Gå til innhold

Vidvandre73

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  96
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vidvandre73

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vidvandre73

  pannebandDesemberturen - "det forjettede land"

  Fin rapport! Bra gutsa. Søvn er litt oppskrytt, men bare litt:)) Du får plotte inn en tur med meg til Nemesisvannet eller Moskusland i 19:) Godt nytt år!!
 2. Vidvandre73

  pannebandFjellfiske i moskusens rike

  Virker som turen ble bra:) Flott område, bra størrelse på fisken og inspirerende lesing. 🙂👍🏼
 3. Vidvandre73

  Hardangervidda øst, fiskekort september

  Skjåk:)
 4. Vidvandre73

  panneband Familietur i Skjækerfjella

  Kjekt å være familie på tur. Vi opplevde mye det samme i Meråker når det gjelder fisk. Korte bettperioder i ganske fiskerike vann. Vanskelig. Det har mye med varmen som var å gjøre. Som alltid trivelig å lese rapportene dine:)
 5. Vidvandre73

  Oppbevaring av fangst på tur?

  En jeg diskuterte med i sommer hevdet at vier (blader og småkvister) strødd inn mellom grundig renset fisk ville gjøre susen selv i varme forhold. Et samisk triks han anbefalte. Fisken holdt seg fast i kjøttet og frisk lenge. Det er rikelig med salisylsyre i vierslekten... Utklipp fra store medisinske leksikon: "Salisylsyre kan utvinnes av forbindelser som finnes naturlig i barken fra vier-og pilearter, Salix, og er beskrevet brukt i medisinen allerede i romertiden." og videre.... "Natriumsaltet av salisylsyre er senere erstattet av andre derivater av salisylsyre, som inngår i en rekke preparater som brukes som smertestillende og febernedsettende midler. Av særlig betydning er acetylsalisylsyre. " ...og særlig interessant: "Salisylsyre har også en bakteriedrepende og soppdrepende effekt." Selv salter jeg lett i buken og kjøler fisk i ren pose med snø om det er tilgjengelig...evt dypt nede i fuktig torv. Tror likevel jeg skal prøve vier - særlig blant fisk i pose i sekken under lange dagsturer fra hovedbase til andre vann i området. Fisk taper seg ofte fort under transport på ryggen i varme.
 6. Vidvandre73

  pannebandJunituren - Tafjordfjella

  De store er der nok ennå, og påfyll i vatna-enten i form av utsetting eller vellykket gyting er på sikt kanskje bra for området. Vi får i alle fall håpe det:)
 7. Vidvandre73

  Tips til det som er i enden på snøret :)

  sildesluker...er tingen.
 8. Hei, jeg trenger en hette til min Bergans Dynamic jakke. Kan jeg kjøpe din hette?

 9. Vidvandre73

  Hummer

  Det er dyr det er snakk om. De bør ikke seigpines i en eske i dagesvis. Jeg fisker en god del hummer, og vi koker dem ganske så umiddelbart etter de kommer i hus. (Samleteiner med foring er også ok) Jeg kokte og la i fryser, etter glasering, omtrent 15 stk i november. De smaker fremdeles bra, og vi spiser dem opp innen et par-tre mnd.
 10. Det kommer vel nye foreskrifter i 2018 om å bruke "råtnetråd" for å hindre at gamle teiner står og fisker etter at de er tapt. Viktig tema dette.
 11. Vidvandre73

  pannebandFrustrasjon og glede i Tafjordfjella

  Flott rapport fra eit område eg kjenner godt. Du får ta kilosfisken neste gong. Det er framleis skikkelege ruggar der👍🏼
 12. Vidvandre73

  Hjelp og innspill til valg av stang

  Milo Green Spirit. 11" eller gjerne 12". Det og stradic 2500 er min kombo. Lange presise kast og stor kjøreglede + god utveksling. Kvalitet.
 13. Vidvandre73

  God sagt

  Jeg er over førti. Er enig i at det er mye fint å oppleve på fisketur i tillegg til det å få god fangst, men for meg er det å få stor og fin fisk fremdeles en særdeles viktig motivasjonsfaktor for fisketurer lang til fjells.
 14. Vidvandre73

  Leirungsdalen, Svartdalen og Bukkelægret

  Kjekt å lese, og nydelig bildefølge!
 15. Hei sunnmøring! - Hvis jeg treffer riktig person.

  Er det noe aktivitet på Ørretkroken? Hadde kontakt med Mass for ca et år siden og fikk inntrykk av at det var ikke rare greiene nå. Prøvde å bli medlem igjen, men fikk ikke noen respons fra Arild så da får det være. Ikke så viktig heller. Har Mass rapportert om noe isfiske? Er planen at jeg drar nå til uka til ett av vannene han pleier å fiske, har vært holdbar is der i flere uker nå.

  Jeg tipset en her på forumet som spurte etter fiskevann i Dovre-Sunndalsfjella. Han holdt på å gå forbi vannet, men ble der et døgns tid uten resultat. Så gjorde han et siste forsøk i 18-tida, da tok det i og han fikk 9 fine ørreter på 1-2 kg i løpet av en halvannen time! Selv om han kommer fra Troms hadde han aldri opplevd lignende. Vet ikke om du har fisket i dette området, ganske langt å gå fra Lesja-sida iallfall. Bor på Hamar nå og har kommet til nærmere fine fjell- og fiskeområder enn før.

   

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.