Jump to content

Lengde på dunpose


Recommended Posts

Hvor viktig er det å ikke velge en for lang dunpose? Jeg er 181cm lang tidlig på en god dag, vil en pose på 200cm være for lang? Vet at det ikke er noe erstatning for å teste posen selv, men går det an å si noe generelt om dette? Hørte snakk om at Chuck Monsen anbefaler de lengste posene uansett, men det er kanskje bare en 'urban legend'?

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Om du er 181 så er uansett en 180 pose for kort. 200cm er total innvendig lengde. Da har du ikke mer enn 10cm i hver ende. Akkurat passe vil jeg si :)

Her var jeg nok litt slurven - det er en Mountain Equipment XL-pose, ment for en person med makshøyde 200. Regular er ment for makshøyde 185, så Mountain Equipment sin mening er ikke til å ta feil av. Blir det å spare seg til fant å kjøpe en XL-pose med min høyde, selv om det er et veldig knakende godt tilbud?

Link to comment
Share on other sites

Ok veit ikke hvilke pose du sikter til men fant disse målene på en tilfeldig ME pose

Innvendig lengde og skulderbredde. Std (212 cm. x 80 cm.) og XL (227 cm. x 82 cm) Da burde jo forsåvidt Std være stor nok. Med en for stor pose får man nok litt mer luft å varme opp, men det handler nok vell så mye om hva du liker. Noen kan ikke fordra å ligge i en "trang" pose. At den er noe for lang på strømpelessen gir også gode muligheter til å tørke litt klær i den grad man bør gjøre det i en dunpose.

Link to comment
Share on other sites

Jeg dro til butikken for å teste posen selv, en Glacier 1000 i XL-utgave. Ble overrasket over hvor kort posen virket, og den passet svært bra. Ekspeditøren (Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Tromsø) mente også at XL var riktig størrelse til meg. Så jeg endte opp med denne, 40% rabatt var heller ikke til å kimse av...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy