Jump to content

Hardangerjøkulen vinterstid


MH

Recommended Posts

Hei, er det noen som har kjennskap til hvordan det pleier å ligge med snø på Hardangerjøkulen i desember? Planlegger en skitur i juleferien og tenkte kanskje å legge turen bortom den. Det er nordsiden som blir mest aktuell å gå på. Det jeg lurer mest på er om snøen ligger såpass bra at det blir en rolig skitur eller om det må settes av mye tid til å finne veien rundt åpne/tvilsomt tildekte sprekker?

Link to comment
Share on other sites

Hei du,

jeg vet ikke helt hvordan snøforholdene er der i desember, dessverre. Men ville bare tipse deg om breføreren til dnt hvis du ikke allerede vet om den: http://www.dntfjellsport.no/index.php?fo_id=1855 Den beskriver ruter opp og ned på alle breer i norge. Finnes også i analog bok ;)

Jeg kryssa jøkulen i mars i år og det var en super tur. I brefallet ved Demmevass måtte vi følge med, men på vei opp ved bukkeskinshjallene var det ingen problemer på denne turen. Hvis du vil har jeg turrapport på denne siden...

Håper du får en fin juletur =)

Link to comment
Share on other sites

Hei, det er forsåvidt mengden snø som ligger i Finse-området (og dermed også på Jøkulen) rundt juletider som blir den viktigste indikatoren hvor trygt det er å gå på breen. Snøbruer mm er som en hovedreget dårligst på den tiden. På nordsiden av Jøkulen er det normalt trygt å gå, men vær obs på tverrsprekk på toppen av Bukkeskinnsbreen og øfte vasshull og en del sprekker på Ramnabergbreen. Det har vært flere vintre hvor kvistruta på Jøkulen (Jøkulrunden) ikke har vært kvistet pga sprekker (for lite snø).

Ved uoversiktlige forhold og ev dårlig sikt bør jo tau brukes....

Uansett; Jøkulen i desember er flott med de fine fargene vi har på den tiden..... God tur !! :-)

Bregal

Link to comment
Share on other sites

Husker, at der er ganske stor kompas misvisning, ca. 45 grader lokalt omkring midten af Jøkulen. Det er vist noget med magnetitt i bjerggrunden. Jeg har dog aldrig set resultater fra nogle lokale undersøgelser af dette og kender derfor ingen deltajer om hvor stort området er med hvor stor misvisning.

Det kan være rart at kende til, om man navigerer pr. kompass ind over i tåge. Med GPS er der naturligvis ikke noget problem. Og det undrer mig faktisk lidt, at det ikke står noteret på DNTs rutebeskrivelser.

Dejligt område - du ønskes en god tur!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy