Gå til innhold
 • Bli medlem

alsvigen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om alsvigen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. han er svensk statsborger og bor bare i Norge for en kort tid
 2. Jeg er jegerprøveinstruktør og skal ha et nytt kurs i mai. I den forbindelse har jeg blitt kontaktet av en svenske som bor og studerer i Norge for tiden. Han lurer på om jegerprøven blir gyldig for ham i Sverige? Er det noen som vet dette?
 3. alsvigen

  Ørret i pasvik

  Jeg har tenkt meg til øvre pasvik i 2,5 uke i tia før påske og lurer på om noen kjenner til vann som huser ørret i området. Jeg var i området i to uker i mars i fjor uten å se snurten av ørret, men mer enn nok harr, abbor og gjedde. I år vil jeg lure ørreten, eller forsåvidt røya også om den skulle finnes enkelte steder. Konkrete tips eller erfaringer hadde vært til stor hjelp. Jeg skal oppholde meg stort sett innenfor nasjonalparkens grenser under oppholdet og har også tenkt å bevege meg over på finsk side vestover mot piilola og enare noen dager. Tips til fiske eller fiskevann her?
 4. Sats på manuell! BC bindingene fryser ofte på et blunk, forskjellen er at den manuelle typen er mye enklere å få bort den verste isen slik at du kommer deg hjem igjen. Dette kan skje på dagsturer om du skal ta av og på skiene igjen, mens den manuelle typen nok har sin hovedfunksjon på langtur. Jeg vil også anbefale magnum typen av den manuelle, den er kraftigere, billigere og enklere i bruk. Jeg har gode erfaringer med den.
 5. Takker for svar og andre tips, noen som vet om en slik seriøs sportforretning der man kan få byttekroner på stedet? Skal kjøre nordover fra rogaland til nord-trøndelag i romjula så har muligheten til å stikke innom mange forretninger på veien. En annen ting i samme slengen. Boret mitt er på 115 mm og jeg skal til pasvik på senvinteren. Der vil det unektelig bli fare for stor gjedde. Mitt spørsmål er: Er dette et dødfødt prosjekt og jeg bør kjøpe et større bor, eller tror dere at det vil gå greit så sant de aller største fiskene biter på?
 6. Jeg har to skjærekroner til et rantanen bor som må slipes. Noen som vet hvor/hvordan dette kan gjøres på raskest mulig måte? Bor i nærheten av stavanger. Trenger boret til nyttår.
 7. betyr mye snø enda ja, men vil nok gå greit å gå likevel, man må bare være litt obs på veivalg om man har tenkt å bestige topper o.l.
 8. fikk høre fra en sauebonde som slapp sauene ut på beite nå i helga at det var svært vanskelige snøforhold i år. Han gikk med sauene fra Turtagrø til utladalen.
 9. alsvigen

  Drivaduppen

  Har en drivadupp liggende, men er litt usikker på hvordan denne skal brukes, finner ikke mye info på nettet. Har en viss anelse, men forstår ikke helt hvorfor den er så genial som den tydeligvis er. Noen som kan si litt utførlig om bruk og fordeler?
 10. 2,5 mnd som gjeter i hjertet av jotunheimen blir årets sommerplaner
 11. alsvigen

  Powerbait

  har ikke mye erfaring med marken til powerbait, men maggoten derimot bruker jeg utelukkende. Den er helt super. Jeg vil nesten påstå at den fisker bedre enn ekte maggot, selv om mange nok vil si seg uenig i det utsagnet. Som eksempel var vi 7 stk som fiska på et lite røyevann der to av oss fiska med fake, de andre med ekte. Det var bare vi to med fake maggot som fikk fisk, 4 flotte røyer den største rundt kiloet. Jeg kunne tatt mange lignende eksempler fra denne vinteren. Powerbait har definitivt overbevist meg.
 12. må si at Norge på langs er den store drømmen og målet. Vet det er oppbrukt, men likevel er det noe spesielt med det. Vil gjerne utforske mitt eget land før jeg drar til andre. Håper de andre landa kommer etterhvert
 13. Jeg kunne best tenke meg å holde meg nede i skogen ved Divielva, men her er det ikke mye vann bortsett fra elva. Hvordan er den på vinteren? Finnes det noe særlig fisk i den? Har ellers ingen bestemt plan enda, men er der for å fiske hovedsakelig, bortsett fra turopplevelsen da. Vet du hvor i nasjonalparken de bete vannene ligger? Hvor ligger Rostojaure, fant den ikke på kart? Det hadde som sagt vært fint å kunne holdt seg litt nede i lavlandet, også med tanke på bålfyring.
 14. Noen som har erfaring fra området? Er egentlig mest nysgjerrig på hvilke arter som finnes i området. Regner med røye og ørret. Har hørt rykter om harr og sik også. Hva med gjedde? Erfaringer?
 15. til 3-sesongers bruk kan også gass anbefales. fungerer veldig bra, er svært enkelt å bruke (slipper forvarming) og er faktisk det mest effektive (lavest vekt). Ulempen er pris, men dette blir uansett ikke det helt store beløpet så sant du ikke skal gå Norge på Langs
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.