Gå til innhold
  • Bli medlem

sykkelturer i Oslo


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Hei!

Jeg har kjøpt min første ordentlige sykkel og har funnet ut at det er kjempe gøy å sykle fra Frognerseteren til Sognsvann og rundt Maridalsvannet. Er det noen her som kan gi en nybegynner tips om flere fine sykkelturer i Oslo, på steder med liten biltrafikk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Hei!

Jeg har kjøpt min første ordentlige sykkel og har funnet ut at det er kjempe gøy å sykle fra Frognerseteren til Sognsvann og rundt Maridalsvannet. Er det noen her som kan gi en nybegynner tips om flere fine sykkelturer i Oslo, på steder med liten biltrafikk?

Marka er jo full av flotte grusveier som er stengt for normal biltrafikk. Kjøp deg et kart og titt litt.... Frognerseteren - Sognsvann? Ja det var ikke lange turen :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oslomarka er full av muligheter for sykling på skogsbilveier. Hos Syklistenes Landsforbund får du sykkelkart over Oslomarka, men du klarer deg godt med de vanlige turkartene som du får kjøpt på velassorterte bokhandler og hos DNT i Storgata. Før da det gikk sykkeltog til Stryken i helgene, var dette en meget populær tur for å sykle tilbake til byen gjennom marka. Fortsatt kan du ta sykkelen på ordinære togavganger. Men du er selvfølgelig ikke avhengig av dette. En fin tur er å sykle inn Maridalen, videre over Movann og inn til Ørfiske. Videre nordover til du møter veien opp fra Hakadal. Så langs Langvann og til Trehørningen. Her kan du velge om du vil ta sydover forbi Gørjene og ut på Nordmarksveien ved Fortjern eller videre nordover rundt Hakkloa og ut på Nordmarksveien ved Sandungen. Du ender etter hvert opp ved Hammeren i Maridalen. Krokskogen kan du nå ved å sykle inn Sørkedalen, opp langs Heggelielva og forbi Heggelivannet til Storflåtan. Videre ned til Langlia hvor du kan enten ta over til Sandungen og Nordmarka eller sykle ned til Sørkedalen. Dette var bare et par forslag, men mulighetene er utallige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg sykler i Østmarka i helgene. Ta t-bane (eller sykle) til Skullerud, derfra er det mange muligheter med start fra Skullerudstua eller Rustadsaga. Her vil du bl.a oppdage at Nøklevann er en av de flotteste innsjøene i Oslo Marka !!!

Avslutt gjerne turen med en runde rundt Østensjøvannet også, for å se på rikfoldige fuglelivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...
Gjest Anonymous

Bea, ditt kjøp av terrengsykkel kan bli din billett til et nytt liv og de største gleder! Vi som bor i oslo har et utrolig utgangspunkt for sykling, bedre enn mange er klar over.

Om du har lyst til å sykle utenom kø og trengsel (jfr sognsvann-ullevåsseter tur-retur) bør du vite at nord for kikutstua er det svært lite folk på veiene.

Jeg vet ikke noe om formen din, men et fin måte å bli bedre kjent i marka på er å bruke gjøvikbanen for å komme til nye utgangspunkter for tur, både i nordmarka og romeriksåsen.

Både sandermosen, snippen og movann er fine steder for å ta relativt korte turer til oslo.

Dersom formen og ambisjonene øker bør du prøve å sykle til byen fra både hakadal, stryken og grua. Med turkartet over nordmarka vil du se at det går masse grusveier også i nordre deler av marka og du kan gjøre turene ganske lange, bortimot ti mil om du bare vil. Dette høres kanskje slitsom ut, men alle kan klare det om de bare tar det med ro og bruker hele dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest Anonymous

Enig med Lyngve at Nøklevann er en herlig innsjø. Ikke ta det for raskt med sykkelen rundt her, for det er nemlig en håndfull fine badeplasser!

Ønsker du en annen fin tur i Østmarka, og et badested med lite folk, kan du prøve å dra fra Skullerudstua sørover via Grønmo og opp til Rundvann, grusvei hele veien. Ca seks kilometer en vei.

Maridalen og Sørkedalen er fine lettsyklede asfaltveier - egner seg for rolige søndagsturer. Man kan også sykle rundt Maridalsvannet. Det er mer kupert på østsiden, men til gjengjeld bilfritt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hei Bea.

Visste du at du fra Frognerseteren stasjon ikke bare kan kjøre til Sognsvann, men også kan få byens lengste nedoverbakke? Du Kan trille nesten helt ned til Majorstua via Holmekollveien, Frognerseterveien og Slemdalsveien? Det er omtrent åtte kilometer nesten uten å røre pedalene! Deilig liten søndagstur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en faktisk ganske mange fine utsiktstopper i Marka. Noen av de er greiest tilgjengelige hvis man bruker sykkel deler av veien.

F.eks:

- Hammeren til Bjørnholt på sykkel deretter rusletur til Kobberhaugen

- Hammeren-Bjørnholt-Kikutstua på sykkel, deretter rusletur opp på Kikuttoppen og videre over Porthøgda og Askehøgda til Sandungskollen. En variant av denne er å sykle opp grusveien på østsiden av Kikuttoppen og rusle opp på Middagskollen (veldig fin og svært lite besøkt topp)

- Samme som forrige, men ta til høyre rett etter Smalstrømshøgda etterhvert ender man på Sandungen gård. Bak denne går det en merket sti til Kjerkeberget (629)som er Oslos høyeste topp. Man kan også avlegge dens ukjente nabo Katnosfjellet en visitt før man f.eks returnerer til Hovedstaden via Sørkedalen.

Ja, Middagskollen er fin - sett sykkelen på sørsida og klyv opp!

Til Kikuttoppen kan du sykle hele veien opp fra Fyllingen gård.

Fra Sørkedalen går fire hovedveier inn i marka, med muligheter for rundturer:

1. Skansebakken - Skrubbdal - Gråseterveien - Heggelivann

2. Skansebakken - Lysedammene - Gopletjern

3. Åmot - Kjelsås - Langlia

4. Åmot - Finnnerud - Fyllingene - Kikut

1. og 2. gir fine rundturer - sør for Oppkuven over Gopletjern

1. og 3. rundtur nord for Oppkuven - over ved Svarten -Kringla

3. og 4. kan forbindes ved trillestien mellom Langlia og Knappa (skjønt trilling og trilling, litt bæring blir det også, men også sykling på trillestien).

Generelt: Du kan sykle over alt i marka.

Skal jeg anbefale en trillesti, så er den som går mellom Spålsveien forbi Steinbutjernet opp mot Øyangen veldig fin og morsom!

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Anonymous

Synes det er en kjempefintur til som må nevnes!

Bea, om du tar sykkelen med på toget til Hakadal stasjon og sykler sørover via Ørfiske, Movann, Sandermosen og Maridalsvannet østside ned til Kjelsås, får man en av markas vakreste turer. Særlig fra Movann til Sandermosen synes jeg veien og omgivelsene er fine. Flere fine rasteplasser underveis er det også.

Turen starter litt seigt, med ca tre kilometer slak oppoverbakke, men fra Ørfiske og sørover er det stort sett meget lettsyklet. Du kan for eksempel avlsutte på hos kaffepikene på Gullhaug torg i Nydalen med en velfortjent og søt kaffe mocca.

Totalt er turen litt i underkant av to mil

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, dette er en fin liten tur. Frem til nordenden av Maridalsvannet (Sander gård) sykler du da for det meste på den gamle Greveveien. Greveveien er fortsettelsen Ankerveien som går fra Hammeren til Bærums Værk. Disse to veiene forbandt alså Hakadal og Bærums Værk.

Egentlig gikk Greveveien over et eide mellom de to vann som nå er blitt det ene vannet Ørfiske etter oppdemming. På vestsiden av vannet ser man tydelig hvor veien gikk over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.