Jump to content

Omnifuel og gass


villmarkingen

Recommended Posts

Annonse

Effekten skal jo være det samme, men syns det virker som om gass varmer mye mindre. (Noen som kan utdype?) Dessuten, er det så kaldt at man trenger varming i teltet er det fort såpass kaldt at gassen ikke funker skikkelig.

Link to comment
Share on other sites

Den store forskjellen på gass og bensin, er at bensin vert fordampa med varme frå sjølve brennaren, medan gass vert fordampa med varme frå gassbeholdaren. Det vil seie at gassbeholdaren vert nedkjølt medan du brenn gass, dette medfører at trykket vert redusert og med det går effekten ned.

Det med nedkjølinga, kan du sjå enkelt ved nokre få varmegrader. Etter ei lita tid på maks effekt, vil det byrje å rime på gassboksen.

Så i låge temperaturar kan gass fungere godt ei lita stund, til kaffekoking for eksempel. Men det fungerer dårleg til kontinuerleg teltfyring. Litt rask fyring for å turke opp teltet og liknande går sjølvsagt betre.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kjørte min Omnifuel på gass i dag. Hadde en gammel boks som jeg skulle tømme. Så jeg lot den brenne lenge. Kokte vann helt i starten av brenntiden og mot slutten før boksen fes ut siste gassen. Vil si det var like raskt som bensin, heller kanskje litt raskere. Opplevde litt riming i toppen av boksen. Men den ga like mye gass hele tiden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy