Gå til innhold

FrostMarius

Medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg kjører som mindviruz, med årets Coomback, Dynafitbindinger og Scarpa Maestrale-sko, og er knallfornøyd. Jeg har knapt hatt slalomski på beina tidligere (før denne pakken ble kjøpt inn i slutten av februar), så sammenligningsgrunnlaget utover fjellski er det dårlig med, men jeg har rukket 12-13 selvdrevne toppturer og 5 dager i anlegg siden innkjøpet, og jeg er svært fornøyd. I motsetning til resten av gjengen vil jeg påstå at vekten kjennes, men jeg føler at den ekstra vekten betaler seg de dagene det er kommet litt pudder og bredden gjør at man flyter på en sky, fantastisk morsomt. Etter å ha lest meg til professor på alle vedtatte sannheter på internett ble jeg forresten overrasket over hvor greit det går å traversere, både på vei opp og ned, selv på hard (isete) skare med disse i kombinasjon med Dynafitbindinger. Litt vekt på veien opp, samt at man kjenner de ikke er de stiveste skiene når man raser over ujevne isete partier er det eneste negative jeg kan komme på.
 2. Jeg TROR ikke det er noen søm der, de trådene vi ser er vel bare frynser løsnet av bruk? Det ser ihvertfall ikke ut som det er noen søm noen andre steder
 3. Nabolagssjappa, Hank Sport, foreslo vanlig tekstillim siden de hadde prøvd dette selv med hell. Så jeg kommer til å teste det, evnt Aquasure, alt etter som om jeg besøker XXL eller en systue først Resultatsrapport kommer.
 4. Er ny på dette, så bare lurer: Når jeg løfter skoen fra bakken med skien hengende på i gåmodus på Dynafitbinding, så er den ganske kraftig baktung. En kompis med Marker Duke og ikke så ulik ski får en ski som henger nærmere parallelt med bakken, enn min som peker opp i tuppen og tar i bakken bak. Jeg ble obs på dette bare fordi jeg forrige tur ble nødt til å gå sidelengs i trapp oppover, og det ble fort svært irriterende å måtte løfte foten over knehøyde for at baktuppen skulle lette fra bakken og så kunne flyttes sidelengs oppover. Skal det være sånn?
 5. Limingen her og der på min hardt brukte, men svært kjære, Theta har åpnet seg et par steder, og jeg er i villrede. Er det noen som har erfaring med å reparere slikt? Hvordan kan jeg best fikse dette selv? Det mest prekære området er i luftingen under armen, og her frykter jeg at superlim vil lage en stiv og irriterende klump under armen. Vil vanlig tekstil-lim bite på materialene i jakken? Kjapp Googling viser at noen anbefaler Seam Sealer, som vanligvis brukes på telt, men mest som tettning, ikke lim. Har aldri testet dette produktet på telt eller noe annet, er det noen som har det, og kan si noe om hvor godt det eventuelt vil funke som lim? Og er det godt bøyelig etter at det har tørket? Seam Sealer: http://www.sportsnett.no/s/p.aspx?pid=3908 Selv synes jeg dette fiske-limet virker lovende: http://www.xxl.no/fiske/fiskeutstyr-og-tilbehoer/diverse/aquasure-lim-1009332?searchWord=telt Bilder av området er vedlagt
 6. Pakke sekk skal jeg nok klare, det er toppturer jeg er ny på, ikke å ferdes i fjellet Spaden er allerede halvveis hit, men jeg skal prøve å gjøre meg kjent med den og se hva jeg synes. Dette vil for min del være en ren nødsituasjons-spade, og da er ikke komfort i høysetet. Noen som har tips til skredsøkere? Går alle med det, alltid, når dere spenner på dere godskiene?
 7. At prisen er lav ser jeg ikke på som noe negativt, og den får greie skussmål av folk som bruker den, både til hulegraving og skred. Har du selv erfaring med akkurat denne? Dette med sekken tar jeg til meg, og har byttet til Osprey Kode 30L etter å ha lest noen tester som viste hva du får oppi 22L. 22L hadde feks ikke noen god måte å få med seg hjelm på.
