Jump to content

Per Pusling

Medlem
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Per Pusling last won the day on November 11 2021

Per Pusling had the most liked content!

Reputation

17 Neutral

About Per Pusling

Recent Profile Visitors

267 profile views
 1. Jeg fikk nettopp tilbake ett par Lundhags Ranger som har vært hos Steget Videre for omsåling og kalosjering. Resultatet er meget bra, men det koster selvfølgelig for godt håndverk! Før reprasjon: Etter reprasjon:
 2. Jeg kjøpte Therm-a-Rest Z Lite Sol i vår og brukte det på en fireukers tur i sommer som eneste liggeunderlag. Jeg sover godt på det, men det gjør også at jeg leter litt ekstra etter mykt underlag for å slå opp teltet på. Jeg valgte det på grunn av lav vekt og slitestyrke. Liggeunderlaget er brettbart og du slipper at det krøller seg som andre skumunderlag kan ha en tendens til. Det er 183 cm langt, men jeg legger uansett klær som pute i hodeenden og trenger derfor ikke et lenger liggeunderlag. Relativt vannavstøtende, men jeg har en vanntettpose rundt når jeg har det festet utenpå sekken. Husk å ha aluminiumsbelegget opp mot kroppen slik at det kan reflektere varmen slik det er ment for. Det funker for øvrig svært godt til å holde varmen unna når sola steker dersom du legger det over deg med aluminiumsbelegget opp inne i teltet.
 3. Holmeslet Riverside Litt betraktninger fra første oppsett.Ingen vanngjennomtrenging, til tross for en fuktig natt. Det lover godt for fremtidige turer. Forteltet sett fra innerteltet. Her er det god plass til to store sekker, eller tre middels, uten at det går utover muligheten til å gå inn og ut av teltet.Innertelt festet med klips til yttertelt. klipsene kan få relativt hard belastning dersom man strammer opp ytterteltet etter at innerteltet er klipset fast. Det er viktig å passe på at det ikke blir for mye spenn, fordi innerteltet kan revne i festene på sikt. Spennet kan reguleres med strammebånd på klips. Jeg har tenkt å forsterke innerteltet rundt de mest utsatte klipsene hos en systue. Det er god plass til 3 voksne personer i teltet. Legg merke til luka i gulvet som kan åpnes for å fyre med f.eks primus. Dette er en trygghet dersom man fyrer med bensin eller annet som trenger forvarming. Lekasjer vil da ikke legge seg på teltgulvet. Gode ventilasjonsluker på veggen med lukkemekanisme. Stor ventil i taket med insektsnett som kan lukkes helt. Veldig bra for å unngå kondens når du koker vann eller tørker klær. Ytterteltet har insektsnetting øverst i taket og en løs duk over for å hindre at det renner inn vann. Dette er samme løsning som på f.eks Hilleberg Soulo og Staika. Gode tørkesnorer langs taket, men tenk på vekta som belaster duken i klipsfestene.
 4. Hei! Dette er mitt første innlegg her på forumet. Jeg eier og har prøvd mange telt, i hovedsak Hilleberg, Helsport og Exped. Holmeslet er en tidligere norsk teltprodusent, som særlig lagde igloformede telt med stor takhøyde. I forbindelse med familieøkning ble jeg interessert i disse teltene etter å ha sett ett Holmeslet Explorer til salgs. Dessverre er det lite informasjon å finne på internett, kanskje fordi det er noen år siden de sluttet produksjonen og ble kjøpt opp av Frisport. Derfor bestemte jeg meg for å prøve selv! I dag hentet jeg ett Holmeslet Explorer (4 personer) og ett Holmeslet Riverside (3 personer) hos posten, etter en runde på Finn.no på jakt etter lite brukte telt i god stand. Jeg starta i ettermiddag med å sjekke ut Riverside (3p). Teltet veier ca 5,5 kg totalt med alle stenger, vesker og plugger. Relativt greit å sette opp ved å tre alle tre stengene hele veien gjennom stangkanalene før du strammer opp stengene og fester disse ved inngangen til stangkanalen. Innertelt festes med klips og deretter strammes barduner. Inngang fra forteltet som er en tunnel med en stang. Det tok meg ca 25 minutter på første forsøk, neste gang vil det nok gå på rundt et kvarter. Teltet er ca 180cm høyt i innerteltet, ca 190 cm med bare ytterduk. Gode barduneringsfester og stormmatter gjør at jeg antar teltet vil tåle endel vind. Når jeg får tid vil jeg legge ut flere erfaringer og bilder fra bruk av både Riverside og Explorer. Jeg håper at også andre vil bidra i tråden med erfaring og gjerne bilder knyttet til praktisk bruk av alle Holmeslet telt. Det er fint å se noe annet enn Helsport og Hilleberg i lengden!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy