Jump to content

Vargtaz

Aktiv medlem
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Reputation

17 Neutral

About Vargtaz

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 1. Selsom opplevelse på Rondvassbu for noen få dager siden. Stod i fett & sukker-kø (vaffel) inne på turisthytta da en fyr ga betjeningen "hårføner" fordi det ikke var en guide tilgjengelig for å ta ham (og kona) over bandet mellom Veslesmeden og Storesmeden. Utlåmodig, med lavt blodsukkernivå fikk meg til foreslå at han kanskje kunne kjøpe seg et kart over området, og ta seg en alternativ tur i stedet - hvorpå undertegnede også fikk seg en hårføner, men kommentaren "det var ikke derfor han var kommet". I dag traff vi noen hyggelige dansker på flatfjellet (i øsende regnvær) - bare glade for å ha muligheten for å være på tur.
 2. Vargtaz

  Hvor er dette?

  Atnasjøen i front, Rondane bak. DNT hytta Bjørnhollia ca midt i bildet - glimrende innfallsport til dette fjellområdet (god tur!)
 3. Ser ut som disse er en videreføring Breidablikk skiene, som jeg har brukt i flere år. Har bare gode erfaringer med disse (Breidablikk), UNTATT felle-systemet. Fellene blir for korte til at man kan stole på de i motbakke (les: brukes uten staver). En sånn type ski bør ha feller i full lengde (som man selvfølgelig også kan sette på). Men som sagt, skiene har tålt utrolig mye over flere år uten noen skader eller brudd av noe slag. Å gå i oppkjørte spor kan man bare glemme - skiene er rett og slett for brede foran. p.s Breidablikk har kulere bilde - irsk setter blir ikke helt det samme
 4. Takk for en super rapport! Et område jeg vi brukte 5 dager på i 1986 (ikke sikker på om det var Nasjonalpark den gangen). Et veldig hyggelig gjensyn. /Vargtaz
 5. Gaupe som prøver seg på en okse? Virker helt usannsynlig. Dette må være "one in a million" - anbefaler at du holder fast ved ditt tidligere syn på rovdyr i norsk natur.
 6. Har alltid hatt en intensjon om at kona alltid skal være i stand til (i en tenkt nødsituasjon, der jeg ikke selv kan bidra) å kommunisere posisjonen vår. Vi startet med papirkart, der jeg forsøkte å forklare konseptet med bredde & lengdegrader for å bestemme en posisjon, men oppdaget raskt at dette ble for komplisert (interessen var nok ikke den helt store..) Med en GPS derimot gikk dette langt greiere. Skru på, vente til man har satelitt-fix, og les av posisjonen. Så, GPS'en er alltid med i sekken, avskrudd for det meste. Men, går man på tykk tåke i ukjent terreng er den et uvurderlig hjelpemiddel.
 7. Takk for deling av fin tur! Det var litt "Monsen-feel" over den.
 8. Når den tid kommer at når man nærmer seg slutten av livet, og regnskapet skal gjøres opp, så vil man vel gjerne tenke tilbake og angre på alle de tingene man ikke fikk gjort. Bloggen skal følges, skriv ærlig, lykke til med prosjektet!
 9. Genialt. Hva med å starte å pakke ned 1 stk buljonterning i hver pakke - fyll opp med nok vann så blir det middag.
 10. Klage sendt. btw, sjekket noen gamle Viltgryte & Lapsskaus som jeg hadde ligende i boden - begge er på 114 gram.
 11. En styggedom - bygd for å hindre vannet fri ferd.
 12. Lundhags Professional Mid - første støvelpar UTEN membrand (på høy tid..) http://www.outnorth.no/no-lundhags/professional-mid.php Har brukt ettermiddagen på å fette de, etterhvert skal de få stå natta over med vann før de gåes inn (gammelt indianer-triks ;.))
 13. Har hatt denne i 1,5 år nå, kan ikke finne noe negativt å si om. Svært god bærekomfort. Muligens er 80L litt i minste laget for fler-dags-turer med telt og full oppakning ( ialle fall vinterstid). Har kun erfaringer fra turer sommer og høst med denne.
 14. Nøyaktig det samme som skjedde med mitt par, dog 8-10 år gamle.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy