år. Det er den eneste ulempen.

Har hatt lykta i 2år nå og har ingen ting å utsette egentlig. Ang batteriforbruk så bruker så er jo strømforbruk vs lysutbytte omtrent som alle andre lykter på markedet. De alle nyeste har kanskje litt bedre effektivitet men ikke noe man vil merke noe stor forskjell på. Dim den ned til nødvendig lysmengde og batteriene varer lenger. Ja her er det ett lite ankepunkt for lykta, den kunne godt ha godt enda lavere på dimmingen. Man behøver ikke så mye lys for leirbruk eller strengt tatt for å følge en sti som H14 gir på det laveste. Til rundt 600kr som man kan få denne for nå så er den ett helt ok kjøp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

På full spiker sier de amerikanske spesifikasjonene at den varer to timer. Det er målt fra fullt lys, og ned til det kun er 10 % lysstyrke igjen fra da målingen startet (altså fullt med nye batterier).

De europeiske spesifikasjonene sier 13 timer som maks. Det er fra laveste lysstyrke, og ned til den kun leverer 1 lumen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Memento mori
   Er det noen som har brukt primus/Soto sin overgang for å fylle vintergass eller vanlig rød gass på enten Primus eller Soto sin Stormlighter? Vanlig butan funker dårlig når det er kaldt, men Primus sin gass skal virke mye lengere ned.
    


  • Av Miamaria
   Jeg må lage meg en løsning for barduner. Er vant med Exped sitt system, så disse feite bardunene som attpåtil er laget i en løkke fra teltet som slenger rundt som snubletråder på dette Hillebergteltet når jeg ikke trenger å plugge dem i bakken, er bare ikke akseptabelt. For ikke å snakke om når teltet har vært nedpakket, og bardunen har hengt seg fast i X antall av disse stang-hektene. Det er bare for dumt.
   Jeg må altså ha en løsning, og den må være enkel. Har vurdert noe så enkelt som strikk, men jeg er jo sørgelig klar over at når teltet har vært satt opp og så skal tas ned, så kommer minst ett men gjerne alle til å være forsvunnet. Regner med de morkner ganske fort også. Så jeg vil helst ha noe bedre.
   Regner med at det er flere som er lei av bardunfloker, for det er vel enda verre med tynnere barduner som har slike metallgreier på. Hvilke løsninger har folket rundt om ordnet seg?
  • Av Tor-Erik-L-77
   Jeg er en ivrig fotograf og har alltid med litt skikkelig kamera utstyr. Min favoritt combo er et Sony A7 med et Zeiss 24-240mm objektiv. Utenom vinteren har jeg festet kamera i en hurtig klips løsning som festes på ene reimen til sekken. Det er veldig viktig for meg at kamera er lett tilgjengelig når jeg går, blir det liggende i sekken så blir det også mindre bilder. Vinterstid merket jeg raskt at jeg trang noe mere solid opplegg for kamera, kriteriet var at det fortsatt skulle være lett tilgjengelig mens jeg gikk men beskytte kamera mot snø og kulde etc. Valget falt på Thinktank sin Digital Holster V2 serie. Disse kommer i størrelser fra 5 og oppover alt etter hvor mye kamera du har. Jeg valgte 20 versjonen og i denne får jeg nedi mitt A7 med 24-240 objektiv med solblender montert. I tillegg er det mulig og ekspandere bunnen ned ytterligere om du har enda lenger objektiv, eller du kan legge et mindre fastobjektiv der - genialt og fleksibelt! Samtidig kjøpte jeg da også Thinktank sitt Digital Harness 2.0 som gjør at du kan feste Holster på brystet.
   Jeg testet og monterte hele løsningen hjemme og fikk justert alt riktig, kamera holster satt virkelig fint intil kroppen uten å dingle - 3 festepunkter på hver side av kamera bagen gjør at dette henger svært stabilt og godt. Løsningen kommer heller ikke i veien om du bærer sekk i tillegg.
   Jeg prøvde nylig hele oppsettet på en 5 timers trugetur med sekk på ryggen. Konklusjonen er at det var svært behagelig og bære kamera på denne måten, jeg kjente nesten ikke til bagen i det hele tatt og kamera var godt beskyttet somtidig som det var svært enkelt å dra opp kamera for å ta bilder.
   Kan derfor varmt anbefalle denne løsningen, god kvalitet på både kamera bag og sele!
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Her er et bilde av hele løsningen: (Jeg bærte bagen endel høyere opp en hva som vises på bildet her)

  • Av Tom42
   De fleste av oss bruker vel overettmerker, ikke minst når vi har roter oss vekk og kart og terreng ikke lenger er på samme plass.   Om vi da tror at det jellet i nord må være X, og i øst må det vannet være y, så kan vi trekke linjer og der hvor disse krysser hverandre, der er forhåpentligvis vi. Tror jeg.
   I det praktiske turlivet bruker jeg mange overettmerker, og for å markere disse punktene bruker jeg hvit korrekturlakk og/eller tusj.
   For meg var det ikke selvforklarende om hvordan jeg skulle kneppe Jervenduken når jeg skulle bruke den som poncho.  Jog jeg gratulerte meg selv da jeg endelig fikk det til, hjemme på gutterommet, og ikke i stiv kuling på Hardangervidda.  Derfor skrev jeg med tusj en stor H, for hode. 
   På samme måte merker jeg + polene på SPOT, GPS, for ikke å snakke og hodelyktas trange batterirom med hvit korfrekturlakk.
   Og nå har jeg akkurat merket en han og hunknapp, for å få ermene korrekt på ponchoen, etter at jeg har brukt den som oversegl. 
    
   PS Og siden jeg plundrer med høyre og venstre vurderer jeg også å merke venstre støvel rød og høyre grønn, men ett sted går det en grense for meg også.
    
    
    


  • Av anders panders
   Jeg og noen i klassen har ett blogg prosjekt der vi skal skrive utstyrsrapporter. Jeg har alt skrevet en førsteinntrykks rapport av den nye sekken min, og jeg vil gjerne ha litt konstruktiv kritikk fra dere som har mye erfaring med å teste utstyr
    
   Førsteinntrykk av Fjällräven Kajka 85 liter sekk final.docx
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.