Jump to content

raggsokk

Aktiv medlem
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

Reputation

40 Neutral

About raggsokk

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for supert svar! Er det viktig at selve knivbladet og andre metalldeler ikke får linolje på seg? Og vil skaftet endre farge ved bruk av kokt linolje? Biltemas nettsider sier at linolja "Påføres i rikelige mengder ved bruk av pensel eller klut". Blir resultatet bedre av å la kniven ligge i olja et døgn?
 2. Har en kniv jeg er svært glad i, hvor treskaftet kunne treng et strøk olje. Er dog ikke helt sikker på hvilken olje som bør brukes. Har hørt at vanlig matolje fungerer, gjelder det alle typer matolje? Og selve behandlingen; holder det å smøre på et lag olje, eller må skaftet ligge i olje og trekke?
 3. Absolutt! Bruker teltet primært som vintertelt. I de fleste situasjoner har jeg klart meg helt fint uten stormmattene. Likevel er det ganger jeg skulle ønske jeg hadde de, eksempelvis når det er lite snø og sterk vind. Sendte forresten mail til Hilleberg og fikk til svar at stormmatter på et Keron 4GT øker vekta med bare 250 gram.
 4. Våger meg til å gjenta @qwer993 sitt spørsmål; noen som vet (ekstra) vekt på Keron 4GT når stormmatter er påsydd? Har et slik telt jeg egentlig kunne tenkt meg stormmatter til.
 5. @LightDan Har faktisk ikke tenkt på cubenfiber-telt. Så det var interessant Har du link til noen kjente produsenter? Evt. merker/modeller du kan anbefale? Må være telt som tåler bruk på høyfjellet i sommersesongen. Helst tomanns.
 6. Spent på Niak'en. Kunne tenkt meg et lett telt som vil være romslig for soloturer i sommerhalvåret. Eneste jeg er usikker på er Kerlon 600-duken. Trenger nemlig et tresesongstelt som vil bli brukt mye over tregrensa. Har kjent på Enan-teltet, og synes duken virker sjukt tynn. Noen her inne med Enan som har brukt teltet på vidda?
 7. Er det ikke plasthåndtak på disse da? I så fall helt ubrukelig til bålet.
 8. Uansett om du faller for Kaitum eller Keron, ville jeg valgt GT. Det ekstra store forteltet er gull verdt om vinteren og på dager med dårlig vær. Den lille økninga i vekt blir i mine øyne ubetydelig. Har selv Keron 4GT og er kanonfornøyd. God plass og lik takhøyde i hele teltet. Om teltet primært blir et tresesongstelt tror jeg Kaitum er et bedre valg, pga. lavere vekt. Kaitum har også fordelen ved at en kan rulle opp GT-forteltet og få fortelt med stor utsiktsåpning (mener å huske at dette ikke går på Keron). Ville anbefalt Kaitum 3GT.
 9. Ærlig talt? Greit nok at den tåler en del vær, men mest stormsikre? Den kjøper jeg ikke ass...
 10. Berkley Lightning er gode stenger! Ligger til 899,- på skittfiske.no. Selv bruker jeg 11', men så fisker jeg nesten utelukkende på fjellet. Til skauen hadde jeg gått for 9'.
 11. Keron 4GT er et telt du blir glad i! Har ikke vært på tur med Saitaris, men så vidt ligget inni. Keron 4GT opplevdes større. I tillegg skrår taket i ytterteltet på Saitaris, det gjør det ikke på Keron.
 12. Hvor mye rengjør du etter tur? Og hvordan?
 13. Har hatt Allak i flere år, og det er et kjempetelt! Men; viktig å være klar over at forteltene er små. Etter en tid begynte dette å irritere meg, spesielt ved matlaging i drittvær. Er ikke mange som tenker helt over det. God plass i forteltet er faktisk jævla digg, og det var nettopp det som fikk meg til å selge Allak'en og kjøpe et Keron.
 14. Ja det er klart! Har allerede tatt årets jomfrublås på påsketuren. Kanskje jeg skal stille med eget bruk til sommern?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy