Espen K Skrevet 26. mai 2010 Skrevet 26. mai 2010 Sikkert et dumt spørsmål, men; Når man tørker sin egen turmat, koker man da opp pasta/ris for så å tørke det? Tenker da spesielt på fullkornpasta og brun ris, som er mest næringsrikt men krever noe inn i grøten med koketid. Espen
borgern Skrevet 26. mai 2010 Skrevet 26. mai 2010 Pasta og ris er vel greit tørt som det er når du kjøper det Unntatt fersk pasta da.
jankj Skrevet 26. mai 2010 Skrevet 26. mai 2010 Absolutt ikke et dumt spørsmål. Risen i rysetørket turmat a la "real turmat" må nødvendigvis være i hvert fall delvis kokt før frysetørking, ellers ville risen ikke være til særlig nytte som menneskeføde etter 5 minutters bløtlegging med varmt vann. Ris og pasta er ellers glimrende ved at de kommer ferdig tørket fra butikken, men det krever litt mer enn 5 minutter med varmt vann for å bli etandes. Beklager jeg ikke kan hjelpe deg med oppskrifter og sånn, men mener fremgangsmåten er beskrevet tidligere her på FF.
runegutt123 Skrevet 26. mai 2010 Skrevet 26. mai 2010 Fullkornspasta har høyere GI enn hvit pasta. I tillegg smaker den HØY. Hvorfor ikke gjøre det enkelt, og bruke snarkokte makaroni? Brun ris er sikkert sundt, men har ikke noe smak jeg vil rope hurra for. Bruker man Kong Monsens utsagn som rettesnor, Fettet bærer man på kroppen, Proteinet fanger man og Karbohydratene har man i sekken, burde Hurtigris og Snarkokt makaroni være grei mat. Skal du tørke maten selv, har du to valg: Frysetørring (Koster sykt mye å anskaffe utstyret) eller varmetørking. Sistnevnte finnes kjøpanes utstyr for, eller du kan bruke varmluftsoven. Har aldri varmetørka pasta eller ris, men duverden det er sikkert mulig. Rist+bakekapir+ferdigkokt vare. Varmluftsovn på ca75-95 grader. Døra på gløtt+ noen timer med tålmodighet. Du risikerer noe overkokt vare grunnet varmen i ovnen. Her må du prøve deg frem.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå