Gå til innhold
  • Bli medlem

Alternativ/komplement til musikk og lydbok på tur


Anbefalte innlegg

Jeg liker å ha med meg noe på øret når jeg er på tur, særlig når jeg er ute alene. Veldig ålreit å ha en liten radio og/eller mp3-spiller i teltet, så har man litt selskap likevel. Bøker liker jeg best i fysisk form (tankene vandrer for mye, så jeg detter fort ut av handlinga i lydbøker), men musikk er ofte med.

Før siste tur i Trollheimen fant jeg et alternativ til lydboka som passet meg mye bedre, nemlig radiohørespill. Og ikke var det trauste nrk-produksjoner heller. Alt fra detektiver som Sherlock Holmes og Poirot til gamle cowboy-serier som for eksempel Hopalong Cassidy. I tillegg finnes det utallige episoder av gamle underholdningsshow og talkshow med datidens store helter (Bing Crosby Show, Dean Martin & Jerry Lewis Show, Bob Hope Show osv) og celebre gjester. Du kan også finne såpeoperaer, drama- og actionserier.

Jeg nevner i fleng: Abbot & Costello, Sam Spade, Cisco Kid, Flash Gordon, Dick Tracy, Frankenstein, Gunsmoke(!), Jack Benny Show, The Lone Ranger, The Saint, Tarzan, Johnny Dollar osv osv. Og som om ikke dette var nok foreligger det gamle nyhetssendinger og aktualitetsprogrammer fra nøkkelhendelser i historien, og radiohørespillversjoner av kjente filmer der hovedrolleinnehaverne spiller egne roller (f.eks Lux Radio Theatre)

Fenomenet kalles OTR (Old Time Radio), og det er en rekke omfattende nettarkiver der ute, der alt ligger gratis og nedlastbart i hendige mp3-formater.

Her: http://www.otr.net/

her: http://www.archive.org/details/oldtimeradio

eller her: http://www.otr.com/blog/

eller bare google "OTR".

For meg var dette et skikkelig funn, og gamle radioprogrammer blir nok trofaste turkamerater heretter. Et morsomt alternativ til pod-caster av dagens p3-sendinger, som også har en verdi i et innblikk i en annen tid. Særlig de gamle reklamepausene som av og til avbryter sendingene er verd å få med seg. God underholdning når man har lagt seg til i posen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.