Gå til innhold
 • Bli medlem

vilpåtur!

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Fine bilder, Svalbard er fantastisk! For de som er interessert i å lese mer om livet på Svalbard anbefales den bloggen her: [Hidden Content]
 2. her er en skiblogg fra Romsdalen, den kan gi svar: [Hidden Content]
 3. Må bare dele min erfaring med Rottefella Cobra bindinger. Har Coomback fra K2. Etter ett år knakk den ene stanga på bindingen på topptur, temmelig kjipt å stavre seg ned fjellsida med den ene foten "gaffa" fast til skia. Fikk kjøpt en ny stang for nesten ingen pris på oslo sportslager. Hipp hurra, da var det ordna. Nei da, i alpene i vinter begynte stanga på bindingen å løsne, dvs plutselig mista jeg skia. Gjengene på den delen som går bak foten var ødelagt. Gikk inn på en butikk som solgte telemarkutstyr og hørte med de. De kunne fortelle at dette var et kjent problem med Cobra bi
 4. Hei. Les her om hvilket område dere kan gå i når dere er besøkende: [Hidden Content] For å slippe melde og forsikringsplikt må dere holde dere innenfor forvaltningsområde 10, som er rundt Longyearbyen. Håper dere har god erfaring med isbjørnbeskyttelse siden dere planlegger telting... Har ikke vært så mye på tur rundt Longyearbyen, mest lenger nord, så har ingen konkrete turtips. God tur, Svalbard er fantastisk!
 5. Tusen takk for veldig nyttige svar! Nå skal nok monteringen gå bra
 6. Er det noen som kan å montere bindinger på fjellski? Har kjøpt Åsnes Cecilie Skog ski og voile 3-pin cable telemark binding, men er usikker på hvor jeg skal montere bindingen. Balansepunktet på skia er vel det vanligste? Er det skruene som skal festes i balansepunktet? Eller tuppen på bindingen? Andre tips til montering?
 7. Jeg har Polheim, knall god pose! Men vær obs på at den er ekstremt varm... Funker veldig bra ute og i telt om det er en del minus! Men har brukt den i hytter når det har vært -30 ute og jeg ikke har fyrt gjennom natta, og da er den for varm, selv om det er noen minus inne i hytta! Så hvis det er til ute bruk vil jeg helt klart anbefale den, men til kombibruk ville jeg heller vurdert Kvitbreen til Helsport.
 8. Mars er en fin tid med tanke på lyset. Men hvis du tenker på å legge ut på en lengre tur i 14 dager bør du vurdere å ta det senere, feks i slutten av april / begynnelsen av mai, da er været noe mer stabilt og temperaturene mer gjestmilde. Særlig hvis du ikke har vært mye på tur i arktis tidligere! Nå er det en veldig fin tid for turer her oppe, selv om det fineste lyset er tidligere! PS: husk at man må søke sysselmannen om tillatelse dersom man skal bevege seg utenfor angitte områder! GOD TUR!!
 9. De få gangene det er bra føre på Voss er det bra der! Mange muligheter for off-piste, men er veldig ofte dårlig føre... Jeg syns Myrkdalen er fantastisk! Det er ikke så stort, men flotte muligheter for off-piste, og mye tryggere snøforhold enn på Voss. Samtidig er det god stemning og fin natur. Ta med fellene, er mange muligheter for kort "labbing" som gir mange fine svinger i urørt/ delvis urørt snø! God tur, uansett hvor dere reiser!
 10. Jeg syns St.Anton har alt!! Bra løyper, flotte forhold for å finne løssnø, hyggelig by, "gemütlichkeit", afterski for enhver smak, samt party på kveldstid for den som liker det! Kjøp flybilletter til Innsbruck om våren året før, og fix overnatting selv. Da får dere en adskillig billigere tur enn med reiseselskapene. Dere kan også få bedre plassering på bostedet. Det er jo viktig å kunne tusle til bakken om mårran, og for dere høres det ut som det er viktig å kunne krabbe hjem om natta.... God tur, uansett hvor dere ender!
 11. Jeg var på en veldig fin fjelltur ved Voss en helg. Fredag etter jobb tok jeg buss nesten til Vinje, litt forbi Voss. Gikk oppover mot Engjaland, videre til Reppabotn og inn til Torvedalshytta. Lørdag gikk turen til Volahytta. Søndag fra Volahytta til Voss, hvor vi tok toget hjem igjen. En veldig fin tur med fine dagsetapper og mange fiskevann! Har også hatt endel fine turer fra Bergsdalen ved Dale. her er det fint å gå både på Skrott og Fuglafjellet. Men anbefaler telt, Vending kan være overfull av bergensfruer i vinrus...! Ellers anbefales telting med fisking i Øygarden. Fjellture
 12. Takk for fin raport og flotte bilder! Gjuratind er høyt oppe på ønskelisten min! Hvor lang tid brukte dere? Hadde dere vegbeskrivelse eller var det merket?
 13. Har akkurat samme problemet,men fra torsdag til fredag... Snakket med Bergen turlag angående Trolltunga, de mente det var for mye snø der nå. Har også vurdert Oksen i Ulvik, men snakket med noen som bor i nærheten, og det er visst mye snø der også. Vi vurderer derfor Husedalen, skal visst være fint. Så får vi bare gå innover og se an forholdene. Eventuelt over Nipa ene vegen. Men slenger meg på ønsket om turtips...
 14. Benytter sjansen til å slenge på et spørsmål på denne tråden... Når er det mulig å gå på/bort til Trolltunga til fots? Har lyst å gjøre det til helga, men frykter det er for mye snø?!
 15. Må nok si meg enig i at St.Anton er toppen av lykke! Der får du alt! Jeg skal teste ut Bad Gastein i uke 10, veldig spent på det! Skal reise med en gjeng som har vært der før, og det er jo alltid en fordel! Gi en lyd hvis dere ender med å reise dit da! Men det som er avgjørende for hvor dere skal reise er vel overnatting? Er det ikke vanskelig å få overnatting på sparket?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.