 8. Nei, der ble det nok forum-nerding og bro-science, nå vil jeg ut på ski, og bestiller umiddelbart følgende: 1 x Scarpa Maestrale 11/12 1 x K2 CoomBack 11/12 Length 188 cm 1 x Dynafit TLT Radical FT Z12 11/12 Width 110mm 1 x Black Diamond Traverse 11/12 Size Long 1 x K2 Aluminum Probe 300 1 x Osprey Kode 22 L - Alpenglow 1 x Black Diamond Lynx Shovel 1 x Smith Scope Graphic - Black Blaze Safety / Ignitor + RC36 1 x Dynafit First Aid Kit (Crampon Size) 1 x K2 Trim-to-Fit Mohair-Mix Skins 11/12 Length 188 cm 1 x Dynafit Crampons Size 110 mm Storgleder meg til å komme i gang, takk for all hjelp! (Hvis noen ser noen krise-feil i bestillingen, så si gjerne i fra)
 9. Så bra! Jeg har forsøkt å finne ut av det, uten å finne noe godt svar, er det noen som har synspunkter? Dette er en power plate, den eliminerer overhenget foran på tåfestet, slik at kreftene blir mer spredt og bedre overført når du feks kanter skien. http://www.wildsnow.com/4683/dynafit-power-plate/
 10. Utrolig mange gode svar å få her, tusen takk til alle som hjelper til, nå nærmer vi oss å straffe Mastercardet! Av forumfiske her og der ser jeg at en del mener denne platen folk før lo av, nå med Radical er med på å stive opp skien, noe som sikkert ikke kan være dumt med så myke ski som Coomback? Jeg trenger uansett bare å bestemme meg for en Dynafitbinding nå, det er ikke så lett, spesielt ikke når prisen påvirker det hele: Radical FT med 110mm brems: 449 Euro Vertical FT med 110mm brems: 339 Euro Radical ST med 100mm brems: 369 Euro (Antar bremsen kan bøyes de 3-4mm'ene som må til, hvis ikke må vi legge på 40 Euro for nye) Vertical ST med 92mm brems 279 Euro pluss 40 til ny brems. (Priser fra Pyreneene, hvor jeg tenker handle) I tillegg kommer muligens en sånn Power Plate fra Dynafit om jeg skulle velge en av Verticalene, siden det virker som de fleste mener denne trengs på en såpass bred ski som Coomback (?) Hva mener folket? Tillegg: Hvor trang skal en sko føles når den er riktig størrelse, men ikke varmebehandlet enda? Noen som klarer å sette ord på det?
 11. Takk! Men du må legge til at TF-X ser mye tøffere ut, med den vingen bak på toppen
 12. Jeg er ny på ski-markedet, men kan ikke skjønne annet enn at dette er svært gode priser? http://www.gmax.no/pakke/5111722(BC_5)/k2-hardside-m-griffon-13/ K2 Hardside med Marker Griffon til 3899,- Sendte de også en mail, og fikk da tilbud om K2 Hardside med Marker Tour bindingen til 5199,- Sistnevnte er altså billigere enn å bestille fra feks Telemark Pyreneene på nett!
 13. Jeg er svært fornøyd med min Bora til mitt brukt, men merker at Recon Packen til en kompis muligens har en fordel når det blir virkelig tungt. Boraens tilpassede hoftebelte og ryggskinner er en stor fordel, og riktig tilpasset er den knallgod å gå med
 14. Ahh, smart, og ikke spesielt dyrt heller. ST er den rimeligste varianten? Jeg tenkte kanskje den platen stiver skien litt (ingen fare når Coomback er så myk?), pluss at FT er kraftigere, opp til DIN 12. Er det noen bakside med å velge denne? Hvordan har forresten tilbakemeldingene vært på Radical gjennom året? Noen grunn til å heller velge Vertical, annet enn pris? Leste denne tilsynelatende gjennomførte testen: http://www.coreshot.com/index.php?option=com_content&task=view&id=122&Itemid=48 Om TLT5 Mountain: " After skiing for two days, the testers reached a consensus: the TLT5 mountain is more an AT than an AT/freeride boot. It can drive a <95mm ski (albeit, according to some testers, with less precision than burlier boots like the virus, the radium, the mobe, etc), but with fatter skis the feeling is of poor control. " om Scarpa Maestrale: " The maestrale can drive well burly skis. We have found no drive limits even using the stormrider, the 105 and the 112. Testers were very pleasantly surprised by how efficiently the boot transmits the will of the drivers foot sole. At 1500g per boot, the maestrale is about 350 or so more heavy than the TLT5, but in our opinion drives fat skis better. " Du tenker på at man i såfall skli eller spretter, og ikke setter skien fast på skare?
 15. Hva skiller TF og TF-X innertrekkene til Dynafit på TLT5 Mountain-støvlene? Klarer ikke skjønne det av deres egen nettside, eller forklaringsvideoen...
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.