Gå til innhold

Vidvandre73

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  103
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vidvandre73

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Vil anbefale Lesjøhytta på Dovre. Fin tur inn fra Skamsdalen. Det følger båt med i hytteleien. Bor dere på Lesjøhytta, kan dere fiske i Lesjøen (best fra båt), ta dagsturer til nærliggende fjellvann, og også fiske i elva Jori. Mest av alt er dette en flott tur, der det er fin sti inn til Hytta (5-6km), dere er på høyfjellet i selveste Dovre. Det er flott fisk å få om det biter. Dere kan slumpe til å få se moskus som bonus. Jeg har fått fin fisk mellom 1/2 og hel kilo i området, og sett /hatt på større. Hytta kan søkes på og bookes på inatur.no
 2. Det går mot sommer i fjellet, og jeg prøver å blåse liv i det opprinnelige spørsmålet. Sitter og planlegger ruten nå.
 3. Ble operert for 3år siden. Avrevet fremre korsbånd høyre kne, rufsete menisk og liten bit av løs brusk ordnet med mikrofraktur. Legene åpnet og gjorde mi st mulig. Litt puss av menisk og mikrofraktur på 0,5 cm2 område lateral og ikke på bærende flate. 2 mnd opptrening, styrketrening jevnlig og har belastet kneet tøft siden operasjonen. Mange langturer med tung sekk, oldboys treninger i fotball og kneet er problemfritt, smertefritt og stabilt uten korsbånd. Use it or lose it sa legene.
 4. Reis ut til Lepsøya. Gå rundt baksiden av øya ut mot havet. Avslutt dagen med tur på Goaldet og overnatt i steinbua rett nedenfor toppen.
 5. Hei. I sommer skal jeg og en kamerat rusle og fiske på Dovre. Vi skal overnatte et par netter ved Salhøtjønnene, for så å gå via Telranden til Drugshøi og videre til Langvatnbua. Mitt spørsmål er om det er greit å gå rett over Drugshøi, eller om en må/bør runde på sørsiden. Har noen ellers noen gode tips om slukvalg eller tips til vann en bør prøve, så blir jeg glad:) Vil evt. ha tips på pm og ikke åpent om vann.
 6. Noe annet er om fisking gir bedre haill i etterkant.. Det har jeg absolutt trua på;)
 7. Fin rapport! Bra gutsa. Søvn er litt oppskrytt, men bare litt:)) Du får plotte inn en tur med meg til Nemesisvannet eller Moskusland i 19:) Godt nytt år!!
 8. Virker som turen ble bra:) Flott område, bra størrelse på fisken og inspirerende lesing. 🙂👍🏼
 9. Kjekt å være familie på tur. Vi opplevde mye det samme i Meråker når det gjelder fisk. Korte bettperioder i ganske fiskerike vann. Vanskelig. Det har mye med varmen som var å gjøre. Som alltid trivelig å lese rapportene dine:)
 10. En jeg diskuterte med i sommer hevdet at vier (blader og småkvister) strødd inn mellom grundig renset fisk ville gjøre susen selv i varme forhold. Et samisk triks han anbefalte. Fisken holdt seg fast i kjøttet og frisk lenge. Det er rikelig med salisylsyre i vierslekten... Utklipp fra store medisinske leksikon: "Salisylsyre kan utvinnes av forbindelser som finnes naturlig i barken fra vier-og pilearter, Salix, og er beskrevet brukt i medisinen allerede i romertiden." og videre.... "Natriumsaltet av salisylsyre er senere erstattet av andre derivater av salisylsyre, som inngår i en rekke preparater som brukes som smertestillende og febernedsettende midler. Av særlig betydning er acetylsalisylsyre. " ...og særlig interessant: "Salisylsyre har også en bakteriedrepende og soppdrepende effekt." Selv salter jeg lett i buken og kjøler fisk i ren pose med snø om det er tilgjengelig...evt dypt nede i fuktig torv. Tror likevel jeg skal prøve vier - særlig blant fisk i pose i sekken under lange dagsturer fra hovedbase til andre vann i området. Fisk taper seg ofte fort under transport på ryggen i varme.
 11. De store er der nok ennå, og påfyll i vatna-enten i form av utsetting eller vellykket gyting er på sikt kanskje bra for området. Vi får i alle fall håpe det:)
 12. Hei, jeg trenger en hette til min Bergans Dynamic jakke. Kan jeg kjøpe din hette?

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.