Gå til innhold
  • Bli medlem

ahakstun

Aktiv medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om ahakstun

Nylige profilbesøk

2 785 profilvisninger
  1. Heisann, Samboeren min og jeg reiser drøye to måneder til Sør-Amerika i slutten av måneden. I den forbindelse trenger hun en ny ryggsekk. Selv har jeg en Osprey 105L, men dette blir altfor stort for henne, både mtp at vi er to og det faktum at hun er 170 cm høy. Kravet til en sekk er at den må være god å bære med gode tilpasningssystemer, den må ha et smart system for åpning og lukking foran eller på sidene, og det må være mulig å kunne kjøpe og kle den i et reise- og et regntrekk. Tanken er selvsagt også at sekken skal kunne brukes på turer i fjellet med overnatting og slikt her hjemme. Dersom noen har gode tips, setter jeg stor pris på det!
  2. Jeg kjøpte for ikke lenge siden Crispi Skarven, og er egentlig på utkikk etter et noe lettere alternativ som jeg kan bruke når jeg f.eks ikke har så veldig tung sekk på ryggen - eller til kortere turer i marka.
  3. Hallo, Jeg leter etter et par lette, allsidige, vanntette, pustende tursko som kan brukes i skog og i mark - både til turgåing, men kanskje også til løping - og til vandring med lett sekk. Har kikket litt på Salomon, men de har mange modeller, og jeg finner liksom ikke ut av hvilken som passer best for meg. Har noen tips til meg?
  4. Aha. Jeg får høre litt med guiden og sånn hva som er mest hensiktsmessig å gjøre. Jeg er vant til å drikke mye væske (sykler mye), så det skal ikke være noe problem. Når det gjelder liggeunderlag og sovepose btw; er det mulig å få leid dette i Katmandu? Hvis ja, er det rent og ok? Jeg skal 14 dager til India først og vil nødig ha med meg mer bagasje enn nødvendig.
  5. Da misforsto du. Jeg var mer skeptisk til mangel på søplebøtter, altså at man i såfall må drasse med seg alle tomflaskene opp og ned i ryggsekken. Det gidder jeg ikke. Jeg ønsker heller ikke å kaste tomme plastflasker i naturen, som du helt sikkert forstår. Å være miljøbevisst er jo ikke enten eller. Det er jo ikke sånn at selv om jeg flyr halve jorda rundt for å gå opp på et fjell så kan jeg like gjerne gi beng i å tenke på miljø, for da har jeg allerede sluppet ut masse CO2.,
  6. Jeg mener å ha lest at man bør unngå å kjøpe flasker grunnet miljøhensyn, all den tid det ikke er fullt med søppelbøtter og lignende oppover i fjellheimen der. Jeg sliter dog med å lese meg opp på hva som egentlig er det beste alternativet. Tar med meg Camelbaken og vannrensetabletter og finner det beste alternativet i Katmandu.
  7. Jeg gjorde som du sa. De svarte at de ventet et parti inn i begynnelsen av februar, og at de vil bli distribuert ut i den perioden. Mao kan jeg ikke annet enn å vente. Det er beroligende at dere sier at de ikke krever så mye inngåing. Da tar jeg det med ro og avventer inntil skoene er inne igjen.
  8. Det er et par flinke skreddere i 2. etg på Manglerud-senteret.
  9. Hei, I begynnelsen av desember kjøpte jeg et par Crispi Skarven fjellsko hos XXL. I butikken kjentes de ok ut, men da jeg tok de på hjemme, merket jeg at jeg sannsynligvis bør ha en størrelse større. Jeg tok med skoene tilbake til butikken, men min størrelse var selvsagt utsolgt. Var tilbake etter nyttår, og nå viser det seg at ingen XXL-butikker i hele Norge har disse skoene i min størrelse. Spørsmålet mitt: Jeg reiser til Nepal i mars, og ønsker derfor å gå inn skoene så mye som mulig før det. Bør jeg vente til XXL får inn skoene igjen (det er ingen som kan svare på hvor lang tid det vil ta), eller bør jeg gå tilbake og bytte skoene til noe annet? Eventuelt til hva? Gode tips mottas med stor takk!
  10. Sony Xperia Z3 - enten i vanlig eller i Compact-versjon - er den beste smarttelefonen jeg har testet. Vanntett og med suveren batterilevetid. Den har også en egen stamina-mode som gjør at batteriet i teorien kan vare i nesten to uker. Ta med deg en powerbank som du har ladet på forhånd og du er sikret. Ellers brukte jeg Samsung Galaxy S5 på telttur i Afrika i sommer, og med dens ultra stamina mode, varte batteriet i drøyt 10 dager. Da brukte jeg den iblant til Facebook etc, men for det meste var det kun basisfunksjonene som var påslått, dvs muligheten for ringing og SMS.
  11. Kommer til å bruke en isolert slange, så får vi se hvordan det utarter seg. Jeg kommer sannsynligvis til å ha med meg to stk 1 L flasker som "backup", bare i tilfelle. Livredd for å gå tom for vann der oppe og dermed øke risikoen for høydesyke. Ser at Camelbak har en løsning der vannet renses direkte i flasken: http://www.camelbak.com/allclear Ellers vet jeg også at det finnes UV-"staver" som kan bare dytter oppi. En jeg reiste sammen med i Afrika brukte det med hell. Det er dog litt mer kinkig i en 3 L blære når man likevel har med seg tabletter. Men ja, smaker vannet noe spesielt etter rensing med tabletter?
  12. Det ble Fjällräven Keb. Slik jeg vurderte det, var dette den mest allsidige buksa, all den tid temperaturen kan variere fra shortsvær til minusgrader. Jeg kommer til å bygge innenfra med ull og eventuelt fleece hvis det blir skikkelig kaldt. Jeg vurderer også et innkjøp av en skallbukse av et eller annet slag for beskyttelse i skikkelig drittvær. Hvis noen har tips til en ok skallbukse til en ok pris i samme slengen så settes det stor pris på.
  13. Hei, Jeg skal gå Everest Base Camp i april og trenger tips til hva jeg bør ha med meg slik at jeg er hydrert hele veien. Har et Camelbak 3L drikkesystem som jeg putter i sekken. Denne kommer jeg naturlig nok til å benytte meg av mest, men jeg tenker på vannrensing. Det finnes jo forskjellige måter å rense vann på - hva er den enkleste når man skal ha vannet over i en sånn "blære"? Jeg er usikker på kildene oppover i Himalaya, men har lest at det ikke er bare bare å kjøpe vann på flaske der oppe, så jeg må regne med å rense vann fra andre kilder. Er det greit å bruke tabletter til en 3 liters blære? Altså helle på vann, tre tabletter (én per liter) og la det virke en halvtimes tid, så er man good to go? Eller bør jeg kjøpe UV-filter til flaske, rense vannet der og så helle over (høres jo fryktelig tungvint ut). Jeg tenker også å ha med en eller to ekstra flasker som er isolerte for å unngå at vannet fryser. I mitt hode høres dette lurt ut. Alt av tips mottas med stor takk.
  14. Grunnen til at jeg sammenligner disse to er fordi det er de to buksene jeg fikk anbefalt til dette konkrete bruksbehovet i de to butikkene. Jeg er ikke kjempevant med denne type vandring i fjellet, så da må jeg jo spørre de som forhåpentligvis kan sine saker. Egentlig er det vann- og vindtetthet samt pusteegenskaper jeg er mest nysgjerrig på. Været i Himalaya i april er relativt stabilt (bra), men det kan plutselig slå om. Og været her hjemme kjenner vi jo alle godt til. Døvt å måtte ha med seg en ekstra overtrekksbukse når man først investerer nærmere 3000 kroner i en bukse, tenker nå jeg.
  15. Oj, det var to ganske forskjellige svar. Hvis jeg skal forsøke å sette opp et par pros & cons: Norrøna Trollveggen: Pros: Vann- og vindtett. Slitesterk. Veldig gode luftemuligheter. Gode pusteegenskaper. Cons: Lite isolasjon. Ikke så god bevegelighet, fullstendig avhengig av god passform til lår etc. Fjällräven Keb Gaiter (med avtagbare ben): Pros: Meget god bevegelighet med stretch rundt lår/hofter. Slitesterk (ekstra beskyttelse over rumpe og knær). Gode luftemuligheter ved lår og legger. Kan ta av bena slik at du også får shorts - med og uten "leggbeskyttere" dersom du skal gå i kratt/buskas. Mer enn allroundbukse enn Trollveggen? Cons: Må stryke på voks for å få den vanntett. Mister pusteegenskapene der voksen er påført. Hva med vindtettheten? Jeg heller bittelitt mot Fjällräven-buksa her. Dette skyldes stretchen som gir økt bevegelighet rundt hofter og lår, samt at man kan gjøre den om til shorts. Kanskje finnes det også andre merker som jeg burde teste ut?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.