Gå til innhold
  • Bli medlem

Gamle Grinebitere!


Håvard

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 53
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Thrusthamster skrev:

Men det jeg tror kan være tilfellet for Trå, og var tilfellet for folk som Reinhold Messner og Mark Twight, er at de faktisk satte prestasjonen høyere enn å leve videre. Og det er noe de fleste rasjonalistene har store problemer med å skjønne

Det er ikke så mye å "skjønne", bare noe å ta til efterretning. Men i motsetning til hva du tror, tror ikke jeg at Trå setter prestasjonen høyere enn å leve videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorvidt det er hodeløst handler både om menneskelig natur og Trås evner. Den menneskelige naturen er slik at oksygenmangel får en del farlige effekter. Dette er vel dokumentert. Når det gjelder Trås evner er det umulig for meg å måle dem nøyaktig, men det som kommer soleklart frem av det som skjedde på Everest er at han selv overvurderte dem. Han burde vært død nå, men hadde griseflaks.

Ut fra hva vi allerede visste om menneskelig natur, samt hva vi vet nå om Trås evner, var det utvilsomt hodeløst. Hvis det hadde gått bra ville det vært en indikasjon på at Trå hadde større evner enn hva som var tilfellet nå. Det er en annen situasjon enn den vi står overfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke selve forbudet som er i fokus ASI, men hvem som skal få lov til å sette grenser for hva som er sosialt ok. Mannen Erling forsvarer har selv vært over 8000 meter uten oksygen, allikevel fortsetter Erling med forsvaret, det tolker jeg som at det menes at det skal skal finnes en grense for hva som er tillatt, og individets søken etter ett liv med mening skal svekkes. Kudos for hykleri.

Jeg tror ikke Gatebil babesene er særlig interessert i å skatte for redningsoperasjonen når vi tråkker over og sklir på en sten og ender opp med brukkent bein 700 moh på fjellet, skal vi da kritiseres for å ta en unødvendig risiko med å gjøre som vi vil når vi heller burde sittet hjemme med potetgull og Paradise Hotel?

Burde vel latt den ligge, men for å følge opp sammenligningen min: Om en person har røykt i 20 år, så er ikke det eksklusjonsgrunn fra en debatt om hvorvidt røyking ikke er tilrådelig, ei heller hvorvidt personen røyker 5, 10, 15, eller 20+ sigaretter om dagen, snarere tvert i mot, det gir personen litt innlevelse og peiling på hva han uttaler seg om.

(Dessuten, "gatebilbabes"? ærlig talt, om de begynner å hevde at vi tar risiko ved å være på tur; hvilken risiko tar da de ved å oppholde seg i og i nærheten av biler med forholdsvis store motorer (med det mener jeg ikke at en rusten 1,1 liter ikke er farlig), tror vi fint kan ta igjen med dem om de på et eller annet tidspunkt skulle bli politisk interesserte.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.