Jump to content

Vintersovepose til dame


Miesol

Recommended Posts

God kveld!

Jeg sitter og tråler nettet etter den perfekte vinterposen, og tenkte det var lurt å spørre etter råd her. Bor litt usentralt til så posen må kunne kjøpes på nett, og helst i nettbutikk med kjapp levering for jeg skulle helst hatt den neste helg. Finner forsåvidt mange vinterposer, men ikke så mange for oss som ikke er så høye.. Jeg er ei lettfrossen frøken på 160 cm, og ikke spesielt omfangsrik heller - leter derfor etter en kort pose. Vet man kan snøre igjen nederst, men vil helst ikke bære mer enn nødvendig :wink: Av liggeunderlag har jeg Exped downmat.

Noen tips? :D

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Litt misvisende den der produktsida på xxl - for det er ikke den reine dunposen, men fiberposen med litt dun linken over her gjelder. Det store bildet er altså av feil pose, de små bildene under er av riktig pose.. Men jeg vil ha fiberpose med bare litt dun så det passer bra altså :wink:

Mon tro om disse to er samme pose?

http://www.xxl.no/villmarksliv/soveposer-underlag/sovepose/sovepose-huldreheimen-1073290

http://komplettfritid.no/product/helsport-huldreheimen-venstre-river-blue

Link to comment
Share on other sites

Da er vel Huldreheimen feil pose...

Så vidt jeg har forstått Helsport, er deres temperaturgrense (komfort) det de kaller T-Comf komforttemperaturen for kvinner (menn bruker T-Lim). Den er da -3 grader og det blir jo for kaldt. Hva med Polheim? Klart dyrere, men den er bombesikker i de temperaturgrensene du snakker om. Har selv god erfaring med den. Men ingen kortversjon desverre.....

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipset, den skal absolutt vurderes :) Har du erfaring med leveringstid fra xxl?

Jeg har bestilt noe fra XXL, men leveringstiden husker jeg ikke. Men om du tenker å bestille derfra eller andre steder, så går det jo an å ta en telefon tidlig på dagen i morgen for å spørre :). Yter de god service så sender de jo muligens pakken samme dag, man forspør seg jo ikke.

Jeg ser også at Huldreheimen XT har lavere komfort temperatur enn den jeg linket til.

Link to comment
Share on other sites

Litt misvisende den der produktsida på xxl - for det er ikke den reine dunposen, men fiberposen med litt dun linken over her gjelder. Det store bildet er altså av feil pose, de små bildene under er av riktig pose.. Men jeg vil ha fiberpose med bare litt dun så det passer bra altså :)

Mon tro om disse to er samme pose?

http://www.xxl.no/villmarksliv/soveposer-underlag/sovepose/sovepose-huldreheimen-1073290

http://komplettfritid.no/product/helsport-huldreheimen-venstre-river-blue

Har sett på disse og sammenlignet på Komplettfritid. Den øverste er dunposen det er ikke den andre. På Komplettfritid kan du se alle de forskjellige modellene:

http://komplettfritid.no/nettbutikk/turutstyr/soveposer/vinter?brand=helsport&orderby=titleasc&q=

Link to comment
Share on other sites

Jeg har den lilla Huldreheimen som er kun dun og det er ikke den varmeste. Den finnes i kun en lengde, som er litt lengre enn den korte modellen av de andre Huldreheimen-posene. Jeg er 1.67 og ville ikke hatt den lengre enn den er. Den har for øvrig kjempefin passform til meg.

Såvidt jeg fant ut da jeg lette etter denne, så er den billigst på Komplettfritid. Jeg kjøpte min der, men i butikken, ikke på nett. Det er lettest å sammenlikne de ulike dersom du sjekker nettsiden til Helsport.

Link to comment
Share on other sites

Har du sett på soveposer frå Mountain Equipment? Dei har damesoveposar med både kort lengde og litt anna passform, t.d: http://www.oslosportslager.no/produkt/mountain-equipment-dreamcatcher-850-dunsovepose-175-cm-dame-25153.aspx.

Eg har Dreamcatcher650 (3-sesongspose for meg), og eg er veldig fornøgd med den. Eg har ikkje fått prøvd den ned mot temperaturgrensa enno, men den er i alle fall meir enn varm nok til hytteturar vinterstid, og trur temperaturgrensene her er litt meir realistiske enn HelSport sine..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy