Jump to content

Jeg planlegger sykkeltur med telt, sannsynligvis alene


TV Sindre

Recommended Posts

Jeg planlegger en sykkeltur med telt i ryggsekk neste sommer. Teltturen skal vare tre netter. Jeg har et 4-manns telt som er vanntett og en tur-ryggsekk. Jeg er vant til å sykle. Jeg har en liten vannkanne som er 2,5 liter. Jeg har aldri gjort dette før, men det blir på mark eller i skog. Jeg tror den enkleste løsningen er å bruke telt. Jeg har sovepose. Jeg har brukt teltet noen ganger før.

Teltturen blir i Sveio kommune i Hordaland. Jeg kjenner ingen som er interessert i friluftsliv, fordi de jeg kjenner liker flyturer og bilturer. Derfor blir jeg alene på den første teltturen alene. Har dere noen tips til meg om hvordan jeg skal klare å finne noen bekker med rennende og rent drikkevann i Sveio kommune?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei Sindre,

har syklet en del før her i Norge. De fleste sier at det er enkelt å finne drikkevann. Jeg synes derimot at i praksis kan det være litt av en utfordring her og der. På en fleredagers tur bruker man en del vann for drikke selvsagt, (opp-)vask og pusse tenner, og hver gang er det overraskende hvor mye man egentlig bruker til slike ting.

Jeg skal også pa sykkeltur om sommeren, i ei uke, og tar i alle fall flere liters med fra starten. Jeg bruker ikke ryggsekk men tilhenger. Da er det litt enkler med plass.

Underveis er jeg alltid på utkikk etter campingplasser hvor en kan fille vannkanne. Er ikke kjent med Sveio kommune.

God tur!

Link to comment
Share on other sites

Sveio kommune er langs kysten på Vestlandet og der er ikke mange bekker å finne hvor som helst. Det er mer enn nok landeveier i den kommunen, men det blir vanskelig å finne et sted der hvor det går an å slå ned et telt. Det er mye stein og myr på markene. Og så er det mange store hager som folk eier som ofte er vanskelige å legge merke til. Jeg tror ikke problemet blir å finne vann på turen, men problemet blir å finne et greit sted å slå ned teltet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy