Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjeldabe

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Fjeldabe

Nylige profilbesøk

795 profilvisninger
  1. Tusen takk for svar! Turen er for så vidt ikke spikret i stein, så om du eller andre har andre alternativer er jeg åpen for dette, men det kan se ut som det blir regnvær på hele Østlandet i helgen, så dette blir nok likevel vanskelig å unngå, og jeg ønsker i utgangspunktet å ikke reise for langt. Men klart at om det finnes lavereliggende alternativer som gjør været en smule mindre barskt så er det kanskje en fordel. Tips mottas gjerne!
  2. Hei, til helgen legger jeg ut på vandring i Vassfaret. Dette er område jeg har lyst til å undersøke i flere år. Spørsmålet er litt hvilke forbehold jeg bør ta, siden jeg strengt talt ikke kjenner området eller rutinert til turer med overnattinger når det trolig blir minusgrader om natten. Jeg har telt, men dette er tungt, derfor ønsker ejg kun å bruke tarp og sovepose. Varmt tøy er derfor naturlig nok en del av planen. Til oppvarming har jeg med gassbrenner og rikelig med gass, i tillegg til fyrstikker (stormsikre) for å lage bål. Spørsmålet er egentlig i hovedsak hvor jeg bør parkere, hvilke stier jeg bør følge og hvor jeg får fatt i et godt kart for turen? Jeg ønsker å se trollfoss og ta en tur til Melodden da dette ser flott ut. I tillegg ønsker jeg å fiske en del og forøvrig ta livet med ro, da jeg har vært gjennom en stressende periode. Bør jeg holde meg til fiske med sluk eller er mulighetene gode med mark og dupp? Kjenner noen noen gode fiskevann hadde jeg blitt veldig takknemlig også
  3. I mine til nå 25 år har jeg aldri vandret på Hardangervidda, men nå er det på tide å endelig få tatt noen dager på Vidda. I den forbindelse har jeg en del spørsmål, som f.eks. hvor er et fint sted å gå første gangen? Hvor kan jeg parkere? Må jeg betale parkeringsavgift? Hva koster fiskekort? Hvor går man fra parkeringen? De eneste ønskene jeg har er at det er snøfritt (Øst Hardangervidda antar jeg). Et område der man ikke går i kø med andre turgåere, og at det finnes et noen lunde greit fiske. Spørsmålene blir da om hvor det er fint å starte min utforskning av Hardangervidda. Jeg ser for meg en tredagers tur med telting og fiske. Hva bør jeg ellers huske på? Håper noen med erfaring kan komme med noen tips
  4. Vekst vekst vekst..! Det finnes ingen dessverre ingen grense for hvor mye vi skal vokse, hvor stor velstand vi skal ha. Det er kun utskudd av noen økonomer som tørr å stille spørsmål om hvorfor vi fortsatt må ha økonomisk vekst. Helt til slutt kommer naturens egenverdi. Norge betaler ikke 3 mrd. til å redde regnskog fordi vi ser verdien av uberørt regnskogs egenverdi, men fordi det er det som mest effektivt stopper c02 utslipp. I Norge derimot er det avgjørende for økonomisk vekst at vi lar investorer bygge ned naturen, forsyne folk med mer strøm så vi kan 3 tv-skjermer, bygge veier så vi slipper å gå fra veien til hytta osv.
  5. Ingen tvil om det nei! Takk skal du ha! Da er det vel Atnsjøen vi ser på bildet. Helt fantastisk landskap. Får håpe de får vernet dette skogsområdet før det, før eller senere, blir ødelagt av hyttebygging.
  6. Hei Er ny på forumet. Tenkte jeg skulle registrere meg her da jeg har store planer om å bli flinkere til å benytte den flotte naturen vi har her i landet. Jeg er for tiden student og forleden dag hadde jeg en gjesteforeleser fra NINA (Norsk Institutt for NAturforskning) som avsluttet forelesningen med dette lysbildet. Kan noen svare på hvor dette er? Ble så betatt av landskapet at jeg fikk lyst til å pakke sekken med en gang. Om noen forøvrig vil anbefale noen fine turer for en nybegynner til sommeren, som liker å fiske og samtidig slippe å møte på masse folk i samme ærend hadde det vært hyggelig!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.