Jump to content

sovepose oppbervart i kompresjonstrekket i flere år (bergans Rondane Winter)


Recommended Posts

Hei!

kjøpte får lenge siden (4 år siden ca) en Rondane Winter sovepose som har blitt ligende i orginal posen i 3.5 år før jeg fant den når jeg ryddet og pakke den da ut og la den i "sove pose oppbevaring pose" slik att den får luft (så nå har den ligge der og fått luft i ca halvt år)

Det jeg lurer på nå er om den er ødlagt eller er det bare soveposer som bruker dun som blir "ødlagt" siden den her bruker kunsfiber (ut fra hva jeg har lest) er det ikke farlig?

Tenkte og ta en tur i marka til helga og har bare den her (bergans soveposen som er ødlagt?) og en sovepose som er laget får 2 (isbjørn sovepose som jeg har fått syd slik att jeg og sønnen min på snart 3 kan ligge i den,ikke spesielt gunstig på den turen her siden jeg skal gå aleine)

info om posen her http://bergans.no/produkter/default.asp?liste=sovepose_liste&MenyID=112000&page=sovepose_detalje&modID=5777&ml1=8&ml2=&t=/ 5778 Rondane Winter

"

Alle kompaktposene er fylt med Bergans fiberblanding, et særdeles mykt og behagelig microfiber materiale som lett lar seg komprimere. For å unngå kuldebroer, er soveposene konstruert slik at ytter- og innerstoffet kun er festet til fyllmattene i siden av posene. Sammen med en spesialvev i rip-stop/nylon i yttermaterialet og Tafetta-nylon i innerstoffet, blir kompaktposene derfor meget komfortable å sove i.

En lett vinterpose med lite pakkevolum. Godt egnet til kalde høst- og vinternetter.

Personlengde: 195/180 cm

Fyllmateriale: Microfiber

Vekt inkl. kompresjonstrekk: 2350 g/2250 g

For flere detaljer, se Soveposetabell

Farger: Red

"

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Ville tro at den er helt grei. Dersom posen tåler det så kjør den gjerne en runde i tørketrommelen og la den ligge løst å "finne formen".

At dun blir ødelagt av å bli komprimert later forøvrig til å kun være en myte. Så lenge dunet ikke har blitt vasket fri for den naturlige oljen i dunet så skal det være spenstig nok til å bli luftig igjen etter en stund i tørketrommel og litt lufting.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy