Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Nå i disse real-turmat tider - har vi noe å lære av turmat fra gamle dager?

Jeg har lest en del historiske bøker, og er imponert over hvor lenge de klarte seg i villmarka før også, uten alt det fancy utstyret og maten som vi drar med oss.

En gubbe jeg snakket med fortalte at når de sanket sauer brukte mora å koke havregraut med ISTER i - altså rent fett i klumper. Tørkakjøtt var sikkert en slager - men er det annet som man vet om som var mye brukt?

Annonse
Skrevet

Det finnes mange ulike tradisjonelle oppskrifter på brød med lang holdbarhet for å ta med (feks rengakaka i Rana), samt oppskrifter på ulike bålbrød. Samene har sitt brød (gáhku), kaffekjøtt og kaffeost.

Skrevet

Eg har ei bok som heiter "Norsk mat - Tradisjoner og gamle matretter" Utgjeve av Norges bondekvinnelag og Landbruksforlaget. Der er det eit kapittel om skogsmat. Raskt samandrag er flatbrød, smør, ost, mjøl og gryn til graut og kjøt og flesk.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.