Kristian123 Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Hei, jeg skulle koke grøt i mitt terra HE kjelesett, men etter bare to runder med grøt, så sitter det igjen noe fastbrent som er nesten umulig å få vekk. Ikke har jeg brukt særlig sterk varme heller, bare min optimus 8R på svak varme så det såhvidt koker. Hva kan gjøres for å unngå denne fastbrenningen? Er det kjelen som er dårlig eller er det for sterk varme som er problemet? Kan også si jeg opplevde samme problemet i mitt forsvarets alu-kjelesett, hvor det måtte brukes stålull for å fjerne det fastbrente. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balle Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Heisann. Er det varmeveksler på kjelen du bruker? Har selv en Jetboil Helios, og det er klin umulig å bruke den kjelen til noe annet enn snøsmelting og vannkoking. Grøt er forøvrig ikke det enkleste å tilberede i tynnbunnede kjeler, selv bruker jeg en forholdsvis tykkbunnet stekepanne til grøt og pasta. Den veier litt, men så får jeg maten ut av den, da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjranhansen Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Vet ikke helt om hvordan du kan fjerne det siden det er en teflonkjel, jeg har samme kjelsettet. Hva jeg har erfart er at det spørs helt hvilket kokeapparat du bruker, sist gang brukte jeg primus express stove, et apperat som fordeler varmen mye dårligere enn for eksempel en Primus Omnifuel som jeg osgå har prøvd til å koke grøt på. Da i samme kjelesettet og da brant det seg ikke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian123 Posted July 24, 2012 Author Share Posted July 24, 2012 Takker for svar! Jo, det er varmeveksler på kjelen tror jeg, "er ikke sikker på om det er det de rillene heter". Virker som om problemet ligger i som Balle sa, at bunnen på kjelen blir for tynn. Har prøvd flere type brennere med ca samme resultat. Da trenger jeg et nytt alternativ til kjele/stekepanne. Noen forslag? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hege P. Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Jeg ble lei av små gryter og panner. Handlet dette. Totalt veier settet 0,870 kg, og det er stekepanna som veier mest (0,5 kg), men du verden så god den er. Den tykke aluminiumsbunnen fordeler varmen godt, og jeg har enda ikke brent fast mat i den slik at den er vanskelig å gjøre ren. Panna og kjelene er av stål, men panna har altså et ekstra aluminiumlag under: Kasserollesett i rustfritt stål med to innvendig graderte kasseroller på 1,7 og 2,1 liter. Gripetang og en kombinert stekepanne og lokk med aluminium bunn for best mulig varmefordeling. Leveres i praktisk mesh bag. Ikke ille pris heller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian123 Posted July 25, 2012 Author Share Posted July 25, 2012 Ikke værst pris nei. Har du prøvd å koke grøt i kjelene? Er nettop grøt som er den store skurken her Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hege P. Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Jeg har ikke kokt grøt i dem enda. Kjelene har en slags oppbygning av bunnen midt på, noe som visstnok skal bidra til at vannet sirkulerer bedre under oppvarming. Det jeg merker er at vannet koker ganske fort. Kanskje det bidrar til at grøten ikke setter seg så lett fast også? En annen ting er at den minste gryta passer perfekt til Trangias stekepanne på 18 cm. diameter, slik at den passer perfekt som lokk dersom du ikke ønsker å slepe på hele settet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Henrik Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Testet nå i helgen Optimus Terra HE kjelesett og brukte kjelen med varmeveksler til å koke opp vann og stekepannen og den andre kjelen med teflonbelegg når jeg hadde oppi andre ymse ting. Fikk ikke noe brent mat ut av det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian123 Posted August 4, 2012 Author Share Posted August 4, 2012 Du må koke grøt, det er dat det brenner seg fast Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Henrik Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Du må koke grøt, det er dat det brenner seg fast Du har melk oppi skjønner jeg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjellis Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 Bruker du tørrmelk? Hvis du gjør det, så tilsett den til slutt, da skal det mye til før det brenner seg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian123 Posted August 5, 2012 Author Share Posted August 5, 2012 Bruker tørrmelk ja, skal teste ut å vente med tørrmelken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hege P. Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 Bruk tørrmelk. Dropp vann. Problem løst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian123 Posted August 5, 2012 Author Share Posted August 5, 2012 Tør gjette på at det var ironi? Eller pleier folk å bruke noe annet enn vann? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hege P. Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 Ironi, hehe. Ville nok bli veldig tørr grøt ellers. Men rådet om å ha i melka til slutt er bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjellis Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Bruker tørrmelk ja, skal teste ut å vente med tørrmelken. Ja, gjør det, så tenker jeg at problemet med å brenne grøten er over Gi gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.