Jump to content

Carinthia militær soveposer


Recommended Posts

Eg ser til salgs Carinthia miltærsoveposar her i landet. Prisen på dei er mykje lågare enn sivile soveposar med tilsvarande tempereturskala. No veit eg ikke om dei er testa etter EN standarden ,men likevel så er forskjellen i pris påfallande stor. Dette er syntetiske posar som ikkje akkurat er lettvektarar,men det er jo ikkje dei sivile heller berekna for samme kalde forhold. Er det nokon som har prøvd desse? Ser ut som dei er vasstette uten at eg er sikker. Og sidan dei er berekna på det militære markeder er dei kanskje veldig slitesterke? http://equipnorshop.no/products.aspx?cId=49 Defence 6 har ein komforttemp lim på -25 , Sommer Troopen +5 og 3 sesong Defence 4 -15 Dei to siste er berekna på å kunne brukast sammen og systemet gir då ein komfort lim på -35 http://www.military-sleeping-bags.com/pdf/carinthia-katalog-download.pdf

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg handlar ofte fra www.asmc.de i tyskland, huska at dei selger Carinthia produktar. Er ikkje sikker på om dei har akkurat det du er på leit etter, men håper det hjelper.

Sjøl har eg ein "down jacket" eller kva dei kallas. Varmen er det ingen ting å seie på, men den har ein tendens til å ryke i sømmane på fleire plassar. Håpar det for din del ikkje er likt på soveposane.

Pris og navn på jakka veit eg desverre ikkje, då eg fekk ho fra forsvaret.

Link to comment
Share on other sites

Fann litt om dei militære syntetiske soveposane som fekk veldig mykje skryt på det svenske forumet Utsidan. Dei norske prisane var veldig låge når eg samanliknar med utenlandske prisar, faktisk så låge at eg lurer på om dei er feil. Vel vel ein skal kanskje ikkje klage på låge prisar... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Har en Carinthia Brenta M underveis fra Tyskland (Bikester) nå. Gir rapport når jeg har fått testet denne. Betalte 1579 kr for den, og man skal vel lete lenge for å finne en pose med tilsvarende specs til såpass lav pris. Jeg ble oppmerksom på merket fordi samboeren min har en Defence 4 som hun fikk i Forsvaret, og som får gode skussmål fra henne. Ser også at andre jevnt over er fornøyd med disse posene. 

Link to comment
Share on other sites

uendelig skrev (6 timer siden):

Har en Carinthia Brenta M underveis fra Tyskland (Bikester) nå. Gir rapport når jeg har fått testet denne. Betalte 1579 kr for den, og man skal vel lete lenge for å finne en pose med tilsvarende specs til såpass lav pris. 


Widforss har også på lager til 1790,- og fri frakt. 
https://www.widforss.no/carinthia-g-loft-brenta-m-11-c?ref=google&gclid=Cj0KCQjwlN32BRCCARIsADZ-J4vADbldCiHn0wf0dqz05b__pBWltdXE7-31eg-KI5K3Wv9atWT7FJAaAuXZEALw_wcB

Helsport Alta Winter har noenlunde samme spekk, men koster en snau tusenlapp mer:

https://www.xxl.no/helsport-alta-winter-v-2019-helsport-green-gronn/p/1168715_1_style

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy