Gå til innhold

tcDigg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Har fått tildelt en bedriftshytte i slutten av oktober, 22-28 okt. Hadde selvfølgelig lyst til å fått tildelt noko nå i august eller september, men slik gikk trekninga denne gang. Det eg lurer på er forholdene der opp på denne tiden, eg vurderer nemlig å avbestille. Er det fortsatt høst med muligheter for fine gåturer / fisketurer? Eller er det blitt vinter? Eller er det en litt "trasig" mellomting???
 2. Noen som har vært borti eller har erfaring med denne? http://www.sturm-miltec.de/2074/Equipment/Eat-&-Drink/BENZINKOCHER-US-STYLE.htm
 3. Endte opp med å kjøpe brukte telemarkski! - Dette her kan bli spennande... har jo høyrt at teknikken skal være litt vanskelig å lære seg... Ski: Rossignol Bandit B78 Binding: Rottefella Cobra R8 Sko: Scarpa R2 Pakken var veldig lite brukt og ser veldig fine ut, betalte 2600,- Dette skal jo være ein allroundski, så eg tenker at den dekker bruken den på både toppturer og i alpinanlegg. Og så får eg heller kjøpe meg fjellski utenom, tenker kanskje en noe smalere variant som kan fungere både på i løypenett og på lengre turer f.eks. på hardangervidda. - Nokon som har forslag til fjellski som kan komplementere telemarkskiene eg nå har kjøpt? Lurte også på ein ting til, eg mangler staver og eg mangler feller. - Nokon som har forslag til kva staver eg bør kjøpe til kombinert alpin / topptur til disse telemarkskiene? Er 190cm høg. - Kva feller bør eg kjøpe? Ser at feller i den bredden kan koste en del, er det mulig å kjøpe disse f.eks. i utlandet til en billiger pris?
 4. Prøver meg på ein bump... Kan Åsnes Ingstad / Fischer 109 være alternativ???
 5. Er på jakt etter ski og treng masse hjelp for er stort sett heilt grøn. Har stått veldig lite på ski av ulike årsaker, men det er vel aldri for seint å begynne. Bur på vestlandet i bergenstraktene og ser for meg f.eks. turer til gullfjell, bergsdaltraktene osv. Dvs. altså først og fremst moderate dagsturer/toppturer. Men hadde også vært greit om skiene også fungerte i preparerte løyper... finnes det nokon bra all-round alternativ? Samtidig så bør de fungere såpass utenfor løypen at eg kjem meg greit oppover og trygt nedover også... Personlige specs: Høyde: 190cm Vekt: 90kg Nokon som har forslag til skimerker / typer? Fornuftig lengde? Nokon ski som peikar seg ut som "mykje-for-pengene" til mitt bruk? Spør gjerne dersom det treng meir opplysningar for å gje meg råd.
 6. Sendte ein mail til Bergen Turlag og fekk berre oppgitt ei webadresse som skulle innholde oversikt: http://www.dirnat.no/fritidsfiske/ Eg finner ingenting på denne sida... er det nokon som finner noko oversikt/informasjon om fiske i kalvedalen på denne sida?
 7. Lurte på å ta ein teltur eit par netter i eller rundt kalvedalen... bør jo være snøfritt der nå. Nokon som veit om bra fiskevatn i området og kor eg eventuellt kan få kjøpt fiskekort?
 8. Har planlagt å reise på nokre skog- og fjellturar i løpet av vår/sommer/høst og har gått til anskaffelse av mykje av det ustyret eg treng. Men har enno ikkje vanntett skallbekledning. Valget er om eg skal kjøpe lett packlite som eg fort drar av og på meg avhengig av været, eller heller kjøpe noko tyngre og sterkere... Heller i grunn mest mot først alternativ sidan bruk stort sett blir i den varme årstida, pluss at eg har softshell klær og i tillegg så er jo prisen i litt forskjellig klasse. Ser XXL har villmarksmesse denne veka og at dei har Marmot Minimalist jakke og Optima bukse på salg. Nokon som har prøvd desse... er dette eit godt kjøp? Andre alternativ?
 9. Det er meldt nydeligt vær i helga og eg har derfor lyst til å bestige noko nytt... lei av å berre traske rundt på dei sju fjell. Gjekk over vidden på onsdag og det såg jo ut som om det var en del snø på gullfjellet... Er det mulig å gå til toppen uten ski? Kva er i så tilfelle den greieste ruta? Andre tips til gode dagsturer?
 10. Villmarksliv hadde vel ein test av fleecejakker i høst. Sjekk denne linken: http://www.klikk.no/helse/friluft/article507003.ece
 11. Bestillte i samme slengen GSI Halulite Ketalist Cookset frå REI.com. Synes det såg litt kjekk ut, både isolert kopp med lokk, skål, gaffel-skjei pakkes sammen oppi kjelen. Skal visst også være plass til ein 100g gassbeholder. Den er kanskje litt stor i volum sammenlikna med mindre "reine" panner, men er jo veldig lett... Er fortsatt veldig usikker på kva min preferanse av kokeutstyr er så må jo berre begynne ein plass... Kva bruker folk her på forumet... panner eller kjele, eller begge deler? Tar gjerne imot anbefalinger på panne/pannesett... Ang. vindskjerm... har ikkje tenkt på det i det heile... anbefalingar?
 12. Blir en lett gassbrenner på meg, bestillte en Soto OD-1R Micro Regulator Stove fra REI nå i kveld. Er ein liten sjanse å ta sidan den er forholdsvis ny og ikkje så kjent, men er utvalgt til Editors Choise av Backpacker Magazine nå i 2010. Anmeldelsane på REI er og fin lesing... Nokon som har ein slik her på forumet?
 13. Trudde stormkjøkken var litt "gammeldags" med rødsprit osv... men dersom en kan bruke gassbrenner så er det kanskje ikkje så dumt... Skal ta å sjekke det ut... men blir det ikkje litt kostbart å kjøpe både stormkjøkkenet og gassbrenneren i tillegg?
 14. Skal kjøpe meg eit eller anna som eg kan koka vatn og mat med, er grøn så treng tips. Bruk vil vel i første omgang kun bli til ein eller to personar, vår/sommar/høst. Trur ikkje det blir noko gourmet måltider til å begynne med så greier meg sikkert med noko enkelt. Skikkelig kaffi er forøvrig viktig - ser for meg ein kaffikjele med kokekaffi, eller eventuelt presskaffi. Trur eg såg at Jetboil hadde ein fiks presskaffiløysing, men virka litt begrensa til anna bruk... Anbefalingar?
 15. Trur rett og slett eg berre kjøper meg ein Bora, og til tilbudspris hos sportsnett nå så er det vel få andre sekker som kan konkurrere i forhold til most bang-for-buck, eller? Men er veldig usikker på om eg bør kjøpe 50 eller 65. Skal kjøpe nytt telt (1-2 manns) og sovepose også... og planen er vel i utgangspunktet å få til ein relativt lightweight løysing. Er det mulig å pakke for helgetur med telt og sovepose i bora 50, eller burde eg heller velge 65?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.