Gå til innhold

Vidvandre73

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hummer

  Det er dyr det er snakk om. De bør ikke seigpines i en eske i dagesvis. Jeg fisker en god del hummer, og vi koker dem ganske så umiddelbart etter de kommer i hus. (Samleteiner med foring er også ok) Jeg kokte og la i fryser, etter glasering, omtrent 15 stk i november. De smaker fremdeles bra, og vi spiser dem opp innen et par-tre mnd.
 2. Det kommer vel nye foreskrifter i 2018 om å bruke "råtnetråd" for å hindre at gamle teiner står og fisker etter at de er tapt. Viktig tema dette.
 3. pannebandFrustrasjon og glede i Tafjordfjella

  Flott rapport fra eit område eg kjenner godt. Du får ta kilosfisken neste gong. Det er framleis skikkelege ruggar der👍🏼
 4. Hjelp og innspill til valg av stang

  Milo Green Spirit. 11" eller gjerne 12". Det og stradic 2500 er min kombo. Lange presise kast og stor kjøreglede + god utveksling. Kvalitet.
 5. God sagt

  Jeg er over førti. Er enig i at det er mye fint å oppleve på fisketur i tillegg til det å få god fangst, men for meg er det å få stor og fin fisk fremdeles en særdeles viktig motivasjonsfaktor for fisketurer lang til fjells.
 6. Leirungsdalen, Svartdalen og Bukkelægret

  Kjekt å lese, og nydelig bildefølge!
 7. Hei sunnmøring! - Hvis jeg treffer riktig person.

  Er det noe aktivitet på Ørretkroken? Hadde kontakt med Mass for ca et år siden og fikk inntrykk av at det var ikke rare greiene nå. Prøvde å bli medlem igjen, men fikk ikke noen respons fra Arild så da får det være. Ikke så viktig heller. Har Mass rapportert om noe isfiske? Er planen at jeg drar nå til uka til ett av vannene han pleier å fiske, har vært holdbar is der i flere uker nå.

  Jeg tipset en her på forumet som spurte etter fiskevann i Dovre-Sunndalsfjella. Han holdt på å gå forbi vannet, men ble der et døgns tid uten resultat. Så gjorde han et siste forsøk i 18-tida, da tok det i og han fikk 9 fine ørreter på 1-2 kg i løpet av en halvannen time! Selv om han kommer fra Troms hadde han aldri opplevd lignende. Vet ikke om du har fisket i dette området, ganske langt å gå fra Lesja-sida iallfall. Bor på Hamar nå og har kommet til nærmere fine fjell- og fiskeområder enn før.

   

 8. Gå tur alene i fjellet

  Jeg går alene rett som det er. Etter noe påtrykk har jeg nå med en satelittelefon spesielt dersom det er bratt i områdene jeg skal ferdes i. Greit å kunne trykke på en knapp og få hjelp om en brekker en fot utenfor vanlig dekning. Tar også med meg godt med mat, og god mat når jeg er alene. Jeg unngår å gå soloturer når det er dårlig vær (kaldt, vind og vått i kombinasjon).
 9. Hva har du i førstehjelpsettet ditt?

  Mye av det som er nevnt, men også en tube bacymycin og en kloranfenikol...
 10. Fiskeutstyr til ferskvannsfiske

  Du sa ikke noe eksakt om pris...så: Ville ha unnet meg en god stang som nybegynner, som for eksempel milo green spirit 11" (3-delt) Snelle: Shimano aernos eller exage..eller om du vil strekke budsjettet: stradic, gjerne modell med bakbrems. Skittfiske hadde nylig godt tilbud. Størrelse 1500 eller som jeg 2500. Sene: 0.12 eller 0.15 smoke eller crystal (fireline). Noen bruker fortom... Noen jensensild, mepps, vibrax og spesialer så er du i mål. Husk svivler...+ evt. håv. Dette er et godt oppsett, både for nybegynnere og de som har fisket en del.
 11. Ny haspel stang

  Kjøp milo Greenspirit 10"-11" og en rimeligere backup. Milo er en ypperlig stang, og du vil aldri angre:)
 12. Hva er din favorittsluk og spinner ?

  Jeg har en klar favoritt: Jensen r/s 18g. Nr. 2 Jensen gul/hvit /oransj. Nr. 3 Jensen sølv/gull Av spinner: Mepps 3 bronse med svarte prikker og vibrax red fire tiger. Har også sansen for Flake da ingenting annet virker, og i enkelte vann er det bare svart spesial med gult på som funker... Dette i rikt monn + noen få spesialer er det jeg har i slukskrinet....
 13. Størrelse på snelle? 1000 eller 2500?

  Jeg har også 2500, og fisker med 12" på fjellet. Stradic har vært et fantastisk bekjentskap for meg:)
 14. 3-14grams stang, eller 7-21grams for fjellfiske

  God diskusjon. Deler tankene til Hardy. Før om åra sverget jeg til teleskop, men i de senere åra har jeg sett nytten av å ha noe lengre stenger. Jeg vil anbefale denne: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Milo/Green-Spirit/Milo-Green-Spirit-11-5-22g-153372-p0000138261 Svært godt tilbud. Jeg har den på 12" og den takler det meste. Den på 11" dekker lett spinnerfiske, men er også en ok langkaststang med sildesluk. Det er enkelt og greit en fantastisk kvalitetsstang til en svært god pris.
 15. Fiskene i Dyrkornvatnet

  Hmm. Ørret.
×