Gå til innhold

winter&waar

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om winter&waar

Nylige profilbesøk

358 profilvisninger
 1. winter&waar

  Hvilken "dings" er alltid med på tur?

  Vannflaske, samekniv, tørt ullundertøy, og førstehjelp. Mobilen er også med fordi jeg alltid går alene.
 2. winter&waar

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Nå spiser jeg ikke biff, men jeg er en flittig bruker av "trenger jeg den egentlig"-tankegangen. Dessverre er den vanskeligere å bruke når det gjelder turutstyr. Som jente burde jeg være lett offer for markedsføringskreftene, men jeg er fattig og prioriterer hardt. Jeg er rett og slett en motvillig konsument, og kjøper helst det jeg måtte trenge på Fretex. Thoreau sa; Beware of any enterprise that requires new clothes. Fjällrävens Anorak no.9 henger nå i skapet, dog kjøpt for halv pris på Finn fra en bruker som helt åpenbart knapt hadde brukt jakken, i alle fall ikke i naturen. Jeg anser det som et kupp og ikke et nederlag. Neste kamp; IKKE kjøpe nytt telt og ryggsekk. For det trenger jeg virkelig ikke enda! Forøvrig treffende innlegg, @Tom42!
 3. winter&waar

  Hvor mye klær på i soveposen?

  Jeg er en skikkelig frysepinne, og sover alltid med klær på innendørs. På teltturer kjører jeg gjerne på med ullundertøy og doble ullsokker (forsvarets), og blir fremdeles kald. Gjør jeg det helt feil? Nå skal det sies at sovesystement har vært en smule under par, og jeg er på jakt etter en bedre sovepose. Men jeg liker tanken på "layering" også i soveposen, fordelen med all ullen er at jeg er aldri klam, bare kald. Hva har dere på dere i soveposen høst/sommer/vår, dere felles frysepinner?
 4. winter&waar

  Teknikker ved bruk av tarp istedet for telt?

  @LightDan Jeg har et stykke vei å gå ifht lettpakking, det meste av utstyret mitt er tungt, men solid (av økonomiske årsaker - jeg tager det jeg haver, alt. det som koster minst). Men et par turer med en begrenset ordinær oppakning har fått tankene mine inn på vektbegrensning. Jeg har foreløpig ingen planer om å bevege meg veldig langt over tregrensen, holder meg innenfor mobildekning så lenge jeg er nybegynner og tråkker rundt alene. Tar alltid hensyn til været (som seg hør og bør som vestlending). Men er viss feeling av villmark burde være mulig å få til likevel. Jeg forstår at å kunne enkelte knuter, å kunne et par alternative oppsett, og å kunne bytte mellom oppsett, er de viktigste punktene. For meg koker jo det hele ned i sunn fornuft; lese vær, vind og værmelding, og å være istand til å ta rett avgjørelser på bakgrunn av disse. Målsetning; sove under praktisk talt åpen himmel en hel natt, våkne (relativt) uthvilt til morgenkaffe og fuglekvitter!
 5. winter&waar

  Teknikker ved bruk av tarp istedet for telt?

  Oi. Her var det mye man må lære seg... Tror jeg får sette av et par timer første gangen jeg skal sette opp tarp, så jeg ikke ender opp i fosterstilling inntil en stein med tarpet surret rundt meg. Må innrømme at det var mer å sette seg inn i enn jeg så for meg. Tarp er forøvrig allerede innkjøpt, kjøpte Dovrefjell 3x3m på salg en gang i fjor. Har ennå ikke brukt det, men tenker jeg kaster meg ut i det ved første helgetur til våren. Jeg drar stort sett alltid på tur alene, så jeg kom frem til at jeg ikke trengte større. Jeg har vel da begrensete muligheter for oppsett?
 6. winter&waar

  Teknikker ved bruk av tarp istedet for telt?

  Takk for gode tips! Jeg ser at jeg skal gå til innkjøp av ekstra line, så begynner jeg med de enkleste variantene først. Så til tipset om bivy - hva får man for under tusenlappen der, og vil bivyen isolere såpass at jeg kan senke kravene når jeg ser etter ny sovepose? (Har en utslitt Helsport Alta, går nok for Helsport videre også.) Tenker litt på vekten, selv om jeg ikke går ned på sovekomforten for å spare noen gram.
 7. Siden budsjettet mitt p.t. ikke tillater innkjøp av et lett enmannstelt, så tenkte jeg å bruke Dovrefjell-tarpet mitt på helgeturer utover våren. Hittil har jeg sovet komfortabel og delvis tørt i gapahuken min fra Dovrefjell, men synes den blir litt innestengt. Jeg er foreløpig sjelden utenfor mobildekning , og har en del erfaring med å ferdes i friluft her i hjemtraktene (dvs. ingen akutt fare for liv). Jeg er ullfanatiker og frysepinne, og har lagt litt fokus på sovekomfort og varme om natten. Har enn så lenge en Downmat 7M, og er på jakt etter en god sovepose til tidlig vår/senhøst. Jervenduk står på handlelisten, grei å ha også på dagsturer om vinteren. Har googlet litt om tarp-bruk, men det jeg mangler er innspill fra folk med erfaring. Hva er viktig å huske på? Hvordan bruker dere tarpet? Pakker dere inn/spenner det opp? Er interessert i lettvektspakking, men må klare meg med det utstyret jeg har enn så lenge, så helt lettvekter blir jeg ikke på en stund. Men teltet kunne jeg altså tenke meg å droppe.
 8. winter&waar

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Yess. Jeg hadde nesten blitt hjernevasket til å tro at jeg trengte allverdens med teknisk utstyr, og så fant jeg denne tråden. Jeg følte meg noget uglesett på alle mine langturer med minmalt av teknisk utstyr, mens alle andre hadde utstyr for atskillige tusenlapper. (Filosofen min er at hvis Emma Gatewood kan gå AT med et dusjforheng som sekk, og i tøysko, så kan vel for pokker jeg klare noen usle overnattingsturer uten allverdens hightech utstyr.) Men ifølge alle friluftsmagasiner er sekken min ikke bra nok, støvlene mine er for tunge, jakken tåler ikke en arktisk vinter, kort sagt; absolutt alt utstyret mtt er enten utdatert og/eller for simpelt. Siste jeg ikke har kjøpt er Fjällrävens Anorak no.9. Prisen har nok litt med det å gjøre, men by gods, den jakken er fin. (På bilder iaf.) Ellers var var jeg veldig stolt da jeg ikke kjøpte Hilleberg Unna, men gikk for et tarp i stedet.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.