Gå til innhold
  • Bli medlem

Valg av Ally kano


AllyRune

Anbefalte innlegg

Annonse

Jeg har montert den på stuegolvet 2 ganger, og den er iallefall en veldig pen kano!! Forholdsvis lang og slank, så jeg kan godt se for meg at den vil gå godt og lett i vannet.

God plass til 3 personer med lite/ingen bagasje (person 3 kan sitte mellom de to tversgående spantene som har avstiverstang øverst, og har da ca. en meter i lengden - og den bredeste delen av båten), eller 2 personer med masse masse bagasje.

Har også kjøpt inn årer (kanadiske Grey Owl laminerte treårer med pæregrep - ikke noe plastikktull her i gården, hehe), utriggere med flottører, anker(!), pakkreimer for å feste alt og ingenting fast i spantene, Ally-sekk med reimer. Ally-sekken er større enn en fullvoksen søppeldunk, veier et tonn med kanoen i og er nok ikke noe særlig å bære mer enn 4-500 meter, men mye bedre enn å pjeske rundt med pappeske, søppelsekker eller andre ting. Ally-sekken er en flott plass å oppbevare kanoen vinterstid.

Etter at jeg fikk montert båten første gang, har jeg ikke vært i tvil om at dette er Ally-modellen for meg og mitt bruk (80% helt flatt vann - i all hovedsak Barduelva, 20% vann med mer strøm og lette krusninger/bølger, 0% stryk og hvitt vann), og jeg er glad for at jeg valgte 17" istedet for 16,5" med tanke på mitt bruksområde.

Det gjenstår jo å se hvor stabil den er og hvordan den er å padle da. Foreløpig ligger alle elver og vann trygt plassert under en meter snø. Men jeg gleder meg som en unge gleder seg til julaften - det skal bli utrolig artig å sette den på vannet og begynne å padle. Skal komme med en rapport så snart jeg har fått testet den.

Gleder meg til å kunne ta store og små turer, padle rundt og utforske elvebredden. Ta noen naturbilder og kanskje være så heldig å snike seg inn på fugler eller dyr - hvem vet? Padle i land her og der og spise litt niste... Kanskje prøve fiskelykken en varm vårdag eller ei lys sommernatt.... Mmmmmm... :)

:?

Rune

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres bra ut!

Står og veksler mellom 16, 5 og 17 selv. Tenker primært samme bruksområdene som deg. Altså hovedsakelig flatt vann. Viktig for meg å kunne padle solo. Har også en stor hund som skal være med (leonberger, rundt 60 kg). Nettopp pga hunden tenkte jeg kanskje at 17 fotern ville bli for smal og ustødig. Tenkte defor litt på 16,5 selv om den er mindre egnet for flatt vann. Men 17 fotern er vel ikke for smal for en storvokst hund (sånn rent plassmessig)?

Du har jo løst den eventuelle utstødigheten vha utriggere. Det var jo en god ide! Begynte å helle litt over mot 17 igjen, etter innlegget ditt...

Problemet er vel å fa tak i den modellen. Ser at det er endel steder som selger 16,5. Det finnes også noen eksemplarer på finn.no. 17 er det verre med...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med kano AllyRune.

Jeg tror 17 foteren har nok plass til leonbergeren, Jens e. Legger ved to bilder av Taisa, en blanding av dobberman og rotwailer på 46kg. Som du ser av et av bildene har Taisa noen ekstra cm plass på langs.

For solobruk er 17 foteren mye lettere å padle fordi den er mer retniningsstabil.

post-3635-133474612007_thumb.jpg

post-3635-1334746121_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det, Fimax! :)

Etter å ha sett kanoen montert, så vil det rent plassmessig være god plass til en diger hund i midten med to som padler, noe bildene til Fimax også viser godt. Padler du solo er det evigheter med plass. Lars Monsen fikk plass til 5-6 hunder (riktignok ikke Leonberger) + oppakning og utstyr i sin 16.5". Nå er jo den noe bredere på midten enn 17", men 1 stk Leonberger burde få plass mellom de to tverrspantene du ser på Fimax sitt øverste bilde. Fjern ryggsekken som ligger foran monsteret til Fimax, så ser du den plassen monsteret ditt vil kunne få. :?

Nå har kanoen til Fimax trapperseter, som betyr at det fremste av de to spantene (det som framsetet er festet på) ikke går på tvers helt øverst slik det midterste gjør. På min kano med standardseter (som ikke festes i tverrspantene men kun klipses fast i ramma i bunnen av kanoen) går alle disse tverr-avstiverne helt øverst. Men avstanden mellom dem er den samme som på min kano. Så setetypen har ikke noe å si her. Hvis du padler alene kan jo også hunden være framst i kanoen der framsetet normalt vil være. Der er det mer plass i lengden (en voksen person kan lett sitte på setet med bena helt utstrekt), men samtidig blir jo båten smalere og smalere framover, så det er mulig at det totalt sett er større areal i midten. Fordelen med hund framst i kanoen er at du slipper å fylle vanntette poser med vann som ballast for å balansere kanoen.

Så rent plassmessig burde vovsen få greit med plass. Selv om det jo er vanskelig å vite hvor diger den er. Hver gang jeg ser folk gå tur med Leonberger tenker jeg "jøss for en hårete hest". Det er jo store hunder da. Og stabilitetsmessig må du jo vurdere hvor rolig hunden vil være i kanoen. Hvis den sitter eller ligger noenlunde i ro burde det ikke være noe problem, men en 60-kilos hund som jakter på sin egen hale i båten kan nok bli vel spennende.

Når det gjelder utriggerne, så tror jeg de kan komme litt i veien hvis man skal padle med dem på. Testet litt å sitte i kanoen på stuegolvet med åra i handa, og når man lener seg fram for å ta åretaket, så kan det bakerste av tverrstagene som holder flottørene komme i veien for åra. Samme gjelder for den som sitter framme hvis man padler to i lag - da vil det framste tverrstaget kunne komme noe i veien på slutten av åretaket. Er ikke 100% sikker på hvordan det blir i praksis siden jeg ikke har prøvd det på vannet enda. Men for fisking og litt småpadling burde det ikke være et problem - man tar bare litt kortere åretak. Men skal du tilbakelegge noen distanse, så tror jeg det vil være best å gjøre det uten utriggere/flottører.

En kjapp sjekk på Bergans sine nettsider viser at 17" er 85 cm bred ved esingen (altså ripa), mens 16,5" er 92 cm. Altså bare 7 cm forskjell. Nede ved vannlinja er forskjellen bare 2,5 cm. Forskjellen i bredde på de to modellene er ikke så veldig stor - det er mer fasongen det går på - at 16,5" fortere blir flatere i bunnen mens 17" er litt rundere under og stikker litt mer nedi vannet (særlig mot endene av kanoen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legger ved et par bilder som viser kanoen i stua. Min første reaksjon var at den er mye større enn den ser ut på bildene til Bergans - de har jo ingen bilder av denne modellen med folk i eller med omgivelser rundt, så det er vanskelig å vurdere - Fimax og andre sine bilder i denne tråden var virkelig med å få meg til å bestemme meg for 17".

Har også et bilde som viser undersiden av kanoen. Ikke et veldig bra bilde, men det viser litt hvordan kanoen er rimelig flat under midten, og så blir betydelig mer spiss mot endene. Det var vanskelig å ta bilder av en så stor båt i ei så lita stue. :?

post-5145-133474612207_thumb.jpg

post-5145-133474612215_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode svar. Heller nok mot en 17 foter...

Har ellers også sett på en pamlico 160 T fra wilderness systems. Har sett den hos bull ski og kajakk. Finnes også i sommer katologen der. Skal være en slags mellomting mellom kajakk og kano:

"Denne typen kajakk blir mer og mer populær. Dette er en mellomting mellom en kano og en

kajakk. Kan padles alene, tre personer, på langtur eller som en fiske/badebåt. Denne flerbrukska-

jakken brukes mye som fiskebåt i ferskvann. Stødig og innholdsrik. Leveres med ror og to behage-

lige seter. Ta gjerne med små barn eller en hund.

Lengde: 470 cm. Bredde: 81 cm. Vekt: 32 kg."

http://www.wildernesssystems.com/product/index/products/recreational/recreational_pamlico/pamlico_160tr_recreational/

Ellers har også: www.nativewatercraft.com mye lignende å by på. Skal ikke være lett!

http://www.aktiv.us/Nettbutikk/tabid/113/CategoryID/342/Category2ID/406/List/0/Level/3/ProductID/6170/Default.aspx?Category3=2.+Rekreasjon%2fFiskekajakk&SortField=ProductName%2cProductName

http://www.aktiv.us/Nettbutikk/tabid/113/CategoryID/342/Category2ID/406/List/0/Level/3/ProductID/6064/Default.aspx?Category3=2.+Rekreasjon%2fFiskekajakk&SortField=ProductName%2cProductName

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.