Jump to content

Regulator til primus omnifuel


J.S

Recommended Posts

Annonse

Hei, stenger du reguleringen ved brenneren mens den fortsatt er varm? Da sitter den gjerne "fast" når du vil skru den opp igjen ved neste fyring. Anbefaler å slukke primusen ved bruk av "snu flaske-funksjonen", for så å stenge av tilførselen ved pumpa og la reguleringen ved brenneren bli som den er til neste gang(dvs ikke helt avskrudd men heller ikke vridd helt over til den stopper, det er ikke nødvendig).

Link to comment
Share on other sites

Hva med å demontere og smøre den opp med litt fett?

Hvis det er en Omnifuel du har så kan du prøve å skru av den mutteren som sitter på enden av reguleringsrøret, like forran håndtaket som du regulerer med. Så skruer du ut reguleringsstanga (11) og ser på enden. Den er sikkert svart, og kanskje det sitter noen avleiringer etc. på enden hvor den er gjenget. Gjør denne ren med litt stålull og hvis du har litt silikonfett så kan du bruke dette på oringen som sitter i andre enden. (Har du ikke silikonfett så kan du bruke hva slags fett som helst. Lagerfett er bra, vaselin er dårligst.)

Sett det hele sammen igjen og skru til. Ikke bruk makt. Den skal kun skrus til den stopper. Hvis ikke dette er nok til å holde tett så kan du prøve med å kjøpe en ny stang.

Bruk denne ventilen / kranen kun for å justere flammen på brenneren og når du slipper ut drivstoff for opptenning. Når du skal stenge en brennende primus så snur du bare flaska og lar den brenne til den slukker. Så stenger du med krana som sitter ved pumpa og lar justeringsventilen stå åpen.

http://www.base-camp.co.uk/Primus%20Himalaya/expo-fuel.htm

post-4379-133474733136_thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy