Gå til innhold

Vargtaz

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  74
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Selsom opplevelse på Rondvassbu for noen få dager siden. Stod i fett & sukker-kø (vaffel) inne på turisthytta da en fyr ga betjeningen "hårføner" fordi det ikke var en guide tilgjengelig for å ta ham (og kona) over bandet mellom Veslesmeden og Storesmeden. Utlåmodig, med lavt blodsukkernivå fikk meg til foreslå at han kanskje kunne kjøpe seg et kart over området, og ta seg en alternativ tur i stedet - hvorpå undertegnede også fikk seg en hårføner, men kommentaren "det var ikke derfor han var kommet". I dag traff vi noen hyggelige dansker på flatfjellet (i øsende regnvær) - bare glade for å ha muligheten for å være på tur.
 2. Vargtaz

  Hvor er dette?

  Atnasjøen i front, Rondane bak. DNT hytta Bjørnhollia ca midt i bildet - glimrende innfallsport til dette fjellområdet (god tur!)
 3. Vargtaz

  Åsnes Kongsvold Jakt

  Ser ut som disse er en videreføring Breidablikk skiene, som jeg har brukt i flere år. Har bare gode erfaringer med disse (Breidablikk), UNTATT felle-systemet. Fellene blir for korte til at man kan stole på de i motbakke (les: brukes uten staver). En sånn type ski bør ha feller i full lengde (som man selvfølgelig også kan sette på). Men som sagt, skiene har tålt utrolig mye over flere år uten noen skader eller brudd av noe slag. Å gå i oppkjørte spor kan man bare glemme - skiene er rett og slett for brede foran. p.s Breidablikk har kulere bilde - irsk setter blir ikke helt det samme
 4. Vargtaz

  Øvre Dividal nasjonalpark - Nord.

  Takk for en super rapport! Et område jeg vi brukte 5 dager på i 1986 (ikke sikker på om det var Nasjonalpark den gangen). Et veldig hyggelig gjensyn. /Vargtaz
 5. Vargtaz

  Der havnet jeg i en squeez

  Gaupe som prøver seg på en okse? Virker helt usannsynlig. Dette må være "one in a million" - anbefaler at du holder fast ved ditt tidligere syn på rovdyr i norsk natur.
 6. Vargtaz

  Hvordan bruker du din GPS?

  Har alltid hatt en intensjon om at kona alltid skal være i stand til (i en tenkt nødsituasjon, der jeg ikke selv kan bidra) å kommunisere posisjonen vår. Vi startet med papirkart, der jeg forsøkte å forklare konseptet med bredde & lengdegrader for å bestemme en posisjon, men oppdaget raskt at dette ble for komplisert (interessen var nok ikke den helt store..) Med en GPS derimot gikk dette langt greiere. Skru på, vente til man har satelitt-fix, og les av posisjonen. Så, GPS'en er alltid med i sekken, avskrudd for det meste. Men, går man på tykk tåke i ukjent terreng er den et uvurderlig hjelpemiddel.
 7. Vargtaz

  Fra Spidsbergseter til Sjusjøen Påsken 2014

  Takk for deling av fin tur! Det var litt "Monsen-feel" over den.
 8. Når den tid kommer at når man nærmer seg slutten av livet, og regnskapet skal gjøres opp, så vil man vel gjerne tenke tilbake og angre på alle de tingene man ikke fikk gjort. Bloggen skal følges, skriv ærlig, lykke til med prosjektet!
 9. Vargtaz

  Real Turmat har blitt mindre, eller?

  Genialt. Hva med å starte å pakke ned 1 stk buljonterning i hver pakke - fyll opp med nok vann så blir det middag.
 10. Vargtaz

  Real Turmat har blitt mindre, eller?

  Klage sendt. btw, sjekket noen gamle Viltgryte & Lapsskaus som jeg hadde ligende i boden - begge er på 114 gram.
 11. Vargtaz

  Hva er dette ?

  En styggedom - bygd for å hindre vannet fri ferd.
 12. Vargtaz

  Hva har du kjøpt nå!

  Lundhags Professional Mid - første støvelpar UTEN membrand (på høy tid..) http://www.outnorth.no/no-lundhags/professional-mid.php Har brukt ettermiddagen på å fette de, etterhvert skal de få stå natta over med vann før de gåes inn (gammelt indianer-triks ;.))
 13. Vargtaz

  Sponse Fjellforum?

  Utført. Reklamefritt forum er jeg villig til å betale for.
 14. Vargtaz

  "Bergtatt - Historien om Norsk fjellsport"

  Deler den i morgen kveld.
 15. Har hatt denne i 1,5 år nå, kan ikke finne noe negativt å si om. Svært god bærekomfort. Muligens er 80L litt i minste laget for fler-dags-turer med telt og full oppakning ( ialle fall vinterstid). Har kun erfaringer fra turer sommer og høst med denne.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.