Gå til innhold
 • Bli medlem

osingen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Noen som vet om det er skiføre på Sognefjellet nå? F.eks topptur til Storebjørn.
 2. Kanskje det er bindingen som er problemet? Er det binding uten gåfunksjon? 75 mm binding der platen kan frigjøres og vippe vil gjøre det mye bedre å gå med. Mindre motstand og mindre gnagsår.
 3. Kjøpte en North Face Summit Series 700 på Platou for ca 4 uker siden. Var på tilbud til 1900. Ordinær pris var ca 3800. Veldig fornøyd med den. Pakkes i innerlomme, og blir ca 25x20x15 cm. (Kan bli mindre når den pakkes i sekken). God hette som går utenpå hjelm. Jeg kan bruke den både under og utenpå skalljakken.
 4. Noen har vært der i det siste? Hvor langt ned går snøen i Myrdal? Snøforhold?
 5. Voile 3-pin passer, men valg av binding avhenger av hva du skal bruke skiene til og hvilke støvler som skal brukes. Er det skinstøvler og fjellskiløping, er Voile 3-pin helt ok. Er det snakk om topptur og plaststøvler, så bør du ha binding med gåfunksjon. Dvs. der tåplaten er hengslet og vipper når bindingen er i gåfunksjon. Eksempel på slike bindinger er: G3 Targa Ascent, Black Diamont O1, etc.
 6. K2 Gotback eller K2 Talkback. Gode ski til bakke, offpist og topptur. De har litt rocker (løftet tupp) som gjør de enklere offpist. Alternativt Völkl Nunataq eller Nanuq. Dette er tilsvarende ski fra Völkl. Velg bredere ski (tyngre) om du er mest i alpinanlegg, smalerer (lettere) om det blir mest topptur. Lengde på ski anbefaler jeg kropplengde og opp til 5 cm lengre. Forutsetter at du er relativt fersk på denne type ski.
 7. G3 Targa ascent eller Black Diamond 01. Dette er telemarkbindinger med gåfunksjon. Gjør det mye enklere å gå, om utstyret skal brukes til topptur. Skiene er gode toppturski.
 8. Dette er en perfekt pakke til den bruken du beskriver. Et par dager i skitrekk får nok orden på tele-teknikken.
 9. Kjøp ikke Wayback som er eldre enn 10/11 mod. Da mangler de early rise tip.
 10. Det er riktig at NTN er litt stivere og tyngre, men til heisbasert kjøring så er er det helt greit. Om du kjører veldig forsiktig vil NTN føles litt rart pga du må bruke litt kraft for å få løftet hælen. For myke fjærer er ikke bra pga støvelen vil da ikke sitte skikkelig i bindingen. Det blir slitasje på tuppen av støvelen, og den kan løse ut for lett. Som allroundski for både topptur og heiskjøring villle jeg valgt f.eks K2 Wayback eller K2 Coomback. Sidestash synest jeg er for tung og stiv. Velg uansett en ski med litt rocker i tuppen. Om skiene skal brukes mest i heis, og det kjøres o
 11. Voile Vector er sikkert en super ski, men det er en mye breiere ski og tyngre ski (selv om den er lett ifht bredden). Når du kommer opp i 90+ på midten, så er det mye å velge i. Fischer S-Bound 112, [Hidden Content], er i samme segment som Storetind. 78 brei mot Storetind sine 68. Litt breiere og tyngre, men fortsatt en lett ski med fokus på kjøring i variert terreng. Noen som vet mer om denne? Selges den i Norge?
 12. Vurderer å skaffe meg Åsnes Storetind med telemarkbinding m/gåfunksjon og T2 eller T4 støvel. Dette er en ski jeg har prøvd, og som jeg synest er meget god til sitt bruk. Dvs til lengre toppturer når det ikke er dyb løssnø, gjennomslagsskare eller annet vanskelig føre. Noen som vet om alternative ski med tilsvarende egenskaper? Greit å vite om det skulle dukke opp noe brukt. Til heisbasert kjøring, dyp snø eller vanskelig føre har jeg tyngre og breiere ski, så det er ikke det jeg er ute etter.
 13. Noen toppturtips til Påsken uten for lang anmarsj. Kvamskogen: Byrkjefjell (1046m) og Iendefjell (1260m). Noen flate parti på ca 600 m avhengig av rute. Start fra Jonshøgda/Wallemtunet ca 450 m, opp på nordsiden av veien. Følg preparert løype til høyre opp gjennom hyttefelt før enden av vegen v/Wallemtunet. På ca 600 m flater det ut, og en kan velge å gå direkte opp til Bykjefjell, eller gå litt videre, og direkte til Iendefjell via Purkegjelet. Bergsdalen: Borninolten (955m), kort tur direkte opp. Bukkafjell (1162m), noe flate parti i ca 700 meters høyde. Flere alternative rut
 14. For en på din størrelse, og med den bruken du er ute etter, så vil jeg anbefale skilengde på 180-190. Jeg er omtrent så stor som du, og har Åsnes Nansen i 190. Disse skiene er litt smalere enn Ingstad. Jeg har også Åsnes Storetind i 180 som jeg bruker iblant. De er de breieste skiene til Åsnes. En ypperlig ski til ditt bruk der du også får stor glede av utforkjøringene, men litt dyr. Går du opp i bredde kan du gå ned i lengde. Jeg vil anbefale Åsnes pga kortfellesystemet, som er ypperlig til bruk i skogen utenfor løpene. Fischer 109 er også en god ski, men mangler kortfelle.
 15. En liten rapport fra tur til Fuglafjellet 26.03.2011. Startet fra Jonshøgda - Kvamskogen. Været fra flott med sol og lite vind. Gikk opp ved Wallemtunet på nordsiden av veien. Fulgte den preparerte løpen opp og tok av ved Burknahola mot området mellom Byrkjefjell og Iendefjell. Nede i lesidene var det ok føre med litt nysnø. Etter lenger opp jeg kom ble det mer og mer hardt føre. Gikk opp Purkegjelet. Her ligger det i le, og var greit føre. Videre opp mot Iendefjell ble det ganske hardt og isete. Var oppom toppen og tok en pause. Såg at jeg manglet en del til bindingen, men klarte å få d
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.