Gå til innhold
 • Bli medlem

Lira

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  75
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lira

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har du prøvd om det er forskjell på om buret er tildekket (som en kasse) eller åpen? Noen hunder er også vare for om de ligger sidelengs eller i kjøreretning med bilen.
 2. Lira

  Hund og kløv

  Vi gjør som Jan-Eilert. På med kløv og ut på tur. Jeg kan finne på å sette kløv på 1åringer (1,5åringer) også, men da uten noe voldsom vekt og på korte turer. Det er aldri noe problem på de 10 hundene vi har hatt opp igjennom årene.
 3. Lira

  Ble "reddet" i dag.

  Morsomt! For mange år siden fant en jeg hadde en jeger under prøve. Jegeren fortalte at den "lille kanonkulen" (jegerens ord) kom dundrende i mot ham i full galopp,bråstoppet 1m i fra og plukket noe opp i munnen før han tverrvendte og spølte jegeren ned med myr i det han forsvant tilbake. Jegeren ble litt overrasket og tenkte vist at hans store vorsteh hadde skremt hunden og gått videre. Det var bare fram til jeg kom løpende etter denne "lille kanonkulen" i et voldsomt tempo en stund senere, da koblet han vesten og alt. Han syntes heldigvis at det var trivelig å bli "funnet" når han endelig h
 4. Lira

  Tips til sele?

  Jeg anbefaler ikke sele med klipsfeste for bruk på pulk (ala nonstop combi). Klipsen røk på en enkel testtur i -20. Kjipt om det skjer i områder med feks rein og en har en hund som sørger for middagen selv...
 5. Trikset er å blåse vannet tilbake i posen slik at det kun er luft i slangen. Og helst ha pose og slange på innsiden av jakken. Da holder en slangen fri for is. Jeg klarer det på tur i 35minus i alle fall.
 6. Lira

  Pulk`?

  Anbefaler brems på pulken, og med det er det stort sett bare fjellpulken, om en ikke finner noen som kan lage en brems til en vilkårlig pulk. Har en plan om å teste med brems på pariserpulken. Litt usikker på om den vil tåle det, men samtidig tåler den fint at festene til pulkdraget som er poppet fast.
 7. Kan du bytte ut platen med to vanlige stropper? Vurderer den kløven til minstefrøkna til neste år. Hun blir jo hverken stor eller tung og kan derfor ikke bære så mye uansett.
 8. Med ikke så stor så tenker jeg en som kan gå i lomme, eller i en litt større lomme på for eksempel hundeførervest. Den skal bli brukt til jakt på elg hovedsakelig, men det er jo selvfølgelig morsomt å titte etter andre dyr også. Å ha den hengende rundt halsen synes jeg er litt upraktisk når jeg går med båndhund/sporhund, men jeg innså i går at jeg fort kan bli gående med den litt i hånda om vi ikke har noe dyr "for hånden" og bikkja er løs. Jeg vil gjerne ha kikkerten med når jeg ikke går med sekk. Får fint en vannflaske og matpakke til meg og bikkja i hundeførervesten -for å si noe om størrel
 9. Er på utkikk etter ny kikkert. Den må ikke være så stor, være bra, tåle litt behandling, og ikke være alt for dyr, rundt 1000kr er greit. Har nå en vanlig 200kroners kikkert og vi kan vel alle være enige i at de ikke er noe voldsomt tess. Noen tips og erfaringer til gode kikkerter? Og gjerne tips til "styr unna".
 10. Lira

  Trekksele

  Jeg har en sporhund og vi bruker samme sele, nomesele, til både spor, trekk og annet. Hun skjønner hva hun skal gjøre på settinga og tror aldri at hun skal trekke når hun skal spore eller omvendt.
 11. Lira

  Potesokker og ulvekloa?

  Kirurgisk tape ("papirtape") er fint, tape først en runde eller to under ulvekloa, så over. Må ikke sitte så stramt at det hindrer blodtilførselen. Dette holder seg fint på min hund i 7-8mil med løping. Uten har jeg ikke funnet en eneste sokk som passer. De glir fort ned under kloa og legger seg helt under så det blir gnag og sårt.
 12. Lira

  Trekksele

  Free motion eller nansen? Så bra de passer deres hunder
 13. Lira

  Trekksele

  Non-Stop free motion er laget for vorstereh og passer fint til hunder som har litt kraftig nakke, bryst og hals, den passet for eksempel fint til en ridgeback tispe. For de med tynnere hals går den utover skuldrene til hunden. Den passer ikke mine alaska huskyer, og heller ikke min lille gjeterhund. Litt det samme med Zero DC sin fast/langsele, også laget for sprinthundblandinger. Vi har brukt non stop sin nansen nomesele en periode, men var ikke fornøyd med hvordan den var sydd. Den gav gnag på brystbenet til alle hundene. (Jeg var desverre ikke imponert over tilbakemeldingene fra Non-Stop do
 14. Lira

  Trekksele

  Jeg ville kjøpt en nomeselen nå som passer ham, så ville jeg kjøpt en ny når han er ferdig utvokst. Å finne en som passer han like bra nå som senere er umulig. Stortsett må hunden opp en eller to størrelser fra de er ca 1år til de er 2-3. De heljusterbare er vel og fin de, men de er fryktelig slarkete. Det vil si at den ikke kan være på om hunden skal være løs eller om båndet er mye slakt. Den fra yukon fungerer fint, men jeg liker seleverkstedets bedre da de har en litt bredere bryststolpe. I tillegg må du kunne justere draget riktig for at sela skal ha rett belastning for din hund. kjøp en
 15. Klipp til en bit liggeunderlag og ha i kløven innerst mot kroppen. Dette stiver veskene litt av, og er fin beskyttelse inn mot hunden Jeg lar mine hunder bære det meste, men huskyene går i bånd. Den som går løs har jeg temmelig god kontroll på i forhold til hva hun gjør/ikke får gjøre (som å bade...). Vanntette pakksekker i kløven er også kjekt. Evt kan en klippe til vanndunker slik at de passer perfekt oppi kløven.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.