Jump to content

Tips skitur Svalbard, Alt av interesse.


joachim.h
 Share

Recommended Posts

Vi er 4 gutter som tenker å tjuvstarte vinter 2013. Planen er å ta en liten uke på Svalbard i Desember. Målet med turen er å gå mye på ski.

Vi ser enten for oss å starte rett utenfor Longyearbyen eller få noen til å kjøre oss med scooter ett stykke ut. Greia er at det skal være enkelt å gjennomføre turen mtp. Adming. Pulker sender vi i forkant og våpen og satelitt utstyr har vi selv.

Det vi trenger tips og hjelp med er ruten vi skal gå. Er bestandig artig med ett mål, så da lurte vi på om det er noen "landemerker" eller kule plasser som man kunne lagt som maål for skituren. Vi planlegger å gå mellom 10 - 15 mil. (for så og få en kompis til å hente oss med scooter og kjøre oss tilbake til Longyearbyen.)

Ja vi er klar over att det er mørk og kaldt på den tiden av året, men det er det i Finnmark også ;-)

Alle skiruter og tips er av interesse, helst innenfor område hvor man ikke trenger SAR forsikring.

Gjerne kontakt meg på mail eller telefon 41308274

Link to comment
Share on other sites

Dersom ein planlegg til rundt fullmåne, og snur døgnet for at denne skal vera høgast mogleg på himmelen, er det ikkje så mørkt. Men det er truleg større sjanse for sikkert skiføre mange stader her heime på fastlandet. Fordelen med å satse på fastlandet, er at ein kan bestemme seg for område kort tid før avreise med tanke på kvar det er sikkert føre.

Link to comment
Share on other sites

En mulighet er å gå i Nordenskiold land, feks opp Bolterdalen via Bolterskaret også ned til Reindalen før dere går opp Todalen tilbake, hvis dere vil ha en lengre tur så går det an å gå inn Janssondalen, opp Møysalbreen og ned til Reindalen via Koksbreen. Hadde ikke satsa blindt på at snøen var tykk nok til å dekke alt av bresprekker i desember så dere bør ha med breutstyr og ha kjennskap til å gå i tau. Ellers er dette et knallfint område å gå i pluss at det er lett å bli kjørt et stykke ut med bil.

Å gå til Fredheim kan også være en fin tur selvom det ikke blir like majestetisk, da slipper dere også å bevege dere på bre hvis dere ikke ønsker det. Hadde da blitt kjørt ut til enden av veien og heller brukt en ekstra dag på å gå opp på Fjordnibba og ned mot Kapp Schoultz.

Så lenge dere holder dere innfor for område 10 så har dere verken melde eller forsikringplikt. Vær også oppmerksom på at skiføret kan forandre seg fort, i Desember kan du få mye snø, mye regn, mye vind, varmt, kaldt, dvs, været er ganske ustabilt.

Link to comment
Share on other sites

Ja, vi har det med i betraktninga, i og med at vi skal være der såpass kort, så så vi helst å unngå de aller største breene og helst fokusere på skimarsjing. Men vi har gått endel i tau og bre før så vi har kompetansen.

J

Ok, så lenge det har snødd litt så vil dere få en knallfin skitur på innlandsbreene. Alle breene i Nordenskiold land er ganske flate og rolige uten altfor mange sprekker selv om det alltids vil være noen i svinger, på toppene, langs kantene, etc så er ikke dette breer med store områder med "tårn" og masse sprekker overalt. Har ikke vært i området i desember men utover vintern så kan man stort sett helt fint gå uten tau på de aller fleste så lenge man har en viss kunnskap om hvor sprekker dannes.

Link to comment
Share on other sites

Å følge scooterløypa opp Adventsdalen, over Brentskaret,

ned Eskerdalen og ut Sassendalen til den gamle fangststasjonen Fredheim ved Tempelfjorden,

tror jeg nå ville bli noe flatt og kjedelig på ski.

Har den ruta blitt foreslått? Husk at selv om det er nevnt scooter så betyr ikke det at en må dra den klassiske ruta til Fredheim. Den er ikke en offisiell scooteløype og en er ikke bundet av scooterløyper på Svalbard;-) Forvaltningsmessig opereres det med diverse soneinndeling.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Dag, har du gått/kjørt denne ruten? Flatt og kjedelig gjør ingenting. Det er vi godt vandt med for å si det sånn. Er det noe av dette partiet som går over isbree?

Har kjørt den med scooter. Ingen breer å gå over da en stort sett kjørte i dalbunnene.

Det er betydelig risiko for dårlige skiforhold på svalbard i desember. Det kan ha kommet lite snø og vinden kan feie stor områder bare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Cornelius Hjort
   Vi er 4 gutter som planlegger å gå Spitsbergen på tvers fra Agardhbukten til Isfjord radio. Prisen hos de kommersielle reiseselskapene er for stive for oss og vi ønsker å gjøre det på egenhånd. Har noen erfaringer med transport rundt på Svalbard som de vil dele? Tenker da på muligheten for å bestille dette uten at det inngår i en egen pakke og gjerne prisen man kan forvente at slikt koster.
  • By Gisle Uren
   Hei alle sammen.
   Til vinteren skal jeg på langtur på Svalbard. For dere som kjenner meg litt, så er det kanskje ikke helt uventet at jeg drar av gårde sammen med den faste turkameraten min Jens, og sammen med alle hundene mine. Dette er noe Jens og jeg har jobbet systematisk mot i flere år, og endelig begynner det å nærme seg tid for selve turen.
   Vår tur og vårt fokus er nok annerledes enn de fleste andres. Vi skal ta oss tid til å oppleve fremfor å oppnå på denne turen, og har kalt turen Langsomt på Svalbard.
   Dere er hjertelig velkomne til å følge oss på https://langsomt.no/ hvor vi kommer til å dele forberedelsene og gjennomføringen av turen. 

   Gisle
  • By Jarle Pedersen
   Heisann! Jeg ble tipset om Fjellforum og har følgende problem:
   Jeg har et svalbard basecamp 6 av typen 2008 og eldre. Innerteltet skulle repareres, men ble borte i posten og enden på den historia er at jeg mangler innertelt. Jeg kontaktet Helsport og de har desverre ingen liggende. Er det noen av dere som har liggende innertelt til basecamp 6? Eller skal utrangere teltet og kan selge meg innerteltet? Har dere eventuelt tips om hvem jeg kan kontakte som kan ha?   
  • By Røysland
   Hei Fjellfolk.   
   Er på jakt etter et greit telt.   Sitter å ser på to stk ,eller jeg ser på tre aktuelle modeller.  
   Helsport Svalbard   
   Helsport Lofoten
   Helsport Patagonia    . 
   Alle i X-Trem serien.    
   Jeg Heller mest på Loforten teltet da dette vil passe meg fint som helårstelt, (kan åpne forteltet)
   Men er det like godt som vintertelt som svalbard teltet?   Er det noen her som har erfaring med noen av disse nevnte teltene.     jeg skal også kjøpe fjellpulk etter hvert ,  å vil ha ha et telt som ikke blir for langt, eller lengre enn pulken når det ligger i  pulktrekk.   Så ser for meg at teltet ikke skal bli så mye lengre enn 1,68 eller 1,54   da det er disse lengdene jeg ser på når jeg kikker på fjellpulk.   
    
   HR.
    
  • By Friliftsliv123
   Hei
   Jeg har noen spørsmål til dere som har gått Svalbard på langs eller vært på annen privat langtur utenfor forvaltningsområdet 10.
   Hvor mye betalte dere i SAR-forsikring og hvilket forsikringsselvskap brukte dere?
   Hvem kjørte dere ut nordpå / hentet dere ut, og hva måtte dere legge ut her?
   Hadde også vært interessant å høre om erfaringer med ruta deres og hva dere hadde med av breutstyr?
   Kom gjerne med andre erfaringer fra turen også :)
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy