Gå til innhold
  • Bli medlem

osingen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av osingen

  1. Noen som vet om det er skiføre på Sognefjellet nå? F.eks topptur til Storebjørn.
  2. Kanskje det er bindingen som er problemet? Er det binding uten gåfunksjon? 75 mm binding der platen kan frigjøres og vippe vil gjøre det mye bedre å gå med. Mindre motstand og mindre gnagsår.
  3. Kjøpte en North Face Summit Series 700 på Platou for ca 4 uker siden. Var på tilbud til 1900. Ordinær pris var ca 3800. Veldig fornøyd med den. Pakkes i innerlomme, og blir ca 25x20x15 cm. (Kan bli mindre når den pakkes i sekken). God hette som går utenpå hjelm. Jeg kan bruke den både under og utenpå skalljakken.
  4. Noen har vært der i det siste? Hvor langt ned går snøen i Myrdal? Snøforhold?
  5. Voile 3-pin passer, men valg av binding avhenger av hva du skal bruke skiene til og hvilke støvler som skal brukes. Er det skinstøvler og fjellskiløping, er Voile 3-pin helt ok. Er det snakk om topptur og plaststøvler, så bør du ha binding med gåfunksjon. Dvs. der tåplaten er hengslet og vipper når bindingen er i gåfunksjon. Eksempel på slike bindinger er: G3 Targa Ascent, Black Diamont O1, etc.
  6. K2 Gotback eller K2 Talkback. Gode ski til bakke, offpist og topptur. De har litt rocker (løftet tupp) som gjør de enklere offpist. Alternativt Völkl Nunataq eller Nanuq. Dette er tilsvarende ski fra Völkl. Velg bredere ski (tyngre) om du er mest i alpinanlegg, smalerer (lettere) om det blir mest topptur. Lengde på ski anbefaler jeg kropplengde og opp til 5 cm lengre. Forutsetter at du er relativt fersk på denne type ski.
  7. G3 Targa ascent eller Black Diamond 01. Dette er telemarkbindinger med gåfunksjon. Gjør det mye enklere å gå, om utstyret skal brukes til topptur. Skiene er gode toppturski.
  8. Dette er en perfekt pakke til den bruken du beskriver. Et par dager i skitrekk får nok orden på tele-teknikken.
  9. Kjøp ikke Wayback som er eldre enn 10/11 mod. Da mangler de early rise tip.
  10. Det er riktig at NTN er litt stivere og tyngre, men til heisbasert kjøring så er er det helt greit. Om du kjører veldig forsiktig vil NTN føles litt rart pga du må bruke litt kraft for å få løftet hælen. For myke fjærer er ikke bra pga støvelen vil da ikke sitte skikkelig i bindingen. Det blir slitasje på tuppen av støvelen, og den kan løse ut for lett. Som allroundski for både topptur og heiskjøring villle jeg valgt f.eks K2 Wayback eller K2 Coomback. Sidestash synest jeg er for tung og stiv. Velg uansett en ski med litt rocker i tuppen. Om skiene skal brukes mest i heis, og det kjøres offpiste ville jeg sette nærmere på Armada JJ, Salomon Rocker 2 og Völkl Gotama. Dette er fullrockerski med litt bredde.
  11. Voile Vector er sikkert en super ski, men det er en mye breiere ski og tyngre ski (selv om den er lett ifht bredden). Når du kommer opp i 90+ på midten, så er det mye å velge i. Fischer S-Bound 112, http://www.fischersports.com/en/Nordic/Products/Skis/S-Bound/447-S-Bound-112?s_cc=1317380073, er i samme segment som Storetind. 78 brei mot Storetind sine 68. Litt breiere og tyngre, men fortsatt en lett ski med fokus på kjøring i variert terreng. Noen som vet mer om denne? Selges den i Norge?
  12. Vurderer å skaffe meg Åsnes Storetind med telemarkbinding m/gåfunksjon og T2 eller T4 støvel. Dette er en ski jeg har prøvd, og som jeg synest er meget god til sitt bruk. Dvs til lengre toppturer når det ikke er dyb løssnø, gjennomslagsskare eller annet vanskelig føre. Noen som vet om alternative ski med tilsvarende egenskaper? Greit å vite om det skulle dukke opp noe brukt. Til heisbasert kjøring, dyp snø eller vanskelig føre har jeg tyngre og breiere ski, så det er ikke det jeg er ute etter.
  13. Noen toppturtips til Påsken uten for lang anmarsj. Kvamskogen: Byrkjefjell (1046m) og Iendefjell (1260m). Noen flate parti på ca 600 m avhengig av rute. Start fra Jonshøgda/Wallemtunet ca 450 m, opp på nordsiden av veien. Følg preparert løype til høyre opp gjennom hyttefelt før enden av vegen v/Wallemtunet. På ca 600 m flater det ut, og en kan velge å gå direkte opp til Bykjefjell, eller gå litt videre, og direkte til Iendefjell via Purkegjelet. Bergsdalen: Borninolten (955m), kort tur direkte opp. Bukkafjell (1162m), noe flate parti i ca 700 meters høyde. Flere alternative ruter opp avhengig av bratthet/skredfare. Start ved Bergevann (500m), opp på sydsiden av veien. Over bru/demining, følg hyttevei ca 300 m, opp til høyre. Eksingedalen: Kvitanosi (1433m) Start fra Gullbrå (550m). Bru til høyre over elven litt før veien slutter. Noen hundre meter, opp til høyre og følg ryggen oppover. Kvitanosi er høyeste fjellet i området.
  14. For en på din størrelse, og med den bruken du er ute etter, så vil jeg anbefale skilengde på 180-190. Jeg er omtrent så stor som du, og har Åsnes Nansen i 190. Disse skiene er litt smalere enn Ingstad. Jeg har også Åsnes Storetind i 180 som jeg bruker iblant. De er de breieste skiene til Åsnes. En ypperlig ski til ditt bruk der du også får stor glede av utforkjøringene, men litt dyr. Går du opp i bredde kan du gå ned i lengde. Jeg vil anbefale Åsnes pga kortfellesystemet, som er ypperlig til bruk i skogen utenfor løpene. Fischer 109 er også en god ski, men mangler kortfelle.
  15. En liten rapport fra tur til Fuglafjellet 26.03.2011. Startet fra Jonshøgda - Kvamskogen. Været fra flott med sol og lite vind. Gikk opp ved Wallemtunet på nordsiden av veien. Fulgte den preparerte løpen opp og tok av ved Burknahola mot området mellom Byrkjefjell og Iendefjell. Nede i lesidene var det ok føre med litt nysnø. Etter lenger opp jeg kom ble det mer og mer hardt føre. Gikk opp Purkegjelet. Her ligger det i le, og var greit føre. Videre opp mot Iendefjell ble det ganske hardt og isete. Var oppom toppen og tok en pause. Såg at jeg manglet en del til bindingen, men klarte å få det til å fungere. Fantasktisk utsikt i det fine været. Traff en kar som var kjent i området og kunne anvise en vei mot Fuglafjellet. Kjørte så ned i Gråurdskaret og la på feller på nytt. Mye is og klumpete føre. Gikk oppover mot området jeg ble anbefalt å prøve å komme meg opp. Som kjentmannen sa, så måtte jeg forsere en 10-15 meter "vegg". Det var vel ca 80 grader på det bratteste. Jeg klarte å sparke T4 støvlene litt inn slik at jeg fikk laget trinn og kom meg opp. Fulgte så en rygg nordøstover før jeg svingte sydvest mot toppen. Mye skavler og klumpete is. På toppen var det som ventet fantastisk utsikt mot havet, Folgefonna, Kvitanosi, Lønahorgi og jeg tror jeg såg Hardangerjukulen. Det var kaldt på toppen og litt vind. Jeg gad ikke ta av fellene på toppen for jeg visste jeg måtte nesten opp igjen til Iendafjell på veien tilbake. Det var en tabbe. Fellene ble ganske frynsete på det isete føret. På vei ned traff jeg to karer som hadde kommet opp fra Eikedalen. Jeg hadde ikke ikke så lyst å kjøre ned det bratte Gråurdskaret mot Steinskvanndalen, så jeg måtte opp nesten til toppen av Iendafjell før jeg kunne kjøre ned. Det var kommet noen skyer og kom et par snøfnugg, men det ble ikke noe mer av det. Det ble en seig bakke. Fellene bet ikke lenger på isen, så jeg tok av skiene og gikk opp på beina. Det ble flott nedkjøring gjennom Purkegjelet og ned mot Burknahola. Variabelt føre, men siste delen ned var det fin styresnø. Kom så inn igjen på det preparerte sporet som går i Steinskvanndalen og fulgte det ned igjen til Wallemtunet. En fin tur i flott vær selv om føret ikke var det beste. Det ble en del høydemeter, så jeg var ganske mør i beina.
  16. Noen som har erfaring med Nemo Morpho telt med de luftfyllte "teltstengene"? Er en lekk luftkanal vanskeligere å reparere enn en knekt teltstang?
  17. Ingstad er en del lettere å gå langt og fort med ifht Storetind, men bærer mindre i løssnø pga den er smalere. Jeg tror også Ingstad vil være mer vinglete i utforkjøringer og vanskelig i preppet bakke. Om nedoverturen ikke er så viktig, eller du ikke skal bruke utstyret i alpinbakken, så er Ingstad et godt valg. Ang binding, så vil det hjelpe litt å ta av kablen, men du må likevel bøye hele skotuppen når du går. Med binding med gåfunksjon, så vipper hele tåplaten. Det blir dermed ingen motstand. Med plaststøvel blir dette viktig. Bruker du skinnstøvel, så er det ikke nødvendig med gåfunksjon. Jeg har prøvd T4 med begge deler. Først uten. Da mente jeg støvelen var et slit å gå med. Gnaging på leggen etc. Med Targabindingen ble det noe helt annet. Veldig lett å gå med. Også på lange flate turer.
  18. Storetind og Nansen er ganske forskjellig bredde på. Storetind og T4 fungerer fint i alpinbakken som telemarkski. Den har sin begrensning ved hard kjøring på is, men med slike forhold i bakken er det bedre å gå på tur. Den er også ok å gå lange turer med, men er selvfølgelig litt tyngre enn f.eks Nansen med skinnsko. T4 støvlene er varme og forholdsvis myke til å være plaststøvel. Med spennene helt løst, og innerstøvel knytt fast på foten er de fin å gå med. En forutsetning da er binding med gåfunksjon. F.eks G3 targa ascent (har denne). Voile 3-pin cable har jeg ikke prøvd, men den mangler gåfunksjon, så den ville jeg styrt unna. Storetind og T4 vil også gi deg mye større glede i nedoverbakkene. Er etter min mening er super toppturpakke, men har sin begrensning i dyp snø pga den mangler litt bredde ifht de bredeste pudderskiene. Når det er sagt, så er det ikke mange ganger i løpet av en sesong du har bruk for den ekstra bredden. Om du synest T4 støvelen blir for stiv for de lange turene, kan du kjøpe deg en brukt skinnsko. Da har du en flott kombinasjon. Storetind går ikke nedi preparerte spor, så det er her du må gjøre et valg om hvor viktig det er for deg. Du må bare gjøre et valg, men ender sikkert opp med minst 2 par ski etterhvert om du blir ivrig.
  19. Har litt erfaring med Åsnes sine modeller. Fordelen med disse er kortfelleløsningen. Jeg synes denne er uvurderlig. Har selv Nansen. Disse er bra fjellski som også går nedi preparerte løper om du skulle komme over det. De er 76 mm på det bredeste (i tuppen). Har også prøvd Ingstad og Storetind. Ingstad blir en mellomting. Storetind er en fantastisk fjellski, men krever en plastsko for å komme til sin rett på nedoverturen. Scarpa T4 er perfekt. Valget blir da Nansen eller Ingstad om det er skinnstøvler, og bortover som er det viktigste. Om nedoverturen er viktig ville jeg valgt Storetind, evt. Vetletind som er litt smalere. Om det velges plaststøvel ala T4, er det mye bedre med en telemarkbinding med gå-funksjon, f.eks G3 targa ascent. Plaststøvel uten dette blir tungt å gå langt med. Andre ski i samme kategori er er Fisher 99, 109 129. Gode ski, men mangler kortfelle-løsning. Alle disse skiene er med smørespenn. Dvs. at de kan smøres med festesmurning. I ditt tilfelle er valget Åsnes Nansen eller Fischer 99 for å kunne bruke de i spor. Alternativt tynnere "markaski". Om du vil ha mer glede i nedoverbakkene anbefaler jeg Åsnes Storetind med Scarpa T4 Som skipar nr. 2.
  20. Var på Gulfjellet i dag. Det var skuffende forhold. All nysnøen var blåst vekk. Isete og mye vind. Finnest det bedre forhold innen 2 timer fra Bergen? Forslag? Er ute etter pudder. Hvor langt må jeg kjøre?
  21. Med for korte ski kan det bli vanskelig å gå diargonalgang på flaten. Om du langer litt ut, kan tuppen av skien komme bakover. Korte ski gir også mindre bæreevne i løssnø. Det er også større fare for å krysse skiene ved litt "uryddig" kjøring nedover.
  22. Ja, det gikk greit å krysse Bogaskaret. Litt bratt, men bare ca 20-30 meter med veldig bratt. Jeg måtte "heise" pulken ned. Hadde med tau, så det gikk greit. Jeg gikk fra Gullbotn til Hamlagrø i helgen. Det var langt, og mye opp og ned. Til dels vanskelig terreng. Spesielt med pulk. Det ble en del omveier for å komme rundt bratte skrenter og åpne bekker. Hadde med telt og sovepose.
  23. Bagaskaret ligger i Vaksdal/Samnanger i Hordaland.
  24. Noen som har krysset Bogaskaret på vinterføre? Fra vest mot øst, eller øst mot vest? Er det fare for at det blir for bratt eller store skavler? Jeg ser for meg at henget på SV-siden kan bli litt vanskelig.
  25. Det beste er nok Gulfjellet nå. Prøv å starte fra Bjørndalen/Osavatn. Det er nok vått nå, men bra med snø.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.