Jump to content

Sliping av isborskjær


alsvigen

Recommended Posts

Annonse
Hvis du skal slipe det selv, IKKE SLIP DET PÅ UNDERSIDEN. Kun i fra oversiden, hvis du filer begge sidene kommer det ikke til å ville skjære i det hele tatt.

Hehe, det fikk jeg smertelig erfare var gjort en gang jeg skulle leie hytte m/ isbor. Isborret skulle i utgangspunktet være til å skaffe vann så jeg satset på at det kunne brukes til isfiske også (og lot mitt være hjemme): NOT ! Var tatt noen elegante drag på undersiden og totalt ubrukelig. Det var i tillegg lite snø til alternative aktiviteter så løsninga ble å kjøre noen mil til Beitostølen skistadion.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar og andre tips, noen som vet om en slik seriøs sportforretning der man kan få byttekroner på stedet? Skal kjøre nordover fra rogaland til nord-trøndelag i romjula så har muligheten til å stikke innom mange forretninger på veien.

En annen ting i samme slengen. Boret mitt er på 115 mm og jeg skal til pasvik på senvinteren. Der vil det unektelig bli fare for stor gjedde. Mitt spørsmål er: Er dette et dødfødt prosjekt og jeg bør kjøpe et større bor, eller tror dere at det vil gå greit så sant de aller største fiskene biter på?

Link to comment
Share on other sites

115 er nok alt for lite til dette. Selv til stor abbor er det lite. Men borrer du 3 hull ved siden av hverandre, får du stort nok hull. Tar litt lenger tid men. Til gjedde fiske er det vel kanskje statisk meite du skal gjøre, og da er det ikke så mange hullene man trenger.

Man kan også kjøpe ei krone som er større tror jeg. Feks 135mm krone. Funker greit, men ikke helt optimalt. Er isen tykk er dette en dårlig løsning.

Link to comment
Share on other sites

Til stor gjedde, på Østlandet iallefall, bruker vi 205mm. Denne er kanskje ikke like praktisk å dra med seg til Pasvik. Til ørret/røye bruker vi 135mm. Andre bruker 155mm. Jeg har sammenliknet 135 og 155mm litt, og funnet at det er samme bor, men borkrona er forskjellig. Altså burde man f.eks. kunne kjøpe et 135mm isbor og ei 155mm krone for å ha med i sekken. Har forøvrig investert i et forlengelsesledd for i tilfelle ekstra tjukk is. Har måtte bruke dette en gang, og siden det var langt fra allfarvei så var jeg glad for å ha det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